Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Получаване на ел. ток от електрет
epwpixieq-1:
--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 15, 2018, 08:58:37 pm ---Второ, дай ми пример за електростатичен двигател, че не се сещам за такъв?
--- Край на цитат ---
Малко е учудващо да не сте чували за това, ако разбира се въпросът ви няма саркастична нагласа, която определено не е видна.
А иначе, по широката мрежа примери много, но за това Google трябва да се използва по предназначение:
https://www.youtube.com/watch?v=ENeDkGce5-4
И ако не сте чували за Олег Йефименко, в тази връзка, препоръчвам ви да се запознаете:
http://www.rexresearch.com/jefimenko/jefimenko.htm
https://popgun.ru/viewtopic.php?f=335&t=537184&start=20
Да не говорим че електростатичните мотори са даже по-стари отколкото електродинамичните, но за това познание се изисква целенасочено търсене на определена информация в старите книги, която не се дава наготово в стандартните учебни заведения.
Михаил Кузмов:
Vale, извини ме за въпроса, но ти имаш ли някаква грамотност, относно това което постваш и коментираш? Как според теб работят схемите които показваш? Би ли направил някакъв коментар!
Коментираш една графика в пост #142 като графика на ток. На снимката отдолу обаче не пише така.
Пише: превкл. на високо напрежение през батерията в ситуация на плаваща маса??? Каква ли пък е тази ситуация на плаваща маса? Съвсем ясно се вижда освен това, че става въпрос за променливо напрежение с правоъгълна форма. Кой знае защо положителният полупериод нараства до макс. по някаква крива, та изглежда като рампа, после вертикално пада до нула, после вертикално нараства до минус макс. и после известно време остава на това ниво, след което пак се връща до нула. Това е един период. Честота неизвестна. Амплитуда неизвестна. Скорости на нарастване и падане на фронтове неизвестни.
Може би на теб ти е известно как се зарежда батерия с променливо напрежение, добре е да ни светнеш по въпроса!?
И теб и другите ВИ разбирам! Ексхумирате някави недъгави измислици от миналото, и се мъчите да им предадете живот!
Замислете се, ако всичко това имаше някаква стойност, щеше ли да бъде пренебрегнато днес!?
EDM electronics:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 16, 2018, 08:39:09 am ---Vale, извини ме за въпроса, но ти имаш ли някаква грамотност, относно това което постваш и коментираш? Как според теб работят схемите които показваш? Би ли направил някакъв коментар!
Може би на теб ти е известно как се зарежда батерия с променливо напрежение, добре е да ни светнеш по въпроса!?
И теб и другите ВИ разбирам! Ексхумирате някави недъгави измислици от миналото, и се мъчите да им предадете живот!
Замислете се, ако всичко това имаше някаква стойност, щеше ли да бъде пренебрегнато днес!?
--- Край на цитат ---
Михаил Кузмов, съгласен съм с казаното.
Направих доста опити да измъкна с ченгел от устата на Vale някакво обяснение за работата на схемата, а той постоянно ми дава препратки, аз да съм видел как работела. Все избягва неудобни явно за него въпроси, не защото не желае да отговори, а защото не може.
Установявам, че при него желанието е в пъти по-голямо от възможностите и нужните знания.
Та тази схема е толкова елементарна, че дори не подлежи на коментар. А цялата история с електрета също е супер елементарна, та направо се чудя, как Vale цяла година търси, чете, а не разбира какво чете, напъва се, без да вземе, да си направи елементарния труд, да сглоби нещо си и да анализира на база собствения си опит, а не да вярва на някакви измислени капацитети от Интернет - "професори". Той и затова е склонен към конспиративни теории, прав ли съм, а Vale?
10 пъти те попитах как работи схемата и ти не можеш да ми обясниш, но да наричаш трол можеш!
За всеки дори средно статистически електрончик само със сканиращ поглед от 10 сек ще му стане ясно, че схемата е ялова и идеята също.
Ето това е общественото мнение на дадената гласност, тема. Ще има още дълго време тук да се вайкаш, как някой криел "тайната", как някой тролел, а че ти не си си мръднал пръста да направиш нещо, че не знаеш как работят пасивните и активните електронни елементи, прикриваш неспособността си. Не е срамно да не знаеш, лошо е да придаваш вид, че знаеш!
Тая схема дет си я заплюл, като работеща и авторитетна, на знам защо, по необясними, странни причини, ще заработи, ГА ми цъфнат налъмите в банята!
Vale:
EDM, съвсем ясно ти написах, че двата променливи кондензатора се изменая синхронно, така че когато капацитета на единия се увеличава, на другия капацитета се намалява. Заряда от единия кондензатор преминава в другия, а по проводника тече ток. Загубите се попълват от електрета, за да има винаги заряд в единия от двата кондензатора (който в момента е отворен). Схемата е разработена без да се има в предвид електрета в нея. Ако не го разбираш, проблема е в теб.
Vale:
Михаил Кузмов, да изразил съм се неправилно. Това е напрежението, което от кондензаторът се подава на акомулатора. Ако те интересува каква е методиката на Бедини за зареждане на акомулатори (става само за големите от автомобили), има три книги на тази тема. Писани са от Петер Линдеман. Провод на български е правил един колега от форума. Мога да ги поставя някъде, ако представляват интерес. Самата схема на Бедини и графиката са взети от книгата на Бедини и Том Беарден "Free energy generation".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия