Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
juliang:
--- Цитат на: atos в Ноември 03, 2018, 03:32:20 pm ---П.П. В същност, сега се замислих по този повод...по законите на чистата логика, няма как Земята да не е куха, поне в центъра си!!!
Да, и на мен ми изглежда абсурдно, против всичко, на което са ме учили...не бързайте да скачате!
Тя просто...НЯМА КАК ДА НЕ Е КУХА!!! Което си е стряскащо!
Ще го обясня в друг пост, понеже сега нямам време.
--- Край на цитат ---
Я пак се замисли, нарисувай си го на листче и чак тогава го обяснявай в друг пост...
Нарисувай кръгче, сложи му точка съвсм мъничко настрани от центъра. Да приемем че точката е мъничко вляво от центъра. Колко "маса" остава отляво и колко - отдясно на точката? Определено отдясно ще имаш повече маса, т.е. точката ще се стреми към центъра. Да, в самия център би трябвало гравитацията да е нула, но всяко отклонение от центъра ще доведе до поява на гравитация насочена към центъра.
Ето и едно видео с картинки, че не ми се рисува: https://youtu.be/nD7Qjq675A8
--- Цитат на: hyparh в Ноември 03, 2018, 04:38:36 pm ---Да, вътрешния слой е много по-тънък - само 200км (+1100 за външния = 1300км обща дебелина на черупката) ...
--- Край на цитат ---
Това означава че обема на Земята ще е наполовина на този, който би имала без дупка в средата си. Теглото на Земата разделено на обема й в класическия вариант дава средна плътност от 5,51 g/cm³. Ако обема е наполовина, то за да се запази теглото й (за което не би трябвало да има никакви съмнения) означава че плътността й трябва да е двойна, т.е. 11 g/cm³. Това е плътността на оловото. Тоест Земята трябва да е изградена почти изцяло от вещества по-тежки от оловото - уран, волфрам, паладий, осмий, злато...
Защо по дяволите най-разпространените метали тогава са желязото и алуминия, а ш*баните тежки метали, от които би трябвало да е почти изцяло изградена Земята, са толкова рядко срещани?
Да ви подскажа - отговора се крие в литературата обясняваща термоядрения синтез - процеса, който създава познатите ни химични елементи в недрата на звездите.
mi68:
Здравейте,
Отговарям на въпрос №630 от 18.10. 2018г. на колегата технократ, един от начините за създаване на надлъжна електромагнитна вълна е известната "кълбовидна мълния", която има и елементи на солитон вълна.
Друг начин трансформация на 90 градуса, завъртане на товарната бобина на 90 пространствени градуса. При тази постановка товарната бобина не влияе на генераторната и наблюдавам нарушаване на закона за запазване на енергията.
Това направление за мен е перспективно за създаване на генератор на СЕ, т.е. тъмната материя и тъмната енергия да вършат нещо полезно.
Аtos:
Хипарх, да, мое недоглеждане, 1100 километра са :D
--- Цитат на: hyparh в Ноември 03, 2018, 04:38:36 pm ---Аз си мисля, че материята и тази енергийна сфера са неразривно свързани, т.е. не могат да съществуват една без друга, както не може да имаме само магнитно поле без материя.
--- Край на цитат ---
Не, ако ти е верен превода, тази сфера би трябвало да е чисто енергийна и в началото да е съществувала без материя - чист "дефект" в етера!
--- Цитат на: hyparh в Ноември 03, 2018, 04:38:36 pm ---При спускане към енергийната сфера (през огромна празнина) пътешествениците започват да "осцилират" от двете страни на ципата (не е ясно колко точно е дебела) и трябва да изчакат зависване на място. След това могат да влияят на материята само със силата на мисълта като резултатът е мощна телекинеза. Това е възможно защото там енергийният потенциал е огромен и няма триене в тази среда (т.е. няма такава атмосфера като тук). За тази зона "mind over matter" важи с пълна сила и човек може да направлява движението на околни предмети или на собственото си тяло чрез мисълта си. По този начин пътешествениците се придвижват от зависнало състояние до най-близката земя.
--- Край на цитат ---
Това да го оставим засега, че влизаме в "научна ерес"...повече ме интересува първо да изясним техническата част ;D
--- Цитат --- ...за да се запази теглото й (за което не би трябвало да има никакви съмнения)
--- Край на цитат ---
Защо да няма съмнения???
Юлиане, хайде пак да помислиш малко? Разгледай първо конвенционалната сегашна теория, ок?
1. Колко тежи тяло с маса 100кг. на повърхността на Земята? Може би...100 килограма?
2. Колко ще тежи това тяло в центъра на Земята? Може би 0 килограма?
3. Ако си съгласен с горните две твърдения, смяташ ли, че теглото на тялото в центъра на Земята изчезва изведнъж, или това тегло намалява плавно, с дълбочината?
Предполагам, че не си толкова наивен да допуснеш първото?
Кога намалява теглото на едно тяло???
Когато се отдалечава от центъра на гравитационното си привличане, разбира се! Или тази логика ти се струва погрешна?
Може лесно да сметнем по линейна скала теглото на това тяло на (да речем) разстояние 100 километра от центъра, ок? Теглото му ще е само 1,56 килограма, но масата му ще е пак 100 килограма!
Хайде сега сметни и центробежната сила от въртенето на Земята която действа на при тегло 1,56кг, но при маса 100 килограма и си представи накъде ще се отправи тялото? Към центъра или към периферията?
И това, при условие,че конвенционалната наука твърди, че ядрото е течно?
GreenHulk:
От езотерична гледна точка Земята е на слоеве.
juliang:
Добре, не тегло а МАСА.
Тяло с МАСА 100 кила и ТЕГЛО 1.5 кг движещо се кръгово на 100 км от центъра и правейки една обиколка за 24 часа ще има линейна скорост 13 км/ч. Колко ще е центробежната сила на тяло с МАСА 100 кила, движещо се с 13 км/ч по крива с радиус 100 км? Хайде сега ти ми кажи накъде ще се движи тялото, щот моя калкулатор дава сила от 0.0528850 нютона, или 5.4 грама :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия