Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизен апарат за заваряване с Браун газ

<< < (14/40) > >>

june1900:

--- Цитат на: juliang в Април 10, 2017, 08:23:50 pm ---Внимавай какво си пожелаваш... :)

--- Край на цитат ---

Тоо... аз имам какво да кажа :) Но за мен въпроса е "защо тук", при условие, че ако изчакам, ще имам като платформа всичко, което някога съм искал.

Гледам, и оттатък, ИванБГ и други хора се мъчат да ползват тукашните условия за нещо, за което не са направени... при положение, че ако изчакат малко, ще имат повече файда. Тъкмо имат време да си подготвят каквото има за подготвяне.

Да не говорим, колко съм направил вече за смъкването на езико-културните бариери. Но дори и когато въпроса опира до един клик разстояние, даже и за такова нещо няма желание. Кадуцеус е съвсем прав.

Maistora52:
Асен'си, че е важно, важно е! И е много ценно... ама кой искаш да се изкаже, като това е една от най-сложните теми, особено пък за клетката на Джо... там направо "че си изръфаме моливите", да не казвам "че ще настане плач и скърцане със зъби"!...
Бях мераклия преди години да си правя и аз ННО-електролизер, ама като видях изкривения капак на една кола от взрив на уж Браун-електролизер и ... мерака ми се изпари!

Това не е просто специална тема, а много специална! И за нея си трябват големи специалисти!

Това, което мисля, че не се спомена досега, е във връзка с евентуалното кавитиране на водата... и да подскажа на не-специалистите, че за да има сериозна кавитация - трябва да се осигури и сериозен воден напор - според избрания метод, иначе ще има само обикновено бълбукане и ... чоплене на семки!

Михаил Кузмов:
Имах намерение с caduceus да обсъдим, как да пробвам да изкарам оргон от моята Joecell. Ако е възможно! Уви, тук не става въпрос за това!

bugman:
Алооо - техническият форум, не разсейвайте, моля!  :)
И аз имам кво да кажа за Ор, но не ми се струва, че тук е правилното място.

Тук, бих цитирал Бай-Тош:

"Матрял има - действайте..." ;D

Та има, един лист ламарина 0,5мм., марка 340 (друга, след две седмици) 14 гумени, пет-милиметрови фланчета с вътрешно д., нещо към 160, а външно 200мм., има и два плексигласа - 300х200х10. 
С тия съставки, мога да забъркам, нещо, като една суха клетка с 12 клетки... Ама, ще е скука - за т'ва дайте, нек'ви рецепти.  ::)

bugman:

--- Цитат на: Maistora52 в Април 10, 2017, 08:48:04 pm ---Това, което мисля, че не се спомена досега, е във връзка с евентуалното кавитиране на водата... и да подскажа на не-специалистите, че за да има сериозна кавитация - трябва да се осигури и сериозен воден напор - според избрания метод, иначе ще има само обикновено бълбукане и ... чоплене на семки!

--- Край на цитат ---

Имам го предвид, това..., но в моята конструкция се оказва и пречка за друга, важна екстра... :-\

Колеги, искам да подсетя, че клетките на бай ни Илия са съобразявани за производство, а това със сигурност е наложило известни, компромисни решения. Така, че не е нужно да ги копираме, сляпо, а да разберем смисълът и го приложим, правилно...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия