Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
hyparh:
Да, така излиза.
Радико:
Ммм, аз мисля, че не е така. Примера с магнита си е напълно в сила и с гравитацията. Оранжевата линия на Хипарх е точно на място според мен. Само едно малко уточнение: Предмет достигнал до нея няма да зависне а ще се отклони я в ляво я в дясно по аналогична причина.
Аtos:
--- Цитат на: hyparh ---
--- Цитат на: atos в Ноември 05, 2018, 11:33:05 pm ---Самата мисъл, че едно тяло ще се движи в посоката, в която му намалява теглото е безумна!
--- Край на цитат ---
Всъщност при описаните явления в преводите от книгата, се наблюдава точно това.
--- Край на цитат ---
От последните ти постове излиза, че изобщо не се наблюдава това, а именно - посоченото от мен!
Радико, че ако примерът с магнита е в сила за гравитацията, кое не е така?
Защо да се отклони? Обясни?
Ако оранжевата линия е еквивалент на "стената на Блох" в магнита, там не действат сили странично.
hyparh:
Ами в посока оранжевата крива теглото намалява, а телата се движат към нея.
Примерно, ако материята на едно тяло можеше да преминава свободно през магнит и в същото време се привлича от него, щеше да се наблюдава същото нещо - тялото ще навлезе в магнита до достигане равновесната точка между полюсите. Макар и с навлизането му привличащата сила да отслабва (респ. теглото при случая със Земята), тялото пак ще отиде в центъра на магнита.
hyparh:
Мисля, че се сещам къде се разминаваме...
При доближаване едно тяло до материята на планетата, то ще се притегля толкова по-силно, колкото е по-близо до нея. В случая теглото му наистина расте.
Обаче! Вече при възможност за навлизане на самото тяло в материята, теглото му прогресивно ще започне да намалява до достигане центъра на енергийната зона.
Така че и двамата сме прави, просто зависи къде се намира тялото.
Според разглежданата хипотеза се оказва, че структурата на магнитното и гравитационното поле са изключително сходни. Неутрална централна равнина с два "полюса" от двете си страни... А ние сме в ролята на феромагнитен материал, който бива привлечен и няма значение дали сме откъм "N" или откъм "S" страната на полето.
Едно от най-хубавите последствия на тази теория, е, че изключва образуването на гравитационни сингулярности :D Това е отлично и се връзва идеално с моите досегашни разбирания.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия