Животът- начин на употреба! > Екология

Екологично земеделие

<< < (10/18) > >>

tobo1:
plcsoft - Браво! Поздравления и адмирации. Хората постепенно губят всякаква връзка с реалността.

Радико:

--- Цитат ---(лекция и интервю със фермер, Кабе Браун от Северна Дакота, който използва земеделие и животновъдство с покривни култури и без обръщане на пръста (no-till), торове и покупни фуражи за животните, в продължение на 35 години.
--- Край на цитат ---
Точно това е много трудно да бъде наречено ЕКОЛОГИЧНО земеделие защото "обръщането" орането на земята се замества с обилно ползване на хербициди и пестициди, но върху този факт разбира се се избягва да се акцентира.

plcsoft:

--- Цитат на: tobo1 в Май 16, 2017, 02:14:10 am ---plcsoft - Браво! Поздравления и адмирации. Хората постепенно губят всякаква връзка с реалността.

--- Край на цитат ---

Благодаря! Толкова по-зле за тях tobo1. Съчетанието между безмерна алчност и мързел ги води с бързи стъпки към бездъната яма на небитието.
 Ум Царува, ум робува, ум те кара да ядеш синтетика и да боледуваш! :) :)

ppipilica:

--- Цитат на: Радико в Май 16, 2017, 08:29:02 am ---Точно това е много трудно да бъде наречено ЕКОЛОГИЧНО земеделие защото "обръщането" орането на земята се замества с обилно ползване на хербициди и пестициди, но върху този факт разбира се се избягва да се акцентира.

--- Край на цитат ---
Ми не съм съгласен с това твърдение. Как "обръщането" орането на земята ще те предпази от нападение на няква летяща гад дошла да ти изпапка доматите примерно, или как ще те предпази от черното гниене да речем.
В общи линии повечето такива статии за земеделие са писани от хора дето са виждали мотика ма не знаят баш как се ползва.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: ppipilica в Май 17, 2017, 03:57:20 am ---Ми не съм съгласен с това твърдение. Как "обръщането" орането на земята ще те предпази от нападение на няква летяща гад дошла да ти изпапка доматите примерно, или как ще те предпази от черното гниене да речем.
В общи линии повечето такива статии за земеделие са писани от хора дето са виждали мотика ма не знаят баш как се ползва.

--- Край на цитат ---

Относно на това как се води екологичното земеделие, този човек мисля че е успял да го прави, вече в продължение на 35 години на 120 декара земя.
https://www.youtube.com/watch?v=myc8jBiGaME
Основното нещо което той споменава, че не трябва да се работи против природата, и всяко нещо в природата си има място и баланс при оптимално развитие.
Интересното което той споменава е, че плевелите са защитници на земята, и всичко е до баланс на здравето и хранителните характеристики на почвата. Също и насекомите който пълзят по растенията, това според неговия опит показва, че на растението липсват основни хранителни елементи и по такъв начин зашитите му сили деградират и не може да се защити от насекомите който са част от натуралната хранителна верига в природата.  Стига тези хранителни характеристики на почвата да се подобрят, растението само , в продължение на милионите години еволюция може само да се предпази от насекомите покрай които е еволюирало. Споделям го понеже за мен това е едно абсолютно традиционно виждане което съвпада с много от законите определящи динамиката в природата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия