Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Получаване на ел. ток от електрет

<< < (25/51) > >>

Vale:
dmitarp, това е спор, който най-добре да водиш с Том Барден. Моето мнение по-въпроса зучи доста по-просто - електрета е единствения дипол, който след като бъде използван за да произведе електрически ток в токова верига, сам си въстановява потенциала. Всички останали диполи се разрушават и трябва да бъдат създадени отново. По този начин електрета може да се оприличи на реално устройство, което испълнява изискванията за 'демоните на Максуел'. И съответно нарушава второто начало на термодинамиката, създавайки подреденост на базата на хаоса. Така задоволен ли си?

Аtos:
Vale, а някъде има ли описана практически и просто технологията, чрез която се изработва такъв електрет:

--- Цитат на: Vale в Май 14, 2018, 03:38:01 pm ---Електрет - парче изолационен или диелектричен материал, който е бил нагряван и специално охлаждан, за да осигури биполярни домени и по този начин притежава цялостна фиксирана диполяризация...

--- Край на цитат ---

Понеже ако няма такава информация, всичко казано до тук не преминава границите на теорията!

От години, разни световни (и тукашни - форумни) мозъци се бъхтят да измислят начин "да бръкнат" в пространството/ефира/средата...
Пък се оказва, наистина много просто, че електретът сам го правел?
Ако това е вярно:

--- Цитат на: Vale в Май 14, 2018, 03:38:01 pm ---... просто поставете електрет или зареден кондензатор на постоянен магнит, така че Е-полето на електрета / кондзатора да е под прав ъгъл с H-полето на магнита. Това оптимизира ... енергийния поток S = E x H, и този звяр ... ще седне там и ще излее ЕМ енергия за неопределено време.

--- Край на цитат ---

знам поне 7 тукашни ентусиасти, които с радост биха провели експеримента!
Имат и необходимата ерудираност в темата, само дай инструкции?

Vale:
dmitarp, Въпросния цитат на Том Барден, дето не ти харесва, го сложих така, както той го е написал. Все пак това е цитат, а не свободно съчинение. Аз там изобщо не разбирам какво прави този кондензатор и на мой вкус това би трябвало да се каже така:
Така че можете ли лесно да направите безплатна енергийна машина? Разбира се. Направете електрет и просто го поставете на постоянен магнит, така че Е-полето на електрета да е под прав ъгъл с H-полето на магнита. Това оптимизира енергийния поток S = E x H, и този звяр ще седне там и ще излее ЕМ енергия за неопределено време.
Това не е цитат. а е мое мнение по въпроса. За това, че магнитното поле поставено под 90 градуса към полето на електрет увеличава заряда на електрета и честотата с която заряда се въстановява съм сложил и друг цитат още в началото на темата. Даже там се говореше за непосредствено захранване на товар от електрет, т.е. да го превърнат в несменяема батерия.

Vale:
atos, най-лесно е да се направи електрет от пчелен восък смесен със съкъс. Това е японския електрет от 1920г. На 6-та страниза от темата слагах материали описващи как да се направи и електрета и установка за създаване на 20кВ напрежение. Ето и адреса:
http://mazeto.net/index.php/topic,10085.75.html
Изглежда има проблем да се направи голяма площ, така че според мен трябва да се прави 1-2 см2 и при това да бъде тънък, колкото позволява диелектрическата проницавмост на материала. За да не пробие от високото напрежение. Понеже това е кондензатор, колкото е по-тънък, толкова заряда е по-голям. Тук coke2k правеше опити с електрет от плексиглас, но се оплака че седи зареден само половин час. Изглежда на е лесно да се направи технологията за друг материал в домашни условия. И според мен на него му трябваше доста голяма площ и това е от значение. В една публикация видях да казват за един нов материал, че позволявал да се правят електрети с голяма площ, и съответно направих извод, че другите материали не позволяват голяма площ. А иначе най-логично е като се прави машина за свободна енергия да се ползва источник, нищо че е слаб. Има много технологии за увеличаване на енергията. Така нямаш грижа за обратна връзка за самозахранване.

coke2k:
Работи се по въпроса. В момента експериментирам с епоксидна смола, като процеса е значително по кратък и лесен. Процеса на омрежване на молекулите е по лесен за управление от разтапянето. Имам проблем с адхезията за сега.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия