Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (159/186) > >>

Радико:
Атос на 115 метра под морското ниво или на 550 от входа и два километра настрани температурата беше 27 градуса при 11 средногодишна за региона.

juliang:
Atos, земи отречи и съществуването на вулканите (само не искай билет до Неапол за да видиш "собственоочно" съществуването им), или измисли откъде идва лавата в него.

--- Цитат на: atos в Ноември 29, 2018, 04:44:23 pm ---Въздухът е номер едно изолатор! Даже 15 см. въздух могат да те пазят от космическия студ, стига да има с какво да ги задържиш около себе си, скафандрите са на такъв принцип.

--- Край на цитат ---
Сложи въздух между две стъкла (или си допри ръката на стъклопакета в преди да ми отговориш) и после обяснявай какъв хубав изолатор е въздуха.
Да, много по-добър е от камъка ( коефициент на топлопреминаване 0.0257 срещу 1.4 за камък), но коефицинетите за пясък са 0.3-1.0 (зависи от влажността) и почва 0.4 - 1.1. Тоест имаш само 40-50 пъти по-добра топлопроводимост срещу 300 пъти по-голяма дебелина. За площта споменах вече.

А ако не ти е съвсем ясно какво изразява този коефициент... Ако приемеш разликата в температурите 3000 градуса и дебелина 3 000 000 метра, то при коефициент 3 (много над тази на камък) през всеки квадратен метър ще преминава топлинна мощност от ... 3 МИЛИВАТА. ТРИ МИЛИВАТА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР...

Bat_Vanko:
atos, прегледах тези твои постове и забелязах желязната ти логика, с която няма, ама никакъв, смисъл да споря...

--- Цитат на: atos в Ноември 03, 2018, 03:32:20 pm ---П.П. В същност, сега се замислих по този повод...по законите на чистата логика, няма как Земята да не е куха, поне в центъра си!!!
Да, и на мен ми изглежда абсурдно, против всичко, на което са ме учили...не бързайте да скачате!
Тя просто...НЯМА КАК ДА НЕ Е КУХА!!! Което си е стряскащо!

--- Край на цитат ---
НЯМА КАК ДА НЕ Е КУХА!!! - което наистина е стряскащо. Но още по стряскащо е, че не срещнах нито една цифра - колко оборота трябва да прави земята за да може центробежната сила да компенсира налягането. Само локуми!!! А точно това беше основната теза...

fantom4e:
atos не взима под внимание налягането, за това не му излизат температурите :D

lz1jer:
Е, хубава работа, може ли нещо плоско да е кухо  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия