Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Ноември 04, 2018, 02:59:19 pm ---
Ти живееш на повърхността на Земята (където според моята и твоята теория гравитацията е максимална), и нито си разкъсан, нито смачкан. Откъде направи това заключение?
--- Край на цитат ---
Няма "моя и твоя" теория! Още ли не си разбрал, че разглеждам ВЕРОЯТНОСТИ, не защитавам разни теории!
На повърхността действа една гравитация, в една посока! Ако те влачи един кон, той просто те влачи, ако те дърпат два - разкъсват те :D
--- Цитат на: juliang в Ноември 04, 2018, 02:59:19 pm ---Резутантната сила е векторния сбор от всички сили, действащи на всеки атом. "Двете" (реално те са безкрайно много) сили не са ЕДНАКВИ, освен в самия център.
--- Край на цитат ---
Естествено, нали точно това казвам:
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 11:31:03 am ---
Да разгледаме също и как точно едно тяло си "губи теглото" в центъра на Земята?
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: juliang в Ноември 04, 2018, 02:59:19 pm ---Енергията не се усвоява/поглъща, докато тялото не почне да се деформира. Точно както не ти се загряват фундаментите и колоните на сградата, в която живееш, макар че ги натискат стотици или хиляди тонове товар на самата сграда.
--- Край на цитат ---
Глупости! Искаш да кажеш, че едно тяло не може да погълне топлинна енергия, примерно, докато не се деформира? Пробвай да залепиш ръка тогава върху включена, недеформирана ютия?
Или, че в колоните на сграда няма напрежение? Пробвай тогава да събориш една-две крайни, в някоя висока сграда и да подпреш със собственото си тяло, за да не падне сградата?
Хайде спри да ползваш примерите както ти скимне, виждаш, че и аз мога, но е тъпо (мога да измислям примери, даже от твоите по-тъпи)!
Дай да мислим върху възможности и вероятности...
И защо подминаваш подобни въпроси - "Хайде да разгледаме накъде се движи тяло - от зона с по-слабо привличане, към такава с по-голямо или обратно?", а се хващаш само за неща, които (според теб) можеш да атакуваш някак?
Спри вече с тези спорове!
Аз сам не знам кое е истината, но това не пречи един въпрос да се разглежда от различни страни, а от теб помощ=0.
juliang:
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 07:56:53 pm ---Няма "моя и твоя" теория! Още ли не си разбрал, че разглеждам ВЕРОЯТНОСТИ, не защитавам разни теории!
На повърхността действа една гравитация, в една посока! Ако те влачи един кон, той просто те влачи, ако те дърпат два - разкъсват те :D
--- Край на цитат ---
Няма значение дали си вързан за стена или за друг кон, ако единия те тегли.
Отгоре на това на повърхостта на земата те тегли цялата земна гравитация, в центъра те дърпат две половинки.
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 07:56:53 pm ---Естествено, нали точно това казвам:Глупости! Искаш да кажеш, че едно тяло не може да погълне топлинна енергия, примерно, докато не се деформира?
--- Край на цитат ---
Може да погълне, ако му дадеш ТОПЛИНА. Но няма да се загрее от това, че го натискаш или дърпаш, ако не се деформира.
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 07:56:53 pm ---Или, че в колоните на сграда няма напрежение?
--- Край на цитат ---
А може би се загряват от това, че държат сградата?
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 07:56:53 pm ---Хайде спри да ползваш примерите както ти скимне, виждаш, че и аз мога, но е тъпо (мога да измислям примери, даже от твоите по-тъпи)!
--- Край на цитат ---
Определено са по-тъпи, нямащи нищо общо с това което аз обяснявам.
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 07:56:53 pm ---Дай да мислим върху възможности и вероятности...
--- Край на цитат ---
Вероятност да докажем че Земята е куха? Колко повече примера да ти дам че това са глупости на търкалета?
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 07:56:53 pm ---И защо подминаваш подобни въпроси - "Хайде да разгледаме накъде се движи тяло - от зона с по-слабо привличане, към такава с по-голямо или обратно?", а се хващаш само за неща, които (според теб) можеш да атакуваш някак?
--- Край на цитат ---
Пропускаш момента "накъде е това привличане", т.е. посоката. Явно ще трябва да рисувам...
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 07:56:53 pm ---Аз сам не знам кое е истината, но това не пречи един въпрос да се разглежда от различни страни, а от теб помощ=0.
--- Край на цитат ---
Аз го разглеждам от някаква страна, но явно точно моята не ти харесва... Приемаш някакви бълнувания от типа на:
--- Цитат на: hyparh в Ноември 04, 2018, 12:18:37 pm ---Но със спускането надълбоко и приближавайки енергийната сфера, противоположната сила, към която се "гмурнахме", се увеличава. Впоследствие материята, притисната към нея, става много по-лека.
...
Тогава би трябвало лесно да разбереш, че тежките елементи, които според хората изграждат земните дълбини, не представляват нищо повече от проявление на поддържаща материята сила - зоната, която скоро ще достигнем (самата енергийна сфера - бел. прев.) По подобен начин взаимното привличане между небесните тела не зависи изцяло от материалната им част, но е проявление, в което участват както материите им, така и силовите им сфери."
--- Край на цитат ---
за по-достоверни от официалната теза...
Аtos:
Ъхъм...само че не знам, защо на рисунката ти, гравитацията е насочена към повърхността на планетата?
--- Цитат на: juliang в Ноември 04, 2018, 08:25:21 pm ---Няма значение дали си вързан за стена или за друг кон, ако единия те тегли.
--- Край на цитат ---
Примерът е "дървен", да, но не отчиташ, че стената не действа върху всеки един атом от тялото ти (и конят...не е кон).
--- Цитат на: juliang в Ноември 04, 2018, 08:25:21 pm ---Отгоре на това на повърхността на земята те тегли цялата земна гравитация, в центъра те дърпат две половинки.
--- Край на цитат ---
Тегли те на повърхността цялата, но само в една посока.
--- Цитат на: juliang в Ноември 04, 2018, 08:25:21 pm ---Може да погълне, ако му дадеш ТОПЛИНА. Но няма да се загрее от това, че го натискаш или дърпаш, ако не се деформира.А може би се загряват от това, че държат сградата?
--- Край на цитат ---
Кой каза, че загряват колоните? Примерът беше, че в тях има напрежение!
Недей да приравняваш всички постановки, като подчинени на познат процес! Не си тествал как ще действат на тези колони срещуположни гравитации. Още повече, че не говорим за колони, а за течна маса (според сегашната теория) в центъра на Земята. Никой не може да е сигурен дали гравитационната енергия там не се превръща в топлинна? Нима твърдиш, че до центъра на Земята не достига гравитационна енергия? Ако е така - ти сам оборваш твърденията си, че действат сили, които се уравновесяват? Сила без енергия...няма! Освен ако не твърдиш обратното (тогава ще си новият физичен Месия).
А енергия не може просто да "изчезне" - тя преминава в друг вид!
--- Цитат на: juliang ---
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 07:56:53 pm ---Хайде спри да ползваш примерите както ти скимне, виждаш, че и аз мога, но е тъпо (мога да измислям примери, даже от твоите по-тъпи)!
--- Край на цитат ---
Определено са по-тъпи, нямащи нищо общо с това което аз обяснявам.
--- Край на цитат ---
А така! Да видиш на мен какво ми е с твоите отнесени примери!
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 07:56:53 pm ---Дай да мислим върху възможности и вероятности...
--- Край на цитат ---
Вероятност да докажем че Земята е куха? Колко повече примера да ти дам че това са глупости на търкалета?
--- Край на цитат ---
Не да докажем, а да РАЗГЛЕДАМЕ подобна вероятност!!!
--- Цитат на: atos в Ноември 04, 2018, 11:31:03 am ---Ако си представим за момент, че сме в състояние да предизвикаме изкуствено неголяма кухина в центъра на Земята, едва ли тяло, поставено на вътрешната и повърхност ще започне да лети към центъра и.
Объркващо, наистина...
--- Край на цитат ---
Такава съвсем хипотетична хипотеза трябва да се пусне през някой симулатор, но моето чувство е че ще отиде точно накъм центъра. Доводите ги изложих в предния си пост.
--- Край на цитат ---
Ок, да разгледаме следната постановка:
Как смяташ, към центъра ли ще отиде (за да последва "чувството" ти)?
Ха сега си представи, че "играеш" с размера на кухината? Какво ще се промени?
Можеш да смаляваш този размер до + безкрайност...променя ли нещо?
(Да оставим засега дори центробежната сила, която действа като допълнителен..."бонус")
juliang:
--- Цитат на: atos в Ноември 05, 2018, 12:28:41 pm ---Ок, да разгледаме следната постановка:
Как смяташ, към центъра ли ще отиде (за да последва "чувството" ти)?
--- Край на цитат ---
Мисля че така е малко по-ясно:
(сори за скапаното оцветяване, пайнта толкоз може )
Накъде дърпа зелената маса и накъде дърпа жълтата? Коя е повече - зелената или жълтата? Аз си мисля че моето "чувство" не ме лъже.
--- Цитат на: atos в Ноември 05, 2018, 12:28:41 pm ---Ха сега си представи, че "играеш" с размера на кухината? Какво ще се промени?
Можеш да смаляваш този размер до + безкрайност...променя ли нещо?
--- Край на цитат ---
Нищо - това е отговора и на двата въпроса.
Аtos:
Ами...не е по-ясно, повярвай!
Това, че си нагаждаш нещата както ти е удобно, не означава, че са така! Изпадаш в позицията на феновете на въртележките "перпетуум", които не отчитат реалната траектория на въртене, а "смятат" по желаната от тях такава!
Вземи един дисков магнит със сегментна форма, сложи го да легне на масата и вкарай вътре една съчма! Дали ще застане в центъра му?
А така е най-ясно:
Синята зона се самонеутрализира, тъй като в нея няма точка, която да не е точно противоположна на "огледалния си образ" и с обратен знак действаща сила!
А всичко "зад" централната линия е много по-отдалечено от тялото, съответно - силата му на привличане е много по-малка!
Хайде, бъди добро момче и си признай, че фанатичната ти вяра е леееко разклатена ;D Само толкоз, не целя да я изтръгвам тотално ;D ;D ;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия