Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
edin:
Колкото повече чист етер, толкова по-малко съпротивление в други вълни. Това е доказателство, че материята е вълни в "празнота". Пиша я в кавички, че някой се впряга :D Тюрен я нарича, "Атомна празнота" и обратното, "Атомна плътност", когато има повече вълни с различни характеристики. И нещо интересно. Вятърът предизвиква атомна плътност, което е вредно за човешкия организъм. Китайската медицина, отдавна го е установила и я нарича "Енергия на вятъра". Най-малкото, води до нервно напрежение, а при продължително излагане на вятър, човек може да получи и нервно разстройство.
edin:
--- Цитат на: HristoDimovHristov в Юни 09, 2018, 02:19:54 pm ---
Идеята е висшите технологии, да са достъпни само след години усилени тренировки практика и едно духовно извисяване на потребителя,
--- Край на цитат ---
Ето, как се самозаблуждават хората. Технологията, каквато и да е, тя е анти на духът, защото го закотвя във вселената, а неговия път е насочен извън нея. На духът не му е нужна технология за извисяване, а за експерименти в тази вселена. Именно заради експериментите сме дошли тук. Най-напредналите технологично,
извънземни раси, са най-изостанали по пътя си. Нашите технологии са дадени наготово, точно от тях. Те искат да вървим по техния път, което няма как да стане, поради причини, които няма да обсъждам тук. Хората ( не въглеродните копия) са най-напредналите духовно същества, колкото и невероятно да ви звучи. С технологиите, се цели блокиране на духа, което също няма как да стане.
Аtos:
--- Цитат на: HristoDimovHristov в Юни 09, 2018, 11:18:29 pm ---Разбирането на материалния свят и квантовата механика в най-дребни детайли, няма общо с духовния свят, освен принципа: каквото на Земята, това и на небесата. As above, sо below.
--- Край на цитат ---
Че то точно това изчерпва смисъла! Не е вярно, че няма общо, те са ЕДНО ЦЯЛО "нещо"!
И да, хората сме на едно от най-високите нива на духовно развитие! Но не съм убеден, че няма как да стане поне част от хората да не вървят по "техния път". Просто човешката раса се разслоява на "консуматори" и духовно осъзнати и това е все по-явно в последните години! "Те" не искат непременно да "вървим по техния път", просто не осъзнават, че има и друг път - не знаят за него, а и дори да разберат, той е лишен от смисъл за тях!
Като по-млад, не разбирах, че другите, по-напреднали технологично раси, може да нямат духовната зрелост на хората. В същност - всеобщата обществена нагласа беше (насадена от книги и филми), че щом са толкова напред в технологиите, евентуалните извънземни същества са много по-напред и духовно...те са супер благородни, не могат да имат лоши намерения спрямо нас и дъра-бъра подобни глупости...но така е, когато човек мери всичко със собствен аршин и налага личните си критерии при преценката си за други същества!
В края на краищата се оказва, че притежателите на свръх технологиите са едни жестоки, себични, егоистични властолюбиви същества, които не са спирали да воюват и да се избиват взаимно цели еони...на кой му хрумна, че им е "домашен любимец", а не овца за заколение (или поне за стригане)? Наивитет :D
П.П. Хипарх, не ти ли е малко странно, че никой друг не взе и грам отношение по материала, постнат от теб в « Отговор #479 ?
Това обяснение на етерните процеси и енергии е ...велико! Вместо това :
--- Цитат на: juliang в Май 15, 2018, 09:31:19 pm ---Никой няма ни най-малка представа какво се случва на дълбочина 100 километра под земната повърхност. Всичко с което разполага науката са догадки.
--- Край на цитат ---
Уникално!!!
mi68:
Здравейте,
Отговор №479 за мен има слаби моменти. Разгледан е случая с линейно движение или биполярна индукция - противоположности. Ако материята започне да се върти подобно на униполярка с въртящ магнит то нещата са други. Следователно имаме кръгово изкривено пространство. Да имаме такова пространство трябва минимум двуфазна система. Тази двуфазна система трябва да образува кръстовище (фигури на Лисажу, Сурвастика, трансормация на 90 градуса).
Тъй като Бога има три лица, следователно трифазната система по лесно върти нещата, практически трифазния ток се е наложил.
Да завърша: Каквото горе това и долу!
Радико:
--- Цитат на: atos в Юни 09, 2018, 10:28:04 am ---Радико, малко смешно пишеш напоследък (и не визирам "правописа" ти);D
Значи, според казаното от теб, намирането на вода с багети е магия? Магия, която няма никаква връзка с каквито и да било етерни процеси?
„Всяка достатъчно напреднала технология е неразличима от магия." - Артър Кларк
Сега, кое мнение поддържаш, за да знаем как може да се продължи с теб евентуална дискусия:
1.Артър Кларк е заблуден (мани го тоз загубеняк, той нищо не разбира, аз съм много по-умен от него)?
2.Технологията радиестезия е толкова напреднала, че за теб е магия?
3. Нещо друго от типа "Не е баш тъй, ма и аз не знам как е" ?
--- Край на цитат ---
Дали намирането на вода с багети е магия, това силно зависи от интерпретирането на думата магия. Ако под магия разбираш някакви абсолютно нереални измислици съществуващи само в приказките и в детските филми то определено това не е магия.
Ако обаче под магия разбираш всяко едно действие което довежда ПОНЯКОГА" до определен резултат ВИНАГИ без обяснима причинно - следствена верига от връзки от причинителя на събитието до резултата да това е магия. А и между другото грешиш като си мислиш, че всички го могат. Преди години когато ходех активно по пещери имахме случайна възможност да демонстрираме метода на френски пещерняци. Заявихме им както ти, много е лесно всеки го може. Да ама не. От 7 или 8 французи успеваемостта беше 0,00% След време същият резултат показаха и едни чехи.
Значи относно точка 1. Много пъти съм заявявал в този форум когато съм се шегувал че съм гениален:
Гениални хора няма
Това е като намирането на вода, всеки може да е гениален нужно е само да чуе или види отговорите на въпросите си даващи му се по същият не разбирам начин както намирането на водата. Просто някой хора слушат по добре и ги имаме "имате" за гениални. И най великият гении днес утре може да остане без никаква "гениалност" ако си повярва, че той е геният с което прекъсва връзката си към онова което му дава отговорите. Та така И аз и Артър Кларк от време на време успяваме да бъдем гениални, но през останалата огромна част от времето си сме си обикновени глупаци.
Това важи и за всички останали хора по света като изключим разбира се някакъв процент хора които са като французите и чехите от горния пример.
От това което написах до тук следва разбира се, че гениалността също е форма на магия според моите виждания по въпроса.
По точка 2.
Радиестезията въобще не е технология. Това е наука с много погрешна основа стъпваща изключително само върху спорадични прозрения на отделни личности. всяка от тях самообявила се за гении с което се превърнала в най обикновен глупак. Всеки от тези обикновени глупаци се стреми да събере около себе си колкото се може по голям брой поддръжници. Вместо да обединят усилията си с други като тях те ги обявяват за глупаци. На практика се започва нещо като интелектуална война и едно въртене в кръг.
Миниатюрен пример за тези процеси е нашият форум и дори и точно тази тема.
Точка 3. На нея отговарянето е безсмислено ако са прочетени отговорите на 1. и 2. За това я игнорирам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия