Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (17/186) > >>

mi68:
Здравейте,
Тук се бъркат основни понятия.
Измерването на кондензатори и бобини в сантиметри от формулата за радиус на наелектризирана сфера, за бобина от дължина на проводника, а не от дължина на вълната. Така е в по-старите системи за измерване, единствено за сега се ползва електрон -волт за удобство.

В практичната система измерването на капацитет е във Фарад и индуктивност в Хенри.

Електромагнитната константа "с" е 300 000 км/сек., т.е., скорост, механика и нищо електромагнитно, но има характерна зависимост от тази константа при намирането на коефициентите на пропорционалност за практическата измерителна система , веднъж е "с", а друг път "с" на квадрат.
Тук възниква логичния въпрос пространството как влияе чрез скоростта с, и скоростта как влияе на изкривяването Е=m.c^2?

Тези въпроси трябва да се свържат с практически значения, може ли скоростта на светлината да се премине? Може като се премахне магнитното поле, чрез унищожение в безиндуктивна бифилярка. Магнитното поле е следствие на движението, в безиндуктивна бифилярка имаме движение на електрически ток но липсва магнитно поле. Идеята е да се създаде отрицателно динамично съпротивление, спрямо източника това съпротивление е положително и черпи енергия но за трептящата система е отрицателно и увеличава амплитудата на трептенията.
Това го има в електротехниката тунелен ефект, тунелен диод и ламба диод, динатронен ефект, динатронна или транзитронна лампа.

Диелектрик означава двоен електрик, т.е. има отрицателни и положителни заряди. Полупроводник-р, полупроводник-n и проводник само еднозарядна проводимост - моноелектрик.

Аtos:
Знаех си аз, че mi68 ще ви "обади", ама...ха така ;D

ndm:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 29, 2017, 12:37:57 am ---А какво ще си помислиш ако спомена, че Тесла е правили всички  изчисления на неговите индуктори и кондензатори в сантиметри. Направо голям виц нали?

--- Край на цитат ---

Ти да не му подаваше дюлгерския метър да мери след великите му изчисления?

epwpixieq-1:

--- Цитат на: mi68 в Март 29, 2017, 07:38:14 pm ---Тук се бъркат основни понятия.
Измерването на кондензатори и бобини в сантиметри от формулата за радиус на наелектризирана сфера, за бобина от дължина на проводника, а не от дължина на вълната. Така е в по-старите системи за измерване, единствено за сега се ползва електрон -волт за удобство.

--- Край на цитат ---

mi68, аз не съм споменал какво е мерил  :)
Но за другото имаш право. Измервали са били линейните характеристики на проводника и от там се извеждат стойностите на капацитета и индуктивността. Да не говорим за обема и масата на проводниците които биват същто свързвани ( поне от Тесла ).  За това да се знае, само трябва да се погледнат по-старите книги, и това веднага се набива на очи.

[/quote]
--- Цитат на: ndm в Март 29, 2017, 09:19:05 pm ---Ти да не му подаваше дюлгерския метър да мери след великите му изчисления?

--- Край на цитат ---
Де да можех да съм такъв късметлия, но не съм. Просто съм чел неговите записки от Колорадо Спрингс ( който споменавам и цитирам в доста коментари ), където всички изчисления, които той води в дневника си за дадени в сантиметри. В началото беше доста объркващо, имайки в предвид днешната доктрина на мерни единици, но когато му се свикне даже става логично, понеже пасват с другите линейни характеристики на средата.

"електродинамична вълна", не се споменава от тези умове, това е мой термин/обобщение, в следствие на осмисляне на много от нещата които съм чел, съжалявам ако съм ви подвел в тази насока. От друга страна, те използват термина "диелектрично поле" (което в съвременната форма на познание е трансферирано, общо казано, в така нареченото "E" поле, което съществува когато диелектричната константа на средата не е нула, тоест не метал). Според мен липсата на тази част от познанието, с идеята че това "Е" поле се натрупва в и минава през диелектриците (затова и термина "диелектрично поле") и завършва върху проводниците  (диелектрична константа 0), е едно от нещата което е някак си изкривено в училищния материал.

Аtos:

--- Цитат на: владимир димитров в Март 29, 2017, 02:41:43 am ---Не мога да пренебрегна факта ,че отново си в голяма грешка !!!
Как ще направиш връзка,между две точки без пряка видимост ,ако липсва Въздух? ..
Нали Вълната няма да се пречупва и няма да следва Земната окръжност!!!!
Или не знаеш, че Радиовълната се разпространява с траектория на парабола ,която зависи от състоянието на Атмосферата и дължината на вълната !!!

--- Край на цитат ---

Не, Владо, не съм в грешка!
"Как ще направиш връзка,между две точки без пряка видимост, ако липсва Въздух?"
С въздух, без въздух - не може да я направиш! Може да я направиш чрез атмосферата, от която въздухът е само компонент!

"Радиовълната се разпространява с траектория на парабола ,която зависи от състоянието на Атмосферата и дължината на вълната !!!"
Да, нали точно това казвам няколко пъти в по-горните си постове, ти чете ли ги изобщо?

--- Цитат на: atos в Март 28, 2017, 07:04:47 pm ---Сега...ако въпросът беше - ВЛИЯЯТ ЛИ СЕ РАДИОВЪЛНИТЕ ОТ АТМОСФЕРАТА, това е съвсем друго нещо!!!
Радиовълните се влияят от СЪСТОЯНИЕТО на атмосферата!
Но за някои съфорумци е все тая, нали? Като Тъпанчев - "То една марка - все лъчи"...
Моля да се ВНИКВА в написаното, не да се четат само някои думи и да се правят собствени "скалъпвания" на това, какво е искал да каже опонентът ни!!!

Атмосферата е СЪВКУПНОСТ от въздуха (с моментните му параметри - налягане, влажност и т.н.), йонизацията му, магнитните лъчения, проникващи от открития космос, статичното електричество и всички протичащи от това процеси  между изброените компоненти!

--- Край на цитат ---
Пропуснал съм да добавя и Земята като компонент (може би съм счел, че е по подразбиране), понеже без Земята -няма атмосфера, а и половината от "отраженията" ще липсват...

Само дето не трябва да се отъждествяват въздух и атмосфера!

Разликата е като...тази между готов костюм и струпаните парчета плат за него. Когато трябва да отидеш на вечеря, дали обличаш хубав, готов костюм или ще тръгнеш гол, грабвайки под мишница някакви парчета плат, ако е едно и също...моля, прав си :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия