Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
hyparh:
Гравитацията се получава заради съвсем лекия дисбаланс между електростатичните полета на частиците (с честота във високия микровълнов диапазон), съставящи гравитационното лъчение от Земята, и това на околните обекти/субекти.
Чист етерен ефект се наблюдава при магнитите, т.е. самото магнитно поле.
az_skeleta:
hyparh, може ли малко по подробно да обясниш за гравитацията? И според мене това на което викаме гравитация е нещо по близко до магнитни взаимодействия. Само че не мога да го формулирам в главата си. Явно не съм го осъзнал изцяло.
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Април 26, 2018, 10:00:28 pm ---
Достатъчно сложно ли го обясних сега. Мога и по сложно ако продължаваш да се првиш на ударен, защото всичко това трябваше да го приемеш по презумпция а не да се правиш на адвокат в американско съдилище.
--- Край на цитат ---
Радико, ще те помоля (засега учтиво), да се ограничаваш в емоциите си при изказ и да спазваш добрия тон!
Кое е трябвало да приема по презумпция и кое - не, решавам аз, не ти!
Не съм длъжен да врачувам какви мисли върлуват в главата ти, че и да ги приема по "презумпция"! Съвсем приятелски и неофициално (засега) те предупреждавам - без детинско нервничене и "тропане с крак"!
--- Цитат на: az_skeleta в Април 27, 2018, 09:13:18 am ---hyparh, може ли малко по подробно да обясниш за гравитацията? И според мене това на което викаме гравитация е нещо по близко до магнитни взаимодействия. Само че не мога да го формулирам в главата си. Явно не съм го осъзнал изцяло.
--- Край на цитат ---
Това го е обяснил добре Никола Тесла и сме го "чепкали" до премаляване в предишни постове...
hyparh:
Скелет, изгледай това видео от 07:12мин до края: https://www.youtube.com/watch?v=RDIyAj-frpI&t=432s
Ще придобиеш представа за механизма на гравитацията, който е двустранен - нейното лъчение (вид много силно проникващи меки частици) действа на привличане като се приближава към едно тяло, и на отблъскване като се отдалечава от него. Ефектът е електростатичен. Така имаме резултантна сила действаща в една посока - насочена към Земята, противоположно на разпространението на лъчението.
За по-задълбочен поглед и цялостна представа относно този процес, човек трябва да е запознат с теорията за меките частици.
Радико:
Извинявам се за нрвниченето, Въпреки, че твоето е не по малко от моето но както и да е. Ако ти решаваш какво аз казвам или съм искал да кажа спора става излишен за диалог пък изобщо и дума не може да става. Не знам ти защо го правиш но аз твърдо не пиша тук за да докажа, че нечий слон е по малък от моя. Или ако си меря слона е с тези на Айнщайн и на Тесла.
--- Цитат ---Ако беше така, понятието "светлинна година" щеше да е безсмислено!
Нямаше да виждаме светлината на изгаснали отдавна вече звезди...а за разстоянието до някоя звезда, щяхме да съдим само по цвета на светлината и!
--- Край на цитат ---
Този цитат категорично показва че изключително погрешно си определил презумцията когато си ме цитирал над него тост изобщо не си разбрал какво искам да кажа, за което може би и аз имам не малка вина та ще направя малко уточнение:
--- Цитат ---според моята теза, няма да има закъснение, ще се промени само цвета на светлината...
--- Край на цитат ---
закъснение би трябвало да се разбира като разлика във времето на наблюдение на лъча излъченот неподвижен източник спрямо лъча излъчен от движещ се източник.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия