Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (85/381) > >>

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Юли 30, 2022, 09:05:27 pm ---Вие пък оръжие. Френските оръдия имат тънки цеви - гръмнат 3 пъти и ги чакай да се охладят.
Ш'ш кайш дойчланд юбер алес. Е ти дойчланд:

--- Край на цитат ---

Е ти Раша:

Да ти обяснявам ли накъде ще сочи тази цев след като си промени температурата само с 10-тина градуса? :)

alvion:
Киев: "Хаймарс"-ите унищожиха 50 руски склада за боеприпаси

Украйна: Първите доставки на зърно започват тази седмица.
Окончателно: Депутатите приеха 0% ДДС за хляба и брашното

Цената на Зърното падна с 40%, след като почнаха ВСУ да изнасят зърно Украйнците. Точно тогава влязоха мерките на Правителството на Кире и Кокорчо - 20% ДДС Хляба трябваше да падне с 60% минимум с 50% но не най-голямото намаление в цената с 20% дадоха големите западни търговски вериги във България, а малките магазинчета изобщо не го намалиха някои. Ако си продавал преди 20 хляба с 3-5 стотинки печалба това е 1лв. а сега с 60% се намали цената му може и 20лв. печалба да имаш за същия хляб на ден 20 хляба една каса.

alvion:

--- Цитат на: juliang в Юли 31, 2022, 11:01:01 am ---Е ти Раша:

Да ти обяснявам ли накъде ще сочи тази цев след като си промени температурата само с 10-тина градуса? :)

--- Край на цитат ---

Юлиян безшевни тръби правят само Немците Заводи Круп втората св.война те са правели оръдията за вермахта. И подариха безшевни тръби за построяването на Северен Поток 1 и 2 и Турски поток на рашките, те сами не могат и Китайците също не могат безшевни тръби да произвеждат.

От снимката ти виждам, че руснаците явно тъпо отливат цели цеви и после пробиват отвора за цевта и ги нарязват каналите след това,  а ти се пробвай и дупчи 980мм дължина на цев за Калашника 5,45мм без да кривнеш и милиметър на струга. Това със свердло не става, то криви. А и това е Оръдие - дълга цев 4,87м за по-точна далечна стрелба.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Юли 30, 2022, 10:32:43 am ---epwpixieq-1
Сега схванах къв ти е основният проблем.Ей това ми обясни всичко, за кой ли път разбира се.
За съжаление промитият ти мозък отказва да възприеме каквото и да било извън УЧЕБНИТЕ МАТЕРИАЛИ дресирали са те да нямаш лично мнение за абсолютно нищо. ... Е ако това те успокоява не си единственият такъв  такива продукти на образователната дресура сте милиони. ... Пречи ти дресурата.

--- Край на цитат ---

Радико, явно или не разбирате какво обяснявам (което е възможно), или просто си говорите без да се замисляте, и повтаряте само това което си мислите, без да вземате нова информация и да я асимилирате (което е типичен пример закостеняло мислене).

Полгеднете през коментарите ми и ми покажете един от тях, в който защитавам "стандартната обазователната" система. Това важи и за последния ми коментар в който вие цитирайки, предполагам неволно ( неразбирайки смисъла му), изпуснахте най-важното което е подчертано:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юли 30, 2022, 10:14:04 am ---защо не прочетете малко старите книги и ще разберете много неща, които в съвременните "учебни материали" са много объркани, да не говорим тези, преведени на Български, като много от тях са направо смешни с техния превод

--- Край на цитат ---
Много важно нещо във старите книги е това че се посочват много натурални ефекти и има малко теоретизиране (най-вече от практическа гледна точка), и точно и затова ги препоръчвам понеже показват много натурални феномени, които всеки може да интерпретира независимо от научната си подготовка. 
Ето ви една от тях от далечната 1799г: https://books.google.bg/books/about/An_Essay_on_Electricity_Explaining_the_P.html?id=wws5AAAAMAAJ&redir_esc=y

За съжаление комуникацията с вас (както и с други колеги) в един момент преминава към лични нападки, което стандартно показва липса на точни аргументи и невъзможност да се води обосновано аргументирана дискусия, която да е полезна не само за участниците но и за слушателите/читателите в/на този форум.

alvion:
Добре epwpixieq-1, мисля че трябва да ни обясните на всички тук във Форума МАЗЕТО, това което сте разбрали, след като сте я прочели тази и другите стари книжки и като опитен университетски преподавател да напишете и да ни изнесете дълга Лекция: открит урок за Атмосферното Електричество. Което може да ни захранва техниката с ел.енергия ако го разберем "е как да стане ми кажи" - дето питаха в рекламата за цифровизацията на ТВ.

Аз също забелязвам, че дори участници тък във форума MAZEто се затрудняват със четенето (разбирането) на сложни изречения и обикновенно, не четат смисъла разбират до първата запетая образно казано. Така изложена мисъл в сложни съставни изречения не могат да я разберат, да схванат смисъла и трябва само с прости и къси изречения да им се обяснява, като на 12 годишни лапета, без много сложни думи да се пише за да могат да го прочетат, както мен в Съда Съдииките, които вече са все млади жени, всички сега там такива нови кадри и с голям хъс работят нахъсани, съм забелязал, че не разбират мойте писмени отговори за Делата за Лозето ми, например не знаят значението на думата Мера, какво означава и просто я прескачат, като се губи смисъла на написаното от мен и по-лошо просто не познават "Закона", а каво са учили тогава се питам или са преписвали само и си правят свои своеволия тяхни и решават делата както си искат или по-точно, както им наредят отгоре, така се решават делата в България. За учениците недоучили в училище по Български език и Литература БЕЛ, айде калпаво образование имат, съсипват им когнитивната мисъл с тея екрани на телефони таблети и компютри (Екранна Зависимост), но и зряли мъже тук във форума имат такава заучена безпомощност в разбирането на мисли изложени в сложни съставни изречения със скоби, запетаи и тирета и цитати, а допълнителна литература: книги, статии, линкове (препратки) и видео клиповете с обяснения, просто ги прескачат и нищо не могат да разберат от това, което искам да им кажа сякаш им говоря на "Патагонски" излиза накрая.

„Уни­що­же­ни­е­то на коя да е на­ция не изиск­ва атом­ни бом­би или из­полз­ва­не на ра­ке­ти с да­ле­чен ра­ди­ус на дейст­вие. Иска се са­мо сни­жа­ва­не на ка­чест­во­то на об­ра­зо­ва­ни­е­то и раз­ре­ша­ва­не на из­ма­ма­та от стра­на на уча­щи­те се на из­пи­ти­те. Па­ци­ен­ти­те уми­рат в ръ­це­те на та­ки­ва ле­ка­ри. Зда­ни­я­та се ру­шат в ръ­це­те на та­ки­ва ин­же­не­ри. Па­ри­те се гу­бят в ръ­це­те на та­ки­ва ико­но­ми­сти и сче­то­во­ди­те­ли. Спра­вед­ли­вост­та се гу­би в ръ­це­те на та­ки­ва юри­сти и съ­дии. Кра­хът на об­ра­зо­ва­ни­е­то – то­ва е крах на на­ци­я­та.“

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия