Автор Тема: С какви материали е разполагал Тесла.  (Прочетена 7287 пъти)

hristolocco

  • Гост
ТЕСЛА е разполагал с: Желязо (най-вероятно Чугун), евтина Стомана или "Обожженое Железо" това предполагам сега го наричаме "Меко Желязо" или Бесемерово Желязо, Мед (метал, ползвал е и др. метали в малки количества известни още през 19 Век, но основно Мед /под формата на проводници и кабели/ и Меко Желязо), Течен Изолатор: пречистено ленено масло (като Кондензаторно и Трансформаторно Масло), Парафин и др. естествени изолационни материали, като Гутаперча (Каучук), Дърво, Стъкло, Слюда, Хартия.
 От тези материали Н.Тесла е правил всичките свои изумителни ВЧ технологии и многобройни изобретения. В общи линии в изобретателската си дейност ТЕСЛА е ползвал всички известни на хората още през 19 Век материали и в-ва. Като е предвидил един СЕ генератор би използвал достъпни материали, като Желязо, Мед и Алуминий, Алуминия като заместител на МЕД-та.
 През 19 Век, а и в началото на 20 Век всякакви пластмаси и изкуствени влакна, определено не са имали, като материали, само естествени природни материали.
 По новите изобретения, като Силициева трансформаторна ламарина, Пермалой, Ферит и Наноматериали, естествено не са имали, както ние сега имаме нанокристална сплав и др. материали, като въглеродни нишки и нанотръби и всякакви съвременни материали, като пластмасите например или полупроводниците. 21 Век сме и още не можем да надскочим труда на Н.Тесла.
« Последна редакция: Май 29, 2017, 08:43:03 pm от Maistora52 »

Неактивен Радико

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 5 459
  • Пол: Мъж
  • Преди сламката е гредата
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: С какви материали е разполагал Тесла. в
« Отговор #1 -: Май 28, 2017, 05:39:17 pm »
Пиша тук защото отварянето на темата очевидно е по повод риторичният ми въпрос в темата "домашна електроцентрала"  За да не променяме другата тема пиша тук и за турбината на Тесла В момента тя е много широко използвана в една специфична ниша от световната индустрия за което съвсем умишлено си затраях. Въпросът е, че конструкцията на турбината на Тесла е еволюирала и променена до толкова, че и той сигурно трудно ще я познае.
И да ви кажа работи си перфектно главно с различни от вода флуиди, по-точно със сгъстен въздух и изгорели газове. Още по-точно благодарение на една сдвоена такава турбина изгорелите газове нагнетяват чист въздух.
Ако още не сте се досетили - във всеки автомобил с турбо.
« Последна редакция: Май 29, 2017, 08:45:08 pm от Maistora52 »