Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (68/377) > >>

Радико:
Юлияне тази кафявата сграда за която говориш, с оранжеви прозорци. И аз съм участвувал в построяването и. Това е хлебозавода на Симид.

epwpixieq-1
Напълно съм съгласен с това което си написал.
За съжаление огромна част от хората са доста безпринципни и се ръководят само от принципа:
Аз да взема парите пък след мен ако ще и потоп.
Та тия хора не започват да мислят рационално докато не им се е@е мамата.
За съжаление покрай тях и на нас. За това трябва овреме да се подготвяме за сериозни ексцесии. Неизбежни са. По точно не че са неизбежни ами липсва дал овидност на едни лица за да бъдат избегнати. Демек както е казал, май Сталин беше:
Проблемът по спасяването на давещият се е проблем на самият давщ се

VITAN:
Остап Бендер: Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

Радико:

--- Цитат на: VITAN в Юли 24, 2022, 04:03:17 pm ---Остап Бендер: Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

--- Край на цитат ---
Благодаря.
Ще го запомня да не се бъркам повече.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: juliang в Юли 24, 2022, 01:35:19 pm ---...
Е, сега искрено се надявам че на всичките тия "бизнесмени" ще почне да им идва акъла в главата и ще почнат да инвестират в технологии които да спестяват енергията и разходите да паднат драстично. Или такива производства просто да спрат защото са неефективни. Тогава за останалите ще има газ.
...

--- Край на цитат ---
Много ще се радвам неефективността и високите цени да банкрутират всички такива "бизмесмени" и глупави производтели (на каквото и да е). Лошото е обаче те започнаха да говорят как държавата трябвало да подпомогне бизнесите. А то че същите тези бизнеси, както вие дадохте примери, в голяма степен са разхитителни от гледна точка на натурални ресурси, това не се споменава. Разбира се ще има и бизнеси които използват по-ефективно тези ресурси и те ще оцелеят, даже и ще се разраснат (при положение че държавата не се намеси), точно поради банкрутирантето на неефективните такива. В крайна сметка точно в това се заключава и прогреса, поне от гледна точка на енергиините ресурси, в една индустрия, тоест получаване на същия или по-добър продукт, с по-малко входяща енергия. 

tobo1:
Китайци измислиха вечна батерия за електромобили

https://auto.blitz.bg/novini/kitaici-izmislixa-vecna-bateriya-za-elektromobili

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия