Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Получаване на ел. ток от електрет

<< < (7/51) > >>

coke2k:
Всичко това е в основта на тестатика. Колега мн добре правиш че събираш инфо за електретите. За мен  лично е от особена важност. В България най добре са разучени в пловдивския ТУ.  Да се надяваме че няма да изчезне и от тоя форум.....

Vale:
Да, много се впрегнах, когато проумях как ни лъжът и ни правят на маймуни. Но трябва да благодарим на братушките, защото те испускат малко информация. На английски в мрежата всичко е зачистено. Даже последния матерял дето сложих, от украинците, са го зачистили, защото в началото имаше текст на съобщението на английски. Горките укри са се опитвали да се продадът на запад, но най-вероятно са ги затворили, за да не създават проблеми.
Не знам никого ли не дразни положението че се разпространяват електрически схеми на които заедно с всички стандартни символи се рисува картинка на електрет. Очевидно не му правят символ за да не се възприема като един от всички елементи от схемата. Този гаден метод го ползват в пропагандата, но излиза че и техниката не е по-назад от пропагандата. За 100 години не можаха ли да начертаят какъвто и да е символ и да го нарекът електрет. Аз ще сложа една картинка, която според мен го описва и който иска може да я усъвършенства. Правена е по подобие на пиезокристален резонатор. Представлява кондензатор, вътре в който има источник на ток.
Ето я картинката:

Vale:
Ето я и в PDF файл, защото удобно се увеличава и намалява:

Vale:
Ще поставя за coke2k част от лекцийте, които доц. Ася Виранева чете в Пловдивския Университет за правене на електрети. Има някакви изменения от началото на годината, поради които не мога да го поставя в неговата тема 
--- Цитат ---Testatika - принцип на работа и основни схеми
--- Край на цитат ---
.
Ето файла:

Vale:
Успях да попадна на две схеми с електрет от англоезичния интернет, където съвсем ясно изобразяват електрета като источник на ток. Не знам кураторите как са ги пропуснали, за това веднага ги сваких и ще ги публикувам, защото много наподобяват знака, дето съм предложил да се ползва за изобразяване на електрет. Западняците вместо да разработят знак (или символ) се задоволяват с термина 'Electret equivalent circuit'. Първата схема се състои от источник на ток и кондензатор, само дето са сложени един до друг, вместо источника да се покаже вътре в кондензатора. Ето я схемата:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия