Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
Bat_Vanko:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юли 31, 2022, 11:42:10 am ---Ето ви една от тях от далечната 1799г: https://books.google.bg/books/about/An_Essay_on_Electricity_Explaining_the_P.html?id=wws5AAAAMAAJ&redir_esc=y
--- Край на цитат ---
Пикси, до скоро пускаше линкове към информация от преди само век (от времето на Тесла). Сега гледам започваш да се задълбочаваш с книги от преди два века. С нетърпение очаквам момента когато ще започнеш да пускаш "образователни" папируси от времето на фараоните. Където най важното е че ще можеш да ги разбереш
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юли 31, 2022, 11:42:10 am --- независимо от научната си подготовка.
--- Край на цитат ---
;D
krasias:
--- Цитат на: alvion в Юли 31, 2022, 12:10:25 pm ---Добре epwpixieq-1, мисля че трябва да ни обясните на всички тук във Форума МАЗЕТО, това което сте разбрали, след като сте я прочели тази и другите стари книжки и като опитен университетски преподавател да напишете и да ни изнесете дълга Лекция: открит урок за Атмосферното Електричество. Което може да ни захранва техниката с ел.енергия ако го разберем "е как да стане ми кажи" - дето питаха в рекламата за цифровизацията на ТВ.
--- Край на цитат ---
Разбрал е че трябва да гори дърва, тоест нищо не е разбрал. Изобщо какъв ти е случая да го питаш.
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юли 31, 2022, 11:42:10 am ---
Много важно нещо във старите книги е това че се посочват много натурални ефекти и има малко теоретизиране (най-вече от практическа гледна точка), и точно и затова ги препоръчвам понеже показват много натурални феномени, които всеки може да интерпретира независимо от научната си подготовка.
Ето ви една от тях от далечната 1799г: https://books.google.bg/books/about/An_Essay_on_Electricity_Explaining_the_P.html?id=wws5AAAAMAAJ&redir_esc=y
--- Край на цитат ---
Пикси е това вече си е уникално да четем за натуралните феномени, ма Пикси що така бре ма ние не сме в първи клас та за какво да чета нещо което хиляди пъти съм виждал на практика. Не веднъж съм ти казвал че си само за даскалица в начално училище, ти ми обясняваш нападки било. Ма то си е живата истина.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Юли 31, 2022, 02:18:35 pm ---Пикси, до скоро пускаше линкове към информация от преди само век (от времето на Тесла). Сега гледам започваш да се задълбочаваш с книги от преди два века. С нетърпение очаквам момента когато ще започнеш да пускаш "образователни" папируси от времето на фараоните. Където най важното е че ще можеш да ги разбереш ;D
--- Край на цитат ---
Очаквайте Bat_Vanko очаквайте, понеже виждате ли този линк съм го пуснал и в коментар преди 10 години (така че това не е нещо ново, но явно сигурно е ново за вас ) но явно тогава, както и сега, никой не се заема да чете, понеже виждате ли хората всичко си знаят (както личи от изказането на krasias):
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 16, 2012, 08:12:23 pm ---....
Ако това не се разбере, от един ехпериментатор, и след 10 пъти четене, тогава да се чете В ОРИГИНАЛ Тесла, Charles Proteus Steinmetz, james clerk maxwell, J. J. Thomson ( Лорд Келвин ) както и "An essay on electricity" - от 1799 ( http://books.google.com/books/about/An_essay_on_electricity.html?id=wws5AAAAMAAJ ), ...
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: alvion в Юли 31, 2022, 12:10:25 pm ---Добре epwpixieq-1, мисля че трябва да ни обясните на всички тук във Форума МАЗЕТО, това което сте разбрали, след като сте я прочели тази и другите стари книжки и като опитен университетски преподавател да напишете и да ни изнесете дълга Лекция: открит урок за Атмосферното Електричество.
--- Край на цитат ---
alvion, имам над 1500 коменари и повечето са логически свързани. Съвсем лесно е човек да започне да ги чете отначалото и ще може да си изгради ясна представа за идеите които представям. Личната ми препоръка обаче, при положение че някой проявява интерес разбира се, понеже виждате ли хората показват че всичко си знаят ( а явно много малко могат ), е да четат първо препратките които изпращам и след това да четат моите коментари, най-малкото защото аз съм се учил от тези линкове, както и от най-големия учител Природата.
Радико:
epwpixieq-1
Логически свързани въобще не значи ВЕРНИ.
Тия нещица дето ме препращаш да чета. Съжалявам ама са доста наивни макар, че в тях може и да има рационални неща. Обаче в контекста за мълниите... Направо са наивни. Най малкото защото по това време когато са писани Пол Дирак въобще не е бил роден и учените са били много много далеко от, дори от идеята за съществуване на антивещество, позитрини и други такива неща.
Bat_Vanko:
Да пикси, ново е за мен и ще си остане ново (дори не го отворих), точно както ще бъдат нови и папирусите. Но Пикси ти и досега не си разбрал най важното - не е важно какво четеш (или си прочел), а какво от прочетеното успяваш да вкараш в употреба! Какъв е смисъла от трупане на знания които ти така и не можеш да уползотвориш! Съдейки по това че ти към момента успяваш да използваш само дървесина за получаване на енергия, всеки може да си извади изводите на какво ниво на развитие си
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия