Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
ЕЛЕМЕНТ НА ПЕЛТИЕ
Dan Milan:
Благодаря ти locco за ентусиазма. Как да ти обясня че парите са само налични за тоалетна хартия. Не съм седнал със 100 000 лева в джоба и да питам какво да си правя Пелтиетата.
Dan Milan:
Така че, който е по навътре в нещата, ако тръгна да сглобявам хладилник с 25 пелтиета - 5х5 броя, с размери 20/20 см. и студен радиатор към хладилната част, и водно охлаждане към топлата част, а с произведения ток да захранвам 12волта помпа, примерно от автомобил, какъв обем на хладилника мога да си позволя и евентуално какъв излишен ток може да ми се получи. Да приемем, че един минибар е към 200 лева, а аз трябва да си купя още 5 пелтиета и някои други части за 100 лева, мога ли си сглобя хладилник, които не ще ползва ток, и колко ток ще ми остане от него? Студената страна да стане примерно -10, а топлата се охлажда от водата на помпата и не надминава 30 градуса. По техничеки параметри на 40 градуса : напрежение без товар 1.8V, ток на късо : 368MA. Така пишат за Пелтиетата: Възможно е да се постигне температура от -15℃ на студената страна при охлаждане на топлата страна до 3-6℃ .Намира широко приложение в хладилните чанти, диспенсърите за вода(машините за охлаждане на вода) и други устройства. Елемента на Пелтие има и обратното действие. Той също може да се използва и като генератор на напрежение. Това се постига като му се приложи действието което прави самият той и по-точно като се охлажда едната му страна ,а в същото време се загрява другата.
Dan Milan:
Всичко може, и то става с пари, ако не стане с пари става с много пари. Плащам на 6 човека заплати, счетоводителя, , ветеринарите, лекарствата, колата - разходите, жената и децата... Дори и спрях цигарите, лесно му е на пенсионера, чуди се какво да си прави парите. Да не спамим темата защото ще ти искам на заем, тоест купи ми волтаиците, помпите, контролерите - тоест всичко, което предлагаш, а аз ще ти ги върна когато мога. Имам 20 елемента и толкоз, питам конкретен въпрос къде да ги навра...Тя и принцесата на Монако може да пусне на някой на тънка лайсна, но няма да съм аз, ти като имаш много давай, ще се класираш.
Dan Milan:
locco казах благодаря ти не ми помагаш. Почваш вече да ми казваш като си пия Уискито как да си го пия, и в кое гърло ще ми влезе, и в кой крачул да си го държа. Продавам по 300 агнета на година и едвам смогвам да си покрия разходите. До днес заминаха и още 20, дето бяха заделени за майки. Наздраве за празника.
Самостоятелно ел. захранване извън енергото! СТОП на високите сметки за тока, Да ама Не! Моето се състои се Волтаик 230 W, Контролер, акумулаторнa батерия 62 ампера, която вече здава багажа, нямам Инвертор дори прост, камо ли с пълна синусоида. Па такава лампичка си намери и си я закачи у вас да ти прави точец.
Радико:
--- Цитат ---Да приемем, че един минибар е към 200 лева, а аз трябва да си купя още 5 пелтиета и някои други части за 100 лева, мога ли си сглобя хладилник, които не ще ползва ток, и колко ток ще ми остане от него?
--- Край на цитат ---
Този цитат ми навява мисълта, че идеята ти е май доста погрешна. Или може би не я обясняваш правилно и аз си я интерпретирам погрешно. Имам впечатлението, че идеята ти е да използваш хладилника като част от система за добиване на електроенергия. Правилно ли разбрах идеята ти, или искаш да ползваш една част от пелтиетата за генератор друга част за хладилник. Изобщо не е зле да драснеш една схема, но пак ти казвам за хладилник става ако си поиграеш повече, но за друго зарежи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия