Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (67/377) > >>

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Юли 23, 2022, 11:32:14 pm ---Хулио, това, че народ се е научил да лее стомана, не значи, че в момента може да си го позволи... ай не се прави на луд да ти обяснявам защо.
ЕС заповядва на държавите да намалят потреблението на газ с 5%, а е желателно с 15%.
За Донбаски антрацитни въглища не говорим.

--- Край на цитат ---

Направо не знам как японците са леели стомана за техните мечове преди да са внесли донбаски въглища. Или как германците са правили танковете и оръдията си по времето на войните...
Всеки може да си го позволи - въпрос на пари е. А пари се печатат.

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Юли 24, 2022, 12:04:02 am ---Всеки може да си го позволи - въпрос на пари е. А пари се печатат.
--- Край на цитат ---
Така е Хулио, тока се произвежда в контакта, а хляба в магазина.

П.п. Каква е разликата между въглища и кокс?

Въглищата са лъскаво черно изкопаемо гориво, което включва примеси, генерира дим и генерира по-малко топлина от кокса при изгаряне. Пита се риторичко къде тук е антрацита.

Радико:
Питаш къде е антраците ли? Ами Витане антрацита е под гара Бов във искърското дефиле. Просто миньорите трябва да слязат и да продължат да копаят. Кокс може да се прави и от черни въглища "бобовдолски"  и там положението е същото. Слизат и копаят и готово има въглища. Аналогично е положението в Германия. Това, че видиш ли някакъв идиот бил казал "няма да копаете въглища ще горите газ" това е само една идиотска прищявка която може да бъде променена всеки момент. Сещаш ли се след този момент ти какъв глупак ще изглеждаш с написаното до момента.  По добре спри с тия пророкувания как путкин шял да ебе мамата на читавивия свят като им врътне кранчето да не изглеждаш още по голям глупак.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: juliang в Юли 24, 2022, 12:04:02 am ---Направо не знам как японците са леели стомана за техните мечове преди да са внесли донбаски въглища. Или как германците са правили танковете и оръдията си по времето на войните...
Всеки може да си го позволи - въпрос на пари е. А пари се печатат.

--- Край на цитат ---
Тук до някъде сте прав, всеки може да си го позволи който има високо енергиини сарбонови залежи. Но изобщо не е въпрос на пари, понеже виждате ли пари наиситна се печатат но енергиини ресурси не,  а на политика. И когато виине зелената полиция как въглищата много замърсявали ( което е вярно, особенно в сравнение с газта ), тогава ще видите как тези които са на власт ще са между чука и наковалята. Понеже много е трудно да се обясни на тъпото "загрижено" население ( и немското също, понеже те може да са дисциплинирани но в много отношения са доста по-недалновидни, от други едноезични сбирщини от хора ) че една индустрия и топлина през зимата за населението не могат да се потдържат от соларни панели или ветрогенератори.

--- Цитат на: Радико в Юли 24, 2022, 08:54:43 am ---Слизат и копаят и готово има въглища. Аналогично е положението в Германия. Това, че видиш ли някакъв идиот бил казал "няма да копаете въглища ще горите газ" това е само една идиотска прищявка която може да бъде променена всеки момент.

--- Край на цитат ---
Така е Радико, но това което написах по-горе важи и при вашия коменар. Много хора изобщо и си нямат на представа какво е да им е топло без горива или как може тежката индустрия да съществува. Така че идиота не е само един, много са и цели движения има, а когато хората съвкупно се насърчават и защитават глупава и неефективна кауза мога да ви кажа, от личен оптит, че е много трудно да се променят вижданията. Трябва драстично да им е студено през зимата или сметките да нарастнат с 5х-10х, и част от индустриятя да спре за да започне да се забелязва по-разумно мислене.

juliang:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юли 24, 2022, 01:01:36 pm ---...Така че идиота не е само един, много са и цели движения има, а когато хората съвкупно се насърчават и защитават глупава и неефективна кауза мога да ви кажа, от личен оптит, че е много трудно да се променят вижданията. Трябва драстично да им е студено през зимата или сметките да нарастнат с 5х-10х, и част от индустриятя да спре за да започне да се забелязва по-разумно мислене.

--- Край на цитат ---
На мен ли ми го разправяш...
Отивам на някаква бояджийска камера дет досега пекли боята на 180 градуса, сега искали да я пекат на 200, ама горелката не можела да сгрее толкоз. Качвам се аз на камерата отгоре и обувките ми лепнат за ламарината от жега. Тоя собственик вместо да инвестира едни пари за още 5 см изолация просто купува по-голяма горелка. Камерата му няма врати щот било много връткаво да се отварят и затварят вратите при влизането и излизането на всеки детайл. Сметай как се държи температура 200 градуса в коридор, в който няма врати...

На една друга бояджийска камера преди нея има сушилня, където измитите детайли се подсушават на темп 70-90 градуса преди да се нанесе боята. Мерим състава на димните газове за да настроим горелката, ама уреда има и термосонда на върха където взима газовете, за да си смята там корекциите за измерването. И тая термосонда ми показва 400-420 градуса димни газове. Ти изхвърляш 400 градуса газове, за да затоплиш една камера до 70 градуса...  Не знам кой им е проектирал тая камера, за мен това е все едно да гориш банкноти вместо газ...

Е, сега искрено се надявам че на всичките тия "бизнесмени" ще почне да им идва акъла в главата и ще почнат да инвестират в технологии които да спестяват енергията и разходите да паднат драстично. Или такива производства просто да спрат защото са неефективни. Тогава за останалите ще има газ.

За стоманата - най-качествената стомана се получава в пещи, загряващи се с електричество. Електричество мисля че имаме повече, отколкото потребяваме. Да, кощунство беше до преди 1 година да грееш пещ с ток, ма при тия цени на газта може да се окаже изход, поне за по-малките предприятия.
До Хоум макс-а в София има една оранжева сграда без никаква емблема на нея:
https://www.google.bg/maps/@42.7281375,23.2424572,3a,48.4y,329.02h,91.82t/data=!3m6!1e1!3m4!1srKHy4CabsHr7pGTRdY3yYA!2e0!7i16384!8i8192?hl=bg
 Едва ли някой знае, ма това е хлебопекарница. И пекат хляб и закуски в пещи на ток. Преди година се чудех как им се връзва сметката, сега вече не мисля че идеята е чак толкова откачена...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия