Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
Maistora52:
От тук подчертаното:
--- Цитат на: технократ в Ноември 15, 2018, 01:16:11 pm --- Според айнщайновата теория, гравитацията не е сила а изкривено пространство време в което, ускорението е мнимо, демек гравитацията не е истинска сила, подобна на силата на реакцията и силата на противодействието в динамиката . А въздействува на фотона като изкривява неговата траектория не защото му действа със сила а защото изкривява пътя по който се движи.
--- Край на цитат ---
И тук:
--- Цитат на: atos в Ноември 15, 2018, 04:13:57 pm ---Изкривява се пространството/етера и по този начин се променя "правата линия" (пътят на светлината).
Светлината е един от видовете етерна енергия, подобно на гравитационната (пък нека който не го разбира да си блъска главата вълна ли е или частица).
Гравитационната енергия също е само вид енергия, докато не срещне материя, тогава вече упражнява СИЛА! Има и други етерни енергии, но ние виждаме само част от диапазона на светлинната.
Когато "тъканта" на етера/пространството се изкривява, изкривява се пътят на всички етерни енергии, които се движат в него...
Сега вече...от какво се изкривява пространството е отделен въпрос, който поставя нови неизвестни.
--- Край на цитат ---
... предстои тупик!
Айнщайн е велик, но не забравяйте, че цял куп от тезите му са пълни фантазми, неподкрепени с нито един практически опит... т.е. и СТО и ОТО са както знаем - кабинетни теории. А съществува и версията, че нарочно е изопачил някои от изводите си, ("под натиск"), с определена цел. Всъщност, слагайки подписа си срещу ядреното оръжие, той става мишена, която трябва да бъде ликвидирана. Спасява го световната му известност, Нобеловата награда за "Фотоелектричния ефект", "съгласието" му да "мълчи"... и да не разработва повече Единната теория на Полето.
В продължение на три години (1985-88) Айнщайн беше мой кумир, докато не ми попаднаха едни особени "материали" от Специалния отдел на Народната (тогава) библиотека "Кирил и Методий" в София, които тотално промениха гледната ми точка относно работите на Айнщайн. Но, той не е виновен!
Няма да дискутирам горните подчертавания, защото спазвам постулата, че никой не може насила да промени нечие мнение... просто се надявам, любимото ви "Време" да си свърши работата и да просветли тъмата налагана от "Цензорите" (и в науката).
Апропо, горните подчертавания са на направо глупости. Стегнете се!
Maistora52:
Хълк, драги! - зарежи ТАЗИ гледна точка на езотеризма, която споделяш, защото тя е отправена към най-невежите човешки умове.
--- Цитат на: GreenHulk в Ноември 15, 2018, 04:55:27 pm ---От езотерична гледна точка звездите са обиталища на духовни същества с голяма сила, а също може би и образно казано вид портал към други светове/измерения.
..
Тази връзка с енергията на звездите може да е и дори на ментален план.
--- Край на цитат ---
Вдигни си Нивото! И се избави от умишлено внушавани от определени "кръгове" - Халюцинации!
epwpixieq-1:
За да няма празни приказки, или поне, ако са теоретични ( понеже тези две понятия може да са еквивалентни ) поне да идват от хора които имат някаква репутация за създаване на смислени теории като Оливър Хевисайд:
http://www.phy.olemiss.edu/~luca/Papers/Heaviside_1893_paper.pdf ( Оливър Хевисайд: "Гравитационна и електромагнитна аналогия" )
GreenHulk:
--- Цитат на: Maistora52 в Ноември 15, 2018, 07:04:05 pm ---Хълк, драги!
--- Край на цитат ---
Това показват изследванията на Посветени Духовни Учители. И едва ли са казали това за най-невежите...
Ако на някой му е интересно, можа да пусна и конкретни текстове.
За никакви плазмени топки с термоядрени реакции не става въпрос.
Дори в йога има раздел Сурия Йога или Йога на Слънцето.... едва ли е случайно...
Аtos:
Майсторе (винаги ми е гот да споря с теб, защото се опитваш да вникваш в чуждата мисъл) ;D
Ха сега, щом са според теб глупости, дай ми свое обяснение какво е СИЛА и как се появява, аджеба?
Прост въпрос (с може би не прост отговор)!
Без цитати от уикипедия и...майната му на Айнщайн, за него не става дума сега...
За разлика от някои други, аз възприемам новата за мен информация (без значение кой ми я предлага и колко абсурдно звучи), отсявам вероятностите и ги обработвам в логически връзки, т.е. за мен пъзелът все повече се запълва...ако трябва, да го обясня в отделен пост?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия