Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
Аtos:
az_skeleta (извинявам се, че изказвам лична мисъл относно въпроса ти към Maistora52).
--- Цитат на: az_skeleta в Май 10, 2018, 04:29:32 pm ---...това което ние виждаме като светлина, всъщност е нещо което се ползва в другите измерения. И от написаното от тебе стигам до извода че фотона не е изграден от етер.
--- Край на цитат ---
Светлината (в нашето измерение), може и да има друга енергийна проява в друго измерение. Твърде вероятно е квантите да са "над пространствени" в съществуването си, като част от етерните енергии. Наблюдавайки (в нашето измерение) проявленията им, разбираемо е да "виждаме" само част от характеристиките им, което е и основната причина за объркването ни - частици, вълни или нещо друго?
Да, може би фотонът не е изграден от етер, защото не се подчинява на законите, обуславящи "етерния продукт" материя! По-скоро е вид етерна енергия, която може да преодолява границите на познатите ни измерения!
Maistora52:
Атос, продължаваш да използваш и прилагаш "времето" като хронология във физическите Процеси, които никога не са еднакви - нито по последователност, нито по форма, нито по качество. Тук за мен няма спор, а неразбиране и погрешно вменяване на физически функции на една фикция.
Няма нищо общо между това, което помни като ПРОЦЕСИ кучето, и това, което ние си записваме в тетрадката :
1. В 10,45ч кучето сгази лука!
2. В 10, 50 видях поразията! - бах го и кучето!
3. В 10, 55 го набих! - та чак счупих пръчката в гърбината му!
4. Кучето така и не разбра защо го набих, защото на следващия ден пак го заварих да гази лука.
5. Този път го набих веднага - насред лука!
6. Кучето повече не припари до лука
За човека, горното е хронология. За кучето - ПРОЦЕСИ с Различна Форма и Различна ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ - специалистите казват - кучето помни определено "време" - Ако го набиеш 10 минути СЛЕД белята, то не знае за какво го бият. Ако го набиеш веднага, насред поразията - "лампичката" му светва и... Опитите на Павлов... сещайте се!
Кучето ще помни мно-о-о-го дълго, че всеки ден "точно в десет часа" (за човека с пръчката) той идва за да го бие, но не защото Часът е Десет, а защото вижда пръчката. Кучето автоматично задейства Втората си сигнална система - Условни рефлекси - прави връзка между пръчката и болките които го сполетяват от нея и реагира съобразно! - то не мисли, че днес, точно в десет часа ще яде бой. То вижда пръчката!
Тук, за разлика от кучето, проблемът с човек на неговото място, е много по-сериозен и сложен! - защото човекът има не само къса и дълга памет (съответно "къса = аналогова" и "дълга = дигитална" памет), но и може да мисли, тоест - да търси други решения, да асоциира, да анализира, да синтезира, да фантазира, да митологизира и пр. - цяла наука си имаме за способностите на Мозъка - Логика! - а си имаме и Психология... и не често, а твърде често Логическите "изводи" на едната е в контрапункт с (примерно) Халюцинациите на другата.
Именно - Халюцинации! - защото ако не ме разбирате като казвам, че "времето" е абстракция, значи, че цялото човечество (с малки изключения!) - живее в една прекрасна и безметежна научна (именно Логическа!!!) ХАЛЮЦИНАЦИЯ, вменявайки на "времето"физически функции.
Знам, че ме разбирате, но виждам, че болестта Халюциниране е почти нелечима. Има нещо дълбоко Шизофренично, в това да се разсъждава "по инерция" - с използване на Халюциногена "време" в Логическите ни построения.
Не случайно завърших предния си пост с предложението: "Медитирайте!" - означаващо "Да се свържеш СЪС, ЧРЕЗ!" - да НАПРАВИШ правилната Асоциация, , но не чрез емоции, а чрез Логика.
Защото чисто практически следва още по-дълбок Логически и Научен тупик, вменявайки на едно психично и вече клинично понятие "време" атрибути не само като Хронология, и Климат, но вече и като Физическа реалност!
Времето било "тежало" - Везната се отклонява... бах тая Везна, мери времето колко тежи!
Времето било имало посока - бах тоя Вектор - що се движи само на "н'ам" къде си, ами не си прави и завойчета? - хеле пък да тръгне на обратно! - и като така - давайте да ходим на уикенд в "бъдещето" или пък в "Миналото"...
- т.е . вменяваме на една фикция и граматически атрибути - ама не! - не беше съвсем в миналото, а в по-близкото минало - и беше минало свършено време, а не беше минало несвършено...
Времето - глей да му се неначудиш - било и климатично състояние! - бах това време - Казаха, че времето ще е слънчево, а такъв дъжд ни пра, че едва не се издавихме...
Ами след всички тези Халюцинации, остава само и да вменим на времето Свойството да измерва продължителността на Процесите - Я-а-а! - глейте - аз си имам часовник! - мери времето! - Моля!? - какво мери?
Ами просто е! - мери простотията ни!
Та така с халюцинациите! - и те са някакви Отношения!
Същото е и с Фотона - и той (или понякога Тя!) - хем е квант, хем е вълна, мота се такъв един, като улав!
Същото е и със Скоростта - дали на тротонетката, дали на "100 с препятствия" (хърделите), дали на Мерцедеса, дали на Първа, Втора и Трета Космически, или на обикалянето на Земята около Слънцето - Цък! - точно еди колко си дни, часове, минути и секунди... или пък на Слънчевата Система около Галактичния център...
Всичко сме измерили! Лабаво нема!
Ама веднъж мерим едно, а след това никога вече същото... само приближения разни!
Така, че все забравяме, че и самото измерване е вид Отношение - Релация, и че всичките ни и Логически и Психически изводи трябва да съотнесем към една "Обща теория на ВСЕ-относителността"
Продължавам да призовавам към Медитация - Логическа Медитация, Научна Медитация, а не такава под въздействието на отровни гъби! (шаманска медитация)!
Само така ще надскочим себе си, и ще направим следващата велика крачка в Познанието си, което като такова е все още под формата дефинирана от Сократ: "Аз Знам, че нищо не знам!"
И като казвам, "все още" имам предвид, че съвременната наука все повече ускорява ход, и върви към следващото стъпало: "Аз знам какво Знам!"... което проектирано като развиващ се процес "в бъдещето" - би трябвало да достигне едно стъпало, от което засега не се виждат следващи: "Аз Знам, какво Не Знам!"
Затова призовавам към Медитация! - защото сама по себе си, тя е най-могъщият изследователски човешки инструмент!
Иначе... скоростта на Светлината във "вакуум" (такъв не съществува!), ще продължава винаги да е различна и във всеки един момент на последващо измерване, и във всяка различна (а те винаги са различни) Среда, в която се случват Процесите!
Продължавам да оглупявам прогресиращо! - не ме следвайте!
Скъли, не разбирай както ти е на момента, а тотално, ако щеш глобално, вселенски!
--- Цитат на: az_skeleta в Май 10, 2018, 04:29:32 pm ---Майсторе, А какво ще кажеш за идеята че това което ние виждаме като светлина, всъщност е нещо което се ползва в другите измерения. И от написаното от тебе стигам до извода че фотона не е изграден от етер.
--- Край на цитат ---
Нищо подобно не твърдя! - защото на първо място, Етерът е Среда, а Фотонът не се знае какво точно е!
Медитирай и ти, близУ си!
edin:
Фотонът е звук, носещ информация. Информацията е нечие съзнание. Няма светлина. Това е условен термин. Има само звуци и информация, т.е. съзнанието на някой наблюдател. Ако в един момент, никое съзнание не наблюдава планетата Земя, тя ще изчезне буквално от триизмерната матрица.
Звукът Ом е първичния звук. Няма първична светлина, нито радиосигнали, нито гама излъчвания. Нищо друго освен звук.
Баси дълбоката вода, а?
Аtos:
--- Цитат на: edin в Май 10, 2018, 09:02:06 pm ---Фотонът е звук, носещ информация. Информацията е нечие съзнание. Няма светлина. Това е условен термин. Има само звуци и информация, т.е. съзнанието на някой наблюдател. Ако в един момент, никое съзнание не наблюдава планетата Земя, тя ще изчезне буквално от триизмерната матрица.
Звукът Ом е първичния звук. Няма първична светлина, нито радиосигнали, нито гама излъчвания. Нищо друго освен звук.
--- Край на цитат ---
ЪХЪЪЪЪ...звук в безвъздушното пространство.
Пък разкопките на всички артефакти - скелети на динозаври, пирамиди, Баалбек, Стоунхенж...останки от древни цивилизации, руини и прочее...ами - те са продукт на наблюдението на нечие съзнание, как иначе да е?
А когато някой открие нещо "ново", просто ми го казва и аз започвам да го наблюдавам със съзнанието си, сътворявайки го по този начин!
Как пък някой не "откри", че съм милионер, мама му стара... :(
--- Цитат на: Maistora52 в Май 10, 2018, 12:04:36 pm --- "Медитирайте!" - означаващо "Да се свържеш СЪС, ЧРЕЗ!" - да НАПРАВИШ правилната Асоциация, , но не чрез емоции, а чрез Логика.
Защото чисто практически следва още по-дълбок Логически и Научен тупик, вменявайки на едно психично и вече клинично понятие "време" атрибути не само като Хронология, и Климат, но вече и като Физическа реалност!
--- Край на цитат ---
Махни от логиката понятията, свързани с ВРЕМЕ и пак ми говори за мисъл...или за логика...
Майсторе, искаш ли да ти покажа собствения ти пост какво ще представлява без понятия, обуславящи времеви определения? Пълна безсмислица!
Защо отричаш изначалния начин по който мисли човека?
edin:
Тея будисти, ноу прости викаш :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия