Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Търся производител на метални детайли по поръчка

<< < (2/6) > >>

miromad:
Предпочитам да се направи така, както е по конструкцията /да не е с корона и пиньон от лека кола/.
Ще ти бъда благодарен, ако провериш за цените. Може също да ми дадеш и координатите на тази фирма "Радина".
Също така искам да попитам дали може да се направи една корекция по детайлите. Искам да се направи корекция на зъбите от вътрешната страна /където е храповия механизъм/ на големите зъбни колела, като се намали дължината им. Тоест броя на зъбите от вътрешната страна да стане двоен /или троен ако е възможно/. Това също ще доведе и до промяна в детайла, който се плъзга по тези зъби /не знам как се казва този детайл :)/.
Прилагам картинка, на която съм посочил със стрелка и съм отбелязал за кои зъби става въпрос.

Dedo pop:
       Зъбонарязването е доста далеч като специалност от това с което се занимавам и затова предложих работа с готови елементи. А те са и доста по евтини.
       Може да се променя и броя на зъбите на зъбното колело и тези на храповия механизъм.
       Напиши в гугъл   нарязване на зъбни колела и ще ти излязат поне 10 тина фирми. Другото оси ,валчета са ми по възможностите.
       И последно това нещо корпус има ли?
       За какво ще го използваш тоя механизъм?

Аtos:
 miromad, Дедо поп е напълно прав в случая!

Знаеш ли колко скъпо ще ти излезе проектиране и изрязване на всичките тези предавки, дори и с класически еволвентен профил да са...

Това, което си посочил в последния чертеж е вътрешно тресчотно предаване на движение, което се ползва при импулсни (възвратно-постъпателни) тласъци. При подобни механизми, се изисква специална обработка за износоустойчивост - ударите там са много пъти в минута.

Най-добре е да ползваш някой готов механизъм, ще ти спести минимум десеторни разходи, но...от друга страна, докато не "изплюеш камъчето" и да кажеш какво точно искаш да правиш, няма как да получиш много адекватен съвет!
Сподели с нас целия си проект, може и ремъчни предавки да свършат работа (там равнинното усукване дава определен импеданс от опции), но докато не изложиш идеята си...все тая...

П.П.забравих да спомена - при последния чертеж, вътрешното колело, което ще предава движението (или на което ще се предава) трябва да има специален пружинен или центробежен механизъм, което допълнително усложнява нещата!

Dedo pop:
    Проекта е в доста суров вид и си иска още много доработване. Може да се окаже че е невъзможен за изпълнение в тоя му вид.

Наистина има много други  по лесни начини за изпълнение на тая задача.

lda_has:
 miromad в град Русе има един завод изработва такива зъбни колела дори и по сложни. Имат необходимите машини, занимават се с ремонт, изработка и почистване на всякакви зъбни колела.

http://tgeruse.com/category/%D0%B7%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D1%8A%D0%B1%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BB%D0%BE/

Дано съм бил полезен поне малко, а за телефони за връзка ползвай сайта им.

Атанасов_Хасково

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия