Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
Михаил Кузмов:
Значи казваш, етерът е триизмерното ПРОСТРАНСТВО! Защо тогава трябва да прекръстваме триизмерното пространство на етер? Виж, пък Майстора го удря на емпириокритицизъм! И това по ми се вързва!
А това, "многоизмерност на различни пространства" ми изглежда напълно непонятно! Кои са тези различни пространства, какво значи многоизмерност?
Да се попитаме тогава, какво е водата за рибите? Ще си позволя да препиша пасаж, от книгата на един известен човек.
(( Съзнанието ни е доминирано от определени мисли.
Добре известен е фактът, че човек започва да вярва в това, което си повтаря, независимо дали твърдението е истина или лъжа. Ако си повтаря упорито една лъжа, в крайна сметка ще я приеме като истина. Всеки човек става това, което е, в резултат на мислите, които позволяват да завладеят съзнанието му. Идеите, които той съзнателно насажда и развива , като ги обвързва емоционално, съставляват мотивационната среда , която поражда, контролира и направлява неговото поведение.))
Горе написаното не конкретизира, нито когото и да било, нито какво то и да е! То конкретизира как може да бъде направена промяната.
Една народна мъдрост: каквото посееш това ще пожънеш!
Факти в две крайни противоположности! Човек губи живота си, за да спаси друг живот, джихадист губи живота си, за да отнеме живота на много хора!
Просто си включете телевизора!
Аtos:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Юни 28, 2017, 03:40:01 pm ---Значи казваш, етерът е триизмерното ПРОСТРАНСТВО! Защо тогава трябва да прекръстваме триизмерното пространство на етер?
--- Край на цитат ---
Защото не изчерпва понятието в смисъла, който влагат повечето хора в това понятие!
Болшинството като чуят "пространство" (в т.ч. и ти) си представят...празнина, а то не е така!
Водата е течност, но не прекръстваме всички течности на "вода"...но ако познаваме само една течност - водата, нормално е в мисленето си да отъждествяваме двете понятия, по същия начин, по който отъждествяваме етера с пространството (което знаем), без да разглеждаме проявленията му в другите пространства.
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Юни 28, 2017, 03:40:01 pm ---Да се попитаме тогава, какво е водата за рибите?
--- Край на цитат ---
Тя е за тях това, което е за теб пространството, с тази разлика, че ти го осъзнаваш (надявам се, не си риба ;D )
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Юни 28, 2017, 03:40:01 pm ---А това, "многоизмерност на различни пространства" ми изглежда напълно непонятно! Кои са тези различни пространства, какво значи многоизмерност?
--- Край на цитат ---
Значи, че и другите пространства (които са "Н" мерни 4-5-6 и т.н.), се съдържат в етера. Той не се изчерпва само с нашето 3D.
Просто искаше обяснение с малко думи и...малко думи ползвах!
Хем искаш кратко обяснение, хем не ти стига?
Maistora52:
Точно така, Бат Мишо - писанията ми са сходни с емпириокритицизма. Като почнеш от Кант, минеш през Хегел и Фойербах, та чак до Ленин ("Философски тетрадки") и акад. Тодор Павлов (вечна им памет) - обаче! - всичкото това, дето са го изписали, не е за мързеливи глави, дето не мислят - трудна материя е философията... или за такива, дето вече са се уморили от мислене и си повтарят като папагали цял живот това дето са зазубрили в гимназията...
Не става!
"С + мисълът" на Живота е - Себеосъществяване ЧРЕЗ Мислене! (това пък прилича на Рене Декарт) ;D ;D ;D ;D 8) 8) 8)
Никой няма да седне и да се занимава да обяснява на тумбата какво е Етер!
Това вече не е на дневен ред!
На дневен ред е да бъде ликвидирано всяко зрънце мисловност , защото който мисли се бунтува! А който се бунтува Им пречи!
Дреме й на партокрацията какво е Етер! - ама напипа ли някой Енергията с някой Преобразувател - веднага скачат и го разпъват на кръст!
Да сте чули нещо сериозно по темата - Що е то Етер, и има ли той почва у нас? - в последните 50 години? - няма-а-а! - защото и на Айнщайн и Тесла вече им омръзна да се прераждат и да се ядосват с тоталната хорска простотия! - и двамата са притискани и заставяни да си траят - "за онези работи"! - единият е осмиван, а на другия са му показвали "специалния пръст"!
ELPUNTO:
Един соц. виц от времето на развития (недоразвития ?) соц.
Група журналисти от големите московски вестници посещава далечния север,
където живеят ескимоси от племето чукчи.Чукчите оцеляват в суровите
северни условия отглеждайки елени.
Журналистите пристигат в едно ескимоски село и влизат в една колиба - юрта.
В юртата седи един чукча и на светлината на свещ от еленова мас съсредоточено
изписва нещо върху еленова кожа.
Журналистите го питат :
- Чукча, какво правиш, какво изписваш върху тази кожа ?
Отговор :
- Чукча пише . . . .
Въпрос :
- Какво пишеш чукча ?
Отговор :
- Чукча пише книга . . . .
Въпрос :
- Каква книга пишеш чукча ? Та ти не знаеш да четеш, не познаваш буквите ?!
Отговор :
- Чукча ПИСАТЕЛ, чукча не ЧИТАТЕЛ . . . .
Темата за етера е повдигана на няколко пъти в MAZETO, в раздела "Теории, хипотези . . . .
Последния път от Радико.
Ето хронологията :
- Съществува ли етера ? Vetap 2013 г.
- Ефиродинамичната теория на В.А. Ацюковски @praktik 2013 г.
- Високоенергетичен вакуум-етер или пътя към практическата антигравитация gotiniq7 2011г
- Гипотеза строения эфира или физ. вакуума . . . . rstep 2010 г.
- Етер, теории за етера Peacekeeper 2009 г.
Възможно е да съм пропуснал някоя тема, но това ще да е по невнимание, моля за извинение от авторите. ::)
8 - 9 години темата за етера се появява и изчезва. Както и инициаторите, някои от форумците вече не се появяват във Форума, други са още тук.
Преобладаващото мнение е, че етер съществува.Цитират се имена, книги, експерименти и т.н.
Моя милост също преведе статия с експеримент за етера и пуснах линк за сайта
ЭФИРОДИНАМИКА Този сайт някой от колегите бе пуснал преди мен.
Темата за етера наподобява вица за чукча :)
Няколко поддържници на етера пишат и го защитават, но материалите се четат само от
авторите т.е. има само етероПИСАТЕЛИ, няма етероЧИТАТЕЛИ.
Естествено е и защитниците на етера и опонентите им да се запитат :
Етер има и какво от това ? или Етер няма и какво от това ?
За мен отговорът е : етер има, като изучим и знаем свойствата му, ще намерим
технологията/ите за добиване на енергия от етера.
Мисля, че вече има и добре развита теоритична база от В.А. Ацюковски, който в 5 (пет)
книги подробно разглежда свойствата на етера, законите на които етера е подвластен и
дори дава принципна схема за устройство за СЕ.
Прегледах набързо тези 5 книги, обемът е около 1 500 стр.Това е фундаментален труд!
Мисля, че книгите трябва да се преведат на български те са физиката на 21 век а защо не
и на 22 и 23 в. ?
Но ако няма кой да ги чете ? Повтаря се историята с чукча !
Михаил Кузмов:
Май Коцето Сурнев ще се окаже най прав! Качваш се на СОБСТВЕНАТА камбанария, слагаш СОБСТВЕНИТЕ очила и започваш да гледаш! Естествено виждаш само СОБСТВЕНИ неща!
Иначе, всички си "пием бирата" по един и същи начин, и я "изхвърляме" по един и същи начин. Всъщност не съм сигурен! Вие "различните" може да го правите по друг.
Например atose, как разбра че за мен пространство е нещо празно? Какво е това празно? Не определено понятие! Ако в една бутилка няма вода, в нея има въздух, ако изтеглим въздуха до абсолютен вакум, може би етер??
В ен мерните пространства, какво друго мериш освен трите посоки? Ако имаш в предвид, че пространството никога не може да бъде празно, то тогава налягане, вакум, плътност и т.н.!
Та, онзи преписан пасаж от книгата в преден мой пост резюмирам така: всеки се зомбира както сметне за необходимо!
Това заключение е валидно като за защитниците на ефира така и за противниците.
Нито защитниците могат да докажат че съществува, нито противниците че не съществува.
Да ви е студена бирата!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия