Животът- начин на употреба! > Екология
Екологично земеделие
Аtos:
--- Цитат на: svetlio760 в Юни 08, 2017, 05:46:39 pm ---"По ПЛОДОВЕТЕ им ще ги познаете" а не по делата! Ако цялото население на Земята се настани на континента Австралия, на всеки човек от тази планета ще има по половин километър площ! Мисля че ако вземете елката и посмятате малко, един от проблемите дето обсъждаме тук ще отпадне!
--- Край на цитат ---
Къде си, бе...спасителю на плажа...къде забегна?
Радико:
Хм потърсих колко е площта на Австралия. Според чичко Гугъл тя е 7 692 000 km²
за сверка:
https://www.google.bg/search?client=opera&q=австралия+площ&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gfe_rd=cr&ei=OXA5WaysIITY8Aecs6uQAw
След което като ги разделих на населението в момента се получи това:
0,00109885714285714285714285714286
ЧИСЛОТО (това число е съставено от над 30 цифри)/А/ е в квадратни километри ако се превърне във декари това е един декар и девет метра.
това обаче е цялата площ на Австралия камъняци пущиняци змиярници крокодилници да изброявам ли още Страшно малоумни тъпи са тези журналисти и подобни на тях дето ги пишат тия глупости. Да ще има земя за всички ако превърнем всичко на планетата в обработваеми площи ползвани за храни ВКЛЮЧИТЕЛНО И ГРАДСКИТЕ ГРАДИНКИ ПРЕД БЛОКОВЕТЕ.
Това според теб какво е екология ли е защото според мен е АНТИЕКОЛОГИЯ.
Увеличаването на обработваемите площи означава унищожаване на всичко диво което води до екологична катастрофа и до последващо и наше изчезване при това гарантирано и сигурно. Тарикатите дето пишат приспивните красиви екопеснички дето им се възхищаваш не само ти са огромни егоисти и не се интересуват грам за бъдещето на децата си. Най простият пример е с грипните епидемии. Ако живеехме в екосистема при която на един човек се падаха поне 2 бора то като съпоставим площта на боровете с тази на човешкото тяло то излиза че от няколко милиона вируса изкашляни от болен човк само 1-2 имат шанс да попаднат на човек а сега в момента само 1-2 нямат този шанс. Това е тъжната истина ако не увеличим видовото разнообразие се обричаме на измиране, и то много по скоро от колкото си го представяме.
Добре, че има и умни хора по света та правят нещо по въпроса:
https://money.bg/property/nay-golyamata-vertikalna-gradina-v-sveta-ima-85-000-rasteniya.html
svetlio760:
Бех у едно село да бера рози и нямах обхват, но вече съм в джаза! Вие как я карате, гледам започваме да мислим за реални срещи, което ме кефи! Така ви оставих, така ви заварвам! ;)
Пък за Австралия само ще кажа, че цялата планета съпоставена с Австралия е едно доста по- голяма място, където въпреки змиярниците и камънака пак е предостатъчно да ни изхрани и не само нас, ами няколко пъти нас и то без да прецакваме природата!
Радико:
На това му се вика направих си сметката без кръчмаря такива изказвания непридружени от цифри са за кръчмата подходящи. Цифрите казват друго, че аз съм прав.
svetlio760:
По един декар и девет метра! Сега сметни същото, само че не за Австралия, а за цялата планета, после остави да речем една седма за всеки човек, останалото го сложи дива природа. Аз не съм го смятал, но мисля, че ще излезе нещо и то ще е повече от декар и девет метра на човек!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия