Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
ndm:
--- Цитат на: coke2k в Юли 18, 2017, 12:04:14 am --- Виж колко кислород и азот има във въздуха.
--- Край на цитат ---
По интересното е, че като ти кажат, че въздуха е съставен от 78% азот и 21% кислород и още, че дишаш само кислорода и яхваш коня, и само кислород. Аа азота ли, ами имаме специални филтри, които разделят двата газа и само кислород навътре. Винаги съм се чудел защо са им тези специални инсталации за азот, пък после в метални бутилки го вкарват, то наоколо всичкото азот, те си играят да го произвеждат.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: dmitarp в Юли 03, 2017, 09:19:32 am --- По същата аналогия Нютон предполага, че е необходима среда за разпространението на светлината, именно тази среда той я нарича етер.
--- Край на цитат ---
dmitarp, може ли да посочите в кой (или кои) труд(ове) Нютон концептуализира Етера като среда за разпространение. Като оставим настрана, че тази идея е зародена дълбоко в исторически план от много мислители, аз някак си, съм останал с впечатлението, че тя навлиза в физичните академичните среди през 18-ти век, и до колкото съм запознат, поне теоретично (в някаква степен) има математическо изразяване в трудовете на Рейманн през 19-ти, като абсолютна (вместо релативна) среда към която се съпоставят (отнасят) всички други движения, която забележете, е само теоретичен постулат.
Нямам точен източник, и затова може и да греша, и ще бъде добре да (ми) се изясни този въпрос.
dmitarp:
Ето источник за съчененито "Hypothesis of Light" от 1675 г на Нютон , под формата на писма. Нютон е приел, че светлината се състои от частици, именно тези частици са етера, който носи светлината. Тази негова теория добре обяснява разцепването на светлината на цветове от призма, но е невъзможно да обясни интерференцията на светлината например. Самият Нютон смята, че изследванията му върху светлината имат много по-голяма стойност от изследванията му в областта на механиката.
http://www.newtonproject.ox.ac.uk/view/texts/normalized/NATP00002
mi68:
Здравейте,
Съществуването на етера се доказва чрез участъци от космоса се наблюдава раждането на материя в други изчезва. От тук следва отворена система може да се саморегулира, т.е наблюдава се обмен на енергия. Следователно трябва да има източници, а те са два хронос-време и хаус-пространство. От тези два източника чрез кръстовище как се ражда материята съответно анихилира. Тук има спорни моменти. Да започнем отдалеч. Приема се, че електромагнитното поле съществува независимо от зарядите, които го пораждат. Електричното поле съществува ли независимо от породилите го заряди? Съществува, привеждам доказателства, електрет и много опити по мрежата на зареждане кондензатор и сваляне на плочите (електродите) на кондензатора, електричното поле седи в диелектрика, когато се сложат плочите и се даде късо имаме искра. Електричното поле във вакум при нелинейност (градиент) почва да реагира сякаш придобива свойството маса.
Трябва да се направят солитон вълни, читатели, които се занимават с духовни или бойни техники ще ме разберат, разбира се и почитатели на Тесла, това са вихрови ефирни обекти - тороидална мълния.
За това в опита се ползва тород, създаване на тороидални обекти, подобно на цигарени кръгчета.
Тороидалните обекти създават стояща вълна и остановката гръмва, управлението на процеса не е на ниво. Етера е много по-голям от установката ми... така е!
edin:
Много сложни доказателства търсите, чак в космоса, а една проба "Петри" е достатъчна на имащия очи, да види истината.
От нищото, в пробата се появяват неща, които един химик, ще каже, че не трябва да са там, че това е невъзможно или поне няма да е в състояние да го обясни, според сегашните постулати.
Казват "Енергия от етера". Какво обаче се има предвид? Не се има предвид, енергия от самата празнота (етера), а от вълните които се носят от тази празнота, защото тя на практика е само вълни носители на други вълни. Другите вълни имат свойството да се материализират, чрез правилната постановка, било то и биологичен организъм. Във филма на Манфреди, има един ключов момент, този с примера за "Петри". Във водата, от "нищото" се появява желязо! Давам това, само като пример. Ако се направи друга постановка, би могло да се получи всеки химичен елемент и то поради фактът, че вълните на всичко съществуващо, пронизват всемира и чакат да бъдат впрегнати и превърнати в т.нар. от нас, атоми. Трябва ни само, електромагнитна решетка, както се казва във филма. Водата явно има такова свойство, да бъде, като електромагнитна решетка, върху която се материализират атоми. Не случайно, биологичните организми на тази планета, имат високо съдържание на вода!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия