Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
alvion:
Потребителите на Пекинското Метро може да платят билета за пътуването, като пуснат за рециклиране стари пластмасови бутилки:
juliang:
Три години след като Давидич направи първия преглед на Аурус той успява да се докопа до още 2 броя:
https://www.youtube.com/v/wvIbq772nmk
Единия не е мръднал нито на милиметър от първите екземпляри, във втория вече има наченки на автомобил. Но има още какво да се желае. Вероятно след 20-тина години може да се получи лимузина.
И не че съм ехиден, ма на доста от детайлите се виждат емблеми на VW и Audi. Не знам какво ще се случи като ги "импортозаместят" и дали изобщо ще могат да го направят.
П.С. И когато имаш насилствено определяне на стойноста на рублата, изведнъж се оказва че тази кола струвща 25 млн рубли се опитва да струва 300 000 - 400 000 евро. Няма никакъв, ама аболютно никакъв начин да накараш някой да даде 25 млн рубли за това, вместо 400 000 евро за истински Ролс-Ройс или наполовина за Мерцедес С класа.
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Юли 20, 2022, 03:57:05 pm ---
И не че съм ехиден, ма на доста от детайлите се виждат емблеми на VW и Audi. Не знам какво ще се случи като ги "импортозаместят" и дали изобщо ще могат да го направят.
--- Край на цитат ---
А ти виждал ли си френски или италиански двигател и вътре половината отговорни чаркалъци да не са на BOSH? - освен грубата - дърводелска железария ;), другото е BOSH.
Все пак Русия е 130 мил. С толкова малко население е невъзможно да произведе всичко от-до. Защо вечно я сравнявате с колективния запад, който е над 1.5 милрд или поне 10 с пъти по-голямо население?
Тия на запад един-друг си крадат и те технологиите. Като вземеш една марка от актуалното поколение коли, гледаш другата марка и тя същите черти и технологии има. Фирмите си правят промишлен шпионаж и те така...Те имат колеги шпиони, като мен. :D
А виждал ли си американска кола да не гори масло и да не се разваля често?
Само моята Жигулка е с оригинални части от СССР, тръшка в земята всеки западен автомобил по здравина и класа, и затова и струва 35 000 лв.
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 20, 2022, 04:05:13 pm ---А ти виждал ли си френски или италиански двигател и вътре половината отговорни чаркалъци да не са на BOSH? - освен грубата - дърводелска железария ;), другото е BOSH.
Все пак Русия е 130 мил. С толкова малко население е невъзможно да произведе всичко от-до. Защо вечно я сравнявате с колективния запад, който е над 1.5 милрд или поне 10 с пъти по-голямо население?
--- Край на цитат ---
С'я почва ли да ти се изяснява как работят санкциите? И че е въпрос на месеци или максимум година нормалния свят да пренастрои логистическите връзки, да вхърли колкото трябва милиарда в нови тръбопроводи и терминали за газ, докато Русия НИКОГА няма да достигне нивото на един Бош за да може сама да си произвежда дори елементарни горивни дюзи. Не говорим за компютъри за управление на тия двигатели, или дори елементарни въздушни възглавници.
А санкциите няма да отпаднат докато Русия не напусне не само Донбас, ами и Крим. А и след това ще плаща репарации.
A за жигулката - това е днес на един Лукойл в София. Сандански - Аспровалта - София. Ако не бях висял и на влизание и на излизане по 1/2 час на границата с работещ двигател и разхода и средната скорост щяха да са други. Ма нали съм столично конте - без климатик съм за никъде :)
Ти не че имаш борд компютър на колата, ма по портфейла мисля разбираш колко десетилетия назад е Жугула-та. А и тя си е италиански ФИАТ, ако трябва да бъдем съвсем коректни :)
VITAN:
Хулио, сопри се ве пич!
1. Евроатлантиците в момента плащат репарации на Русия. По-малко енергоносители на супер високи цени. Газта скокна има-няма 8 пъти!!! На'ш колко кинти са т'ва?!
САЩ всеки ден дават на Русия $ 1 000 000 за енергоносители всякакви за своите около 1000 военни бази по целио свет!
2. Нали се разбрахме - руснаците каквото и да правят, излиза танк. Аурус-а е луксозен танк, за да пази супер-пупер-VIP персоните по целио свет. И не ми пробутвай тоя боклук Ролс-Ройс. Беше то, едно време. Сега не си струва парите.
3. Прочетох те по диагонал, за да си спестя още коментари.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия