Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (104/186) > >>

Maistora52:
Да! - обаче!
Всичките тези изследвания и потвърдени наличности не ми дават отговор на въпроса Що е Етер, Магнитно поле, Гравитация и т.н.
Ровят се в протоните, и по-надолу, и какво... все е някакъв суб-прахоляк... и нищо обобщаващо, нищо синтезиращо нова и още по-правдоподобна теория.

Иначе съмненията ми относно Фотона остават! - не е ли той някоя от суб-суб частиците - поради негово Величество Вихърът -  хем вълна, хем частица, и хем го има, хем го няма, ама Светлината е факт! Магнетизмът, Гравитацията и Етерът са факт! - обаче ... ония в ЦЕРН май знаят, ама си траят!
Още по-иначе, плеядата от суб-частици с кратък и още по-кратък живот не ми обяснява нищо друго, освен, че сме си надробили каша от суб-суб... субпродукти!.
Хеле! - имаме си и "чаровен кварк"

Радико:
Майстре.
 Впечатлен съм от предпследната ти публикация.
От начало не я възприех добре, но след няколко прочита осъзнах, че твърдиш едно и също с това което твърдя аз, но използваш различен начин на обяснение който му придава съвършенно различен смисъл, но само на пръв поглед. Понеже съм забелязал, че моят начин на мислене е трудно разбираем за повечето хора надявам се теб да те разберат по добре. Забелязах разбира се и неща с които не съм съвсем съгласен, но не бих ги нарекъл "фундаментални различия" по скоро са различия които могат да станат основа на диалог ползотворен и за двете страни.
Ако ти е интересно мнение малко различно от твоето ще продължим диалога в търсене на истината.

Maistora52:
Разбира се, Радико, че диалогът е необходим. Печелим единомислие и многопосочни възгледи - колкото повече - толкова повече - резултати.
То и моите обяснения са често недоразбираеми, но - мъката е взаимна. Основният ни човешки проблем са "ДУМИТЕ" - и комбинациите им. Точно от безкрайното им множество различни техни интерпретации започват всички успехи и "пробиви" в Познанието, но и най-велики човешки трагедии (вкл войни) и мисловни "тапи" (тупици - задънени улици).
Дай една своя по-обширна и синтезирана на едно място визия, да видим какво имаме до момента.

Явно е, че дългите постове често стряскат мързеливите ни мозъци, но точно от усилието ни да разберем "другия" произлизат "пробивите" - раждат се нови идеи, нови хипотези, нови теории.

Отворен съм към задълбочаване на "чопленето"!

Радико:
Ами все още не съм напълно готов за показване на цялостна хипотеза.  Все още има неща които се променят и доизясняват почти ежедневно. Пиша си нещо и след 2-3 дни виждам, че бих могъл да го кажа по друг начин.
За сега ми се иска да обсъдим като начало само няколко реда от твоята публикация които внезапно ме накараха да видя нещата по малко по различен начин. Нещо подобно на мъничко просветление, за което ти благодаря.
Значи написал си:

--- Цитат ---По аналогия с Полето на Електричеството, за което се твърди, че е „носител на енергия, тъй като при определени условия то може да извършва работа, като пренася електрически заряди“, можем да твърдим същото и за Полето на Етера, Полето на Гравитацията и Полето на Магнетизма.
--- Край на цитат ---
Във първият момент това ми се видя глупаво изказване защото етера е  „нещото“ средата в която се разпространява електромагнитното поле, част от което е и светлината. По късно обаче се замислих. Това е неправилно изказване само ако се разглежда в светлината на определена хипотеза, хипотеза все още не доказала безпрецедентно правдивостта си, следователно всяка друга която не е оборена категорично от фактите е равносилна с нея.  След това се сетих за свещенното число за много религии „седем“ Всички религии в които присъстват сериозни езотерични познания за вселената го смятат за свещенно и много важно. Всички смятат, че важните  основополагащи неща са седем на брой. От къде ли идва това?
Имаме три координати определящи нашият триизмерен свят.  Имаме и още три „полета“ както ги наричаш ти които за да съществуват най простото обяснение е, че са под прав ъгъл спрямо всичките ни познати посоки освен това от факта, че не си влияят едно на друго следва, че са под прав ъгъл едно спрямо друго. И какво стана имаме до тук основание да предположим съществуването на два „паралелни“ свята, По правилно ще е, два пресичащи се под прав ъгъл свята. Остава да открием какво ги обединява „седмото“
Ами тази роля най добре би била изпълнена от времето. По точно от посоката която ние възприемаме като време. За сега толкова, докато ми се поизясни мъглата в главата.

edin:
Твоите разсъждения са обяснени и доказани от физикалната радиестезия. Какво е етера, числото седем, числото 13 и др.
Поле на електричеството няма. Това е условен научен термин, влак към девета глуха с едното ухо. Има вълни на електричеството.
Обърквате се с този термин "поле"! Има вълни в едно единствено поле, това на празнотата, т.е. етера. Друга е работата, ако говорим за поле с ганжда, макове, царевица или кренвирши.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия