Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (3/186) > >>

Коев:
Нали затова, по- разпространеното название на етера е ,,тъмна материя'', точно защото не е организирана в атоми, като материята която познаваме, затова е тъмна, ефирна, безплътна, просто невидими пространства от организирана на неатомно ниво, или на различни неатомни нива/слоеве/?

neznaiko_bv:

--- Цитат на: Радико в Март 06, 2017, 06:03:21 pm ---Нито едното нито другото. Тунера на радиото ти приема нещо което е резултат от смесването на всички сигнали и после други сложни филтрови схеми отделят само желаният теб сигнал. Това е сриозно доказателство за моята теза а не срещу нея.
--- Край на цитат ---
Сложни, сложни, колко пък да са сложни?
Това, че на тунера му трябват филтри, за да отдели дадена честота от целия приеман спектър, с нищо не доказва тезата ти. Защо този сигнал на тази честота не е изкривен от излъчванията на другите честоти? Няма как предварително да се знае какви са тези влияния, т.е. кой какво ще излъчва, докато слушам, за да се вкара алгоритъм за корекция.
И това при еднакви по характер полета с малки разлики в честотите, а ти говориш за съвсем различни по природа въздействия.

Освен това официалната наука говори за гравитационни лещи. Т.е. когато гравитацията е достатъчно силна и влияе на електромагнитното "лъчение". Според теб, ако съм те разбрал правилно, то си е чисто магнитно лъчение. Значи просто е необходима сериозна гравитация, за да има някакъв забележим ефект върху магнитно поле, а не че въобще не му повлиява. Което пък пряко противоречи на теорията ти.

Аtos:
Стигнахме и до Господ вече - нещата са сериозни ;D

--- Цитат на: Радико в Март 06, 2017, 06:03:21 pm --- Тунера на радиото ти приема нещо което е резултат от смесването на всички сигнали и после други сложни филтрови схеми отделят само желаният теб сигнал.

--- Край на цитат ---
Ами...не е вярно! Имаш ли си понятие от радиоприемане и предаване?
Филтри, казваш? Какви са филтрите в един прост детекторен приемник, че не се сещам? Щото с малко ум, малко жица и дори без захранване, може да си слушаш радио с високоомни слушалки!
Тунерът ти приема само тази станция, с която си го настроил да влезе в резонанс! До него стигат всички честоти (както и до всички материални тела в обсег), но той е "сляп" за тези, с които не е в резонанс за момента!
Всъщност, всички честоти стигат и до тялото ти, но не си поставяш филтри на ушите, понеже не си в резонанс с тях и затова не е нужно!

--- Цитат на: Радико в Март 06, 2017, 06:03:21 pm --- ...на магнитното поле му викат електромагнитно с единствената цел да подчертаят общото му със електрическия ток...

--- Край на цитат ---
Е, това направо изби рибата! Не коментирам даже...ми те корифеите, които са го кръстили така, не са те познавали, иначе щяха ли да посмеят, калпазаните му ниедни?

А това:

--- Цитат на: Радико в Март 06, 2017, 06:03:21 pm ---Ако се пресекат два светлинни лъча се случва същото това което се случва когато се пресекат вълничките във езеро причинени от два хвърлени камъка.

--- Край на цитат ---
Няма, АМА НИЩО ОБЩО с истината!

--- Цитат на: Радико в Март 06, 2017, 06:03:21 pm ---...средата в която се разпространява магнитното поле не е средата в която се разпространява гравитационното.

--- Край на цитат ---
Просто...УНИКАЛНО твърдение!

--- Цитат на: Радико в Март 06, 2017, 06:03:21 pm --- През вакума електрически ток не протича...

--- Край на цитат ---
Да, електричеството протича само през материя, което не означава, че във вакуума не се движат свободно други енергии - светлината е вид такава!

За наличието и движението на каква да е енергия е нужна среда. Дали ще разглеждаш светлинния сноп като частици или вълна, все си минава през вакуума! Той им е "носител", което значи, че не е "нищо"!
В процеса на дискусиите и логическите заключения, понякога и сам разбираш, че за някои неща не си прав! Защо упорстваш като магаре на мост?
Егото ти ли е най-важно в случая?

И не знам кое е по-важно за теб? Да се стигне до някаква истина или да се окажеш на всяка цена прав?

Радико:
атос направо бях втрещен сутринта като прочетох какво си написал наложих си да изчакам поне до обяд за да осмисля какво точно се случва. За съжаление времето на осмисляне ми даде възможност да се досетя, че това не е прецедент.

--- Цитат ---Филтри, казваш? Какви са филтрите в един прост детекторен приемник, че не се сещам?
--- Край на цитат ---
Убеден съм, че няма как да не го знаеш, но щом не се сещаш изтичай до най близката аптека и си купи Гинкоприм. След това можеш да отвориш уикипедия и да потърсиш статията за детекторен приемник, а във нов таб на браузъра потърси за "паралелен LC филтър"

--- Цитат ---А това:
Цитат на: Радико в Вчера в 18:03:21

Ако се пресекат два светлинни лъча се случва същото това което се случва когато се пресекат вълничките във езеро причинени от два хвърлени камъка.

Няма, АМА НИЩО ОБЩО с истината!
--- Край на цитат ---
Това може би няма нищо общо със истината според някоя от откачените теории битуващи тук и в някой други форуми предназначени за отявлени откачалки
Ако си от тях извинявай, но аз знам че не си и няма начин да не си учил и това в училище:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0
Или и това си забравил. Единственото което искам да знам е защо във същност го правиш. Дано да имаш някакъв разумен отговор защото в противен случай ще трябва да заявя на всеослушание, че модератора на форума мазето е лъжец и манипулатор.
П.П. по добре незаавно изтрии този недоносен пост който си написал че срамиш форума с него
А да средата в която се разпространява магнитното поле не е средата в която се разпространява гравитационното. Наистина е уникално мое твърдение и се гордея с това.

Аtos:
Не знам какво да ти кажа вече...и тази тема се превръща в селски водевил...
LC "филтъра" има точно за цел да вкара приемника в резонанс с честотата на вълната, която се приема - приемаш точно тази честота, останалите "не ги вижда". Не да се приемат всичките, че после да се филтрират, но...карай.

За светлината ми намесваш разни рефрактори и оптични устройства, защо?
Чакам да демонстрираш опит - включваш две фенерчета, кръстосваш им лъчите и ...ооо, чудо - лъчите изчезват след точката на пречупване или поне си променят посоката (ще приема дори за успех и по-слаб интензитет на лъчите).
Ма прав е EDM - "светваш" лампата и...стаята потъва в мрак...
За "различните среди" на разпространение за магнетизъм и гравитация ти признавам уникалността на твърдението (поне никой друг в света не би имал претенции за този "лаф").
Спирам и тук да пиша, явно е защо...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия