Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Търся производител на метални детайли по поръчка

<< < (3/6) > >>

miromad:
По-долу съм прикачил изображение, на което съм се опитал да опиша това, което искам да осъществя.
Каплата от велосипед, към която е прикрепена тежест и която играе ролята на махало, е прикрепена чрез вилката към двупосочния вход на преобразувателя. Каплата се задвижва от електромотора под нея чрез верига.
Отгоре на еднопосочния изход е прикрепен електромотор, който преобразува еднопосочното въртене в електрическа енергия.
В общи линии описах и с думи, и нагледно това, което искам да направя.
Благодаря за информацията lda_has. Ще питам и тях дали ще се навият да направят нещо подобно и колко ще ми струва изработката.

Аtos:
miromad, от центъра на каплата - нагоре...нищо не ти се разбира?

Тази примка ремък ли трябва да е? А лявата половина на диференциала (лявото зъбно колело) каква функция има?
И защо са тия зъбни колела (освен ако не ти трябва редукция), а не ги замениш с ремъци (то с тях редукцията е по-лесна даже)?

По какво се различава конструкцията от "класически" ротоверт?

miromad:
На картинката по-долу съм описал кое какво е и каква функция изпълнява.
Примката е твърда връзка между вилката и входната част на диференциала /ако може да се нарече така/.
И двете зъбни колела изпълняват своята роля благодарение на храповия механизъм. Когато едното колело извършва работа /се задвижва от махалото/, то се движи само в една посока, а другото се движи свободно /на празен ход/. Когато посоката на махалото се смени, идва ред на другото зъбно колело, което отново се движи само в една посока, докато другото се движи свободно /на празен ход/. По такъв начин /благодарение на храповия механизъм и зъбните колела, работещи заедно/ двупосочното движение се преобразува в еднопосочно.
В ротовертера доколкото знам се използва мултипликация /както и в моя случай/, но и при генератора, и при мотора движението е еднопосочно. Също така в моята конструкция се използва махало, а досега не съм видял в нета да има ротовертер с махало /виждал съм ротовертер с маховик/.
Dedo pop, това нещо трябва да има корпус, защото иначе зъбните колела няма да стоят на мястото си, но поради факта, че не аз съм правил чертежите и видеото , а съм ги открил в нета, то публикувам това, с което разполагам :)
Ако има по-лесен начин за преобразуване на двупосочно в еднопосочно движение, при което да се оползотвори всяко "трепване" на махалото, то целия съм в слух.
Източника на файловете и видеото - https://www.youtube.com/watch?v=N49LqVQChMg

Dedo pop:
     Тая цялата схема е безсмислена. Ако имаш пари за харчене-харчи ги.Но не желая да се облагодетелствам на твой гръб.

Maistora52:
Подкрепям Дедо Поп - за това, че така изложена идеята е безсмислена.
За да получи някакъв шанс тази конструкция - от електромотора до диференциала - да има смисъл, приложеният стандартен генератор трябва да се замени с друг - преизчислен за пределно ниските обороти, които ще има на изхода на диференциала. Ускоряването на циклите на махалото (или храповете) ще разруши конструкцията.
... ако правилно съм разбрал идеята дотук...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия