Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
EDM electronics:
В Русия пускат втора фабрика за производство на процесори и контролери. Като начало ще е на 90 нм, в близко бъдеще 65 нм.
Имате ли си на представа, какво показват тия нанометри, да ви изпитам?
Щото ми се струва, че не сте наясно... :)
Тука разбирате само от квантови генератори, етер, оргон и прана от ходжи, от нанометри не... :)
И нещо друго:
Руснаците създадоха собствен ултравиолетов лазер за литография на под 20 нм.
Руснаците купуват архитектура за чипове от американската фирма AMD. Китайците отдавна.
Вече ползвам само 32-битови контролери на STM и техни китайски аналози, които са много добри. Те са по технология 90 nm и 72 nm.
https://www.youtube.com/v/0rzwnqQpraY
Михаил Кузмов:
https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-393675.html пак за дизел на водород
h2motor:
Кузмов, за какво ти е дизелов двигател ако ползваш водород за източник на енергия, има горивни клетки които работят безшумно и произвеждат ток от водород с ефективност 65%, защото са с твърд електролит и имат проблем с проводимостта му или по точно проводимоста от електродите към електролита, трябва да се притискат да контактуват..има механични проблеми. А клетките с течен електролит вече са с ефективността на батериите. Електродвигателите са много по прости като конструкция от ДВГ, а освен батерии могат да се използват и суперкондензатори между горивните клетки и електродвигателя, за да се захрани в моментите с по голяма консумация на ток. Тези неща вече имат опитни образци. Мисля че ще се отиде на вариант на горивни клетки с течен електролит и въпроса ще приключи.
alvion:
За новите да, а за старите трябва някаква ретрофит технология да се измисли за конверсия след като спрат да продават бензин дизел и след 5 години от тоя момент и ГАЗ на бензиностанциите. Датите са по "Зелената Сделка" определени вече и постоянно се променят като сроковете се съкращават и изместват напред тоест приближава се момента, когато няма да може да има от къде да си купите: Бензин или Дизел, а после не след дълго и ГАЗ за ДВГ машините а те са целия свят в момента с малък дял за "електро" машини Тесла и др. (модерни играчки за богатите люде).
Михаил Кузмов:
Не съм писал че ми трябва! Просто хората мислят и правят нещо, аз го споделям! А какво да си правят хората, колите на дизел?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия