Автор Тема: Автомобилът на Chobi  (Прочетена 374501 пъти)

Chobi

 • Гост
Автомобилът на Chobi
« -: Декември 28, 2014, 12:53:41 pm »
Ако съм разбрал правилно идеята, то това ще значи, че ако вкараш в някое устройство 10 вата, за да се признае ще трябва да получиш в изхода енергия достатъчно повече от входната.
      Според мен това е една напълно осъществима идея! Или още по-точно: ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНА!!! В момента електромобил вече се движи по този начин точно  ПЕТ ГОДИНИ И СЕДЕМ ДНИ!!!! ТУК В БЪЛГАРИЙКАТА!И много хора са се возили в тзи електромобил наречен ''ПЕШО''. и макар, ЧЕ ВДИГА ДО 150 км, и че се захранва от акумулатори  7Ач - 40 по 12 Волта все още никой не му е обърнал внимание или интерес, въпреки изминаващите при един заряд   800 /ОСЕМСТОТИН/ км.
       Колата е ''ЛАНЧИЯ'' - 1000 см^2. и се намира в град Плачковци!!!
Пет години и една седмица вече! Без никакъв ремонт. С едни и същи батерии /изхвърлени, като стари/!! Презарежда се за около 15 минути и.....напред!
       ДЕКЛАРИРАМ ЗА ВЕРНОСТТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
       А ако не вярвате - просто попитайте който и да е от гр.Плачковци или Трявна!
Питам: а би ли се движила тази кола с акумулатори  40 бр. по 12 Волта  7 /седем/ Ампер часа толкова километри ей така с ''БОЖИЯ СИЛА??!!''
       НЕЩО  ДА  КАЖЕТЕ  ПО  ВЪПРОСА??????????????!!!!!!!!!!!!!!

Файлове за сваляне: http://mazeto.net/attachments/Chobi_files.zip
Файлове за сваляне от 11.01.2015г. : http://mazeto.net/attachments/Chobi_11.01.2015.zip
« Последна редакция: Януари 11, 2015, 03:06:34 pm от nizo »

Chobi

 • Гост
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #1 -: Декември 28, 2014, 01:28:17 pm »
МАЙСТОРЕ!  ДЪРЖА НА ТВОЕТО МНЕНИЕ!

Девизът тук е:
"Око да види! Ръка да пипне!
Уред да измери! Специалист да провери!"
Преди това всичко останало подлежи на съмнение.
М52
« Последна редакция: Януари 09, 2015, 02:46:15 pm от Maistora52 »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 241
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #2 -: Декември 28, 2014, 01:38:01 pm »
Chobi
Щом през 800 километра се налага зареждане на акумулаторите значи че колата не успява да даде повече енергия от колкото е получила. Американците са казали ясно че се изисква устройството да дава поне 1 ват но да го дава неограничено време без да се налага добавяне на енергия.

Chobi

 • Гост
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #3 -: Декември 28, 2014, 03:31:24 pm »
ДА!!! Това е точно така!! Закона за съхранение на енергията е удивително точно и безпогрешно спазен! Явно не сте вникнали достатъчно дълбоко в съдържанието, което не е Ваша вина естествено. Свикнали сте да разсъждавате за електромобилите, както за обикновен електрокар. Това също е естествено. Но за съжаление това не е електрокар. и не само.'' Пешо'' няма нищо общо с електрокарите, освен първата половина на определението - ''електро''. За останалото....нищо общо. Конструктивно, концептуално, градивни елементи и пр. НИЩО! АКУМУЛАТОРИТЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ САМО КАТО СТАРТОВ  ЕЛЕМЕНТ И ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ, КАТО ПОМОЩНО СРЕДСТВО!
      Въпросът не е в използването на електричеството, а в ефективността на използване. Ще Ви спомена само нещо твърде скромно но.....епохално: консумацията при скорост 120 км. в час е само 500 МИЛИАМПЕРА  при 450 Волта. Съгласен съм с Вас! НЕВЕРОЯТНО! Не е за вярване! Електромоторите са четири по 8 /осем/ киловата/ = 32 кВт. с работно напрежение 360 Волта променливо от габарит 65 /обемно еквивалентни на 120 Вата - 50 Хц/. Бих Ви представил и други характеристики от ''ПЕШО'', но не му е мястото тук. А! Щях да забравя: конструкторите на електромоторният блок живеят и работят в гр. Ямбол в някаква фирма за селскостопанска техника.  Те са семейство.
     
« Последна редакция: Декември 29, 2014, 06:59:55 am от Maistora52 »

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 257
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #4 -: Декември 28, 2014, 03:46:09 pm »
Chobi, разбирам ти ентусиазма, но няма измислен още електродвигател с посочените от теб характеристики, който да консумира 500 милиампера на ПРАЗЕН ход...та камо ли при работа...
Няма ел.двигател 8 киловата, да консумира 500 милиампера, а ти говориш за толкова цялостна консумация?
Значи всеки двигател ползва по 125 милиампера-колкото LED фенерче, казваш?
Щото моето зарядно за телефона е 450 милиампера и загрява понякога...

ВДИГА ДО 150 км, и че се захранва от акумулатори  7Ач - 40 по 12 Волта все още никой не му е обърнал внимание или интерес, въпреки изминаващите при един заряд   800 /ОСЕМСТОТИН/ км.   

АКУМУЛАТОРИТЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ САМО КАТО СТАРТОВ  ЕЛЕМЕНТ И ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ, КАТО ПОМОЩНО СРЕДСТВО!

Тези две твърдения си противоречат мааалко:)
« Последна редакция: Декември 28, 2014, 03:53:15 pm от atos »

Chobi

 • Гост
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #5 -: Декември 28, 2014, 04:00:14 pm »
Радико! Отговарям на Вас: Последното Ви изречение има само едно тълкувание "Перпетум мобиле". Сам разбираш, че е твърде несериозно. В природата такова животно "НЕМА"!Проблема е съвсем друг. Явно и Вие не сте напипали същността. Според мен "свободна енергия НЕ СЪЩЕСТВУВА". ПРИРОДАТА съществува - и ние, като нейни рожби - само благодарение на строгото спазване на енергийното равновесие. Нали знаете, че и нулата е число! Ето защо всичко се свежда до ефективното използване на природните АКТИВИ. Човекът не създава нищо. Той не е БОГ! Той само използва природните дадености, и не само той! Цялата "жива материя' - наречена живот - за своето съществуване използва това благо! Но да спрем до тук! Някой път ще продължим, когато се предложат условия.
        Нали помниш лостовата система колко "рода" има - от първи и втори род. А защо и електричеството да го няма???? ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ГО ИМА! И......ДАЛИ НИЕ ПОЗНАВАМЕ НАПЪЛНО ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО? От каква природа е. Ефект ли е или следствие. И ... в действителност консумираме ли електричеството?!
                      ЖЕЛАЯ ВИ ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА, МНОГО ЗДРАВЕ И РАДОСТИ В СЕМЕЙСТВОТО!!!   
« Последна редакция: Януари 04, 2015, 12:55:48 pm от atos »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 567
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #6 -: Декември 28, 2014, 04:10:41 pm »
200 вата при движение със 120 км/ч?!? На купе от Ланчия? Я вземи смени пиенето, дет си го пил като си писал тия неща - явно това не ти действа добре.
Има едно нещо, дет му се вика "челно съпротивление", което характеризира мощността, необходима да се приложи към дадено тяло, за да се компенсира триенето във въздуха и разместването на въздушните слоеве при движението им. Не говоря за маса, не говоря за нищо друго. Само за движение на тяло с този размер и тази форма във въздуха.
200 вата спокойно ги отдава човек, докато върти педалите на колелото си. Сега ще ми кажеш, че ако оборудваш дачията с педали, ще можеш да поддържаш скорост от 120 км/ч?
За сведение:
Силата оказвана от въздуха на движещо се тяло се описва със следната формула:
F = 1/2 * rho * S * Cx * v^2
Където:
* F е силата в Нютони (N);
* S е лицевата (фронтална) площ на колата в квадратни метри (m²);
* Cx е аеродинамичния коефициент който така смело цитирате наляво-надясно и зависи само от формата на обекта. Не и от размерите му;
* v е относителната скорост на колата спрямо въздуха в метри за секунда;
* rho (ро) е плътността на въздуха в килограми на кубичен метър (kg/m^3), приблизително е 1.55 kg/m^3.
Смятай за площ 2 квадратни метра, плътност на въздуха 1.5 кг/м3, коефициент на челно съпротивление 0.5 (доста оптимистичен, вероятно е около 0.7), и скорост от 30 м/с (108 км/ч) какво се получава. Аз получавам 1/2*1.55*2*0.5*30*30 ... някъде около 750 нютона. 70-75 кила сила й трябват на колата само за да покрива въздушното си съпротивление. Изобщо не говорим какво ще стане, ако от Ямбол тръгнат до връх Ботев - там ще трябва да вдигнеш 1 тон на 1500-2000 метра височина. Със тия 3 киловатчаса дет ги имаш в батериите ...

elektros

 • Гост
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #7 -: Декември 28, 2014, 04:20:18 pm »
Мисля, че с такава разработка и така цитирани параметри  би било редно "ПЕШО" да спечели награда равностойна на брутния продукт на няколко развити държави за една година.. ;D А то какво се получи, недооценени изобретатели търсят разбиране и споделят резултати в един форум..... Това сценарий за нискобюджетен филм ли е? ;)

Chobi

 • Гост
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #8 -: Декември 28, 2014, 05:20:49 pm »
Добър вечер драги колеги! Радвам се на Вашето сериозно внимание към моята информация публикувана във форума!Това изключително много ме радва. Трябва да обявя със задоволство, че казаното от Вас е самата истина, която е неоспорима най-вече от математическа гледна точка.
   Господа Юлианг и Електрос! А защо не допуснахте, което няколкократно загатвах, че има някакво устройство, което най-просто казано повишава ефективността на електро ползващите съоръжения? Това устройство, наречено "МУЛТИПЛИЦИРАЩ  ЕФЕКТОР" е причината за нашите недоразумения. Не можехте да знаете за него, до като не преминаха изпитанията посредством "ПЕШО", използван, като един достатъчно динамичен енерго ползвател при всякакви ситуации и натоварвания. За Ваше успокоение от началото на май 2015 г. ще бъде пуснат в редовно серийно производство.
     За сега не мога да Ви кажа повече по разбираеми причини. Но истината, че цели пет години - /"ПЕШО" беше пуснат в движение на 18.12.2009 г. 15.37 часа / никой не му обърна никакво внимание! А ако Ви кажа кои големци са се возили с него....жална ни майка Българийка! Но БОГ си знае работата! Ако то се бе разчуло....нямаше да се довършат още много други неща! Така, че мина всичко спокойно и до някъде ГЛАДНО!!
Не искам да кажа "гладко", а "гладно"!
    Историята е изключително интересна!!!!!
    ВЕСЕЛА  НОВА  ГОДИНА! ЖЕЛАЯ  ВИ ЗДРАВЕ! В СЕМЕЙСТВАТА ВИ, УСПЕХИ, ДЪРЗОСТ И САМО НАПРЕД!!!!!!!!
« Последна редакция: Декември 29, 2014, 07:07:17 am от Maistora52 »

Chobi

 • Гост
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #9 -: Декември 28, 2014, 05:28:02 pm »
Г-н  юЛИАНГ И Г-Н ЕЛЕКТРОС! Ще направя едно малко уточнение: От началото на май ще бъде пуснат в производство не "ПЕШО", а само "МУЛТИПЛИЦИРАЩИЯТ ЕФЕКТОР" с различни предназначения за бита и индустриални цели!!
    Още веднаж се извинявам за пропуска си!

Неактивен vsl

 • Активен
 • **
 • Публикации: 249
 • Пол: Мъж
 • Скайп: vslengineering
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #10 -: Декември 28, 2014, 05:38:34 pm »
Chobi,
Дайте повече информация, моля. Този ефект в електроавтомобила, как го постигате? Електрически ли е или електромеханичен? Поздрави

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 567
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #11 -: Декември 28, 2014, 06:18:23 pm »
А, да ... още един въпрос ако може:
"Зарежда се за 15 минути..." 7 Ач акумулатор за 15 минути? Това са ... 28 ампера ток за 15 минути в обикновен оловен акумулатор? Това ще го кипне като кафеварка. Независимо какво се ползва за зареждането... просто в този тип акумулатори протича химична реакция, при която се отделя топлина. Отделят се и газове. Няма начин, просто няма начин да зареждаш такъв акумулатор за това време.

Разбираш ли защо все по-малко хора почват да обръщат каквото и да е внимание на такива "бомби", хвърлени без никакви обяснения. Нещата които твърдиш, противоречат на наблюденията и знанията им. Имам немалък опит в работата с тези акумулатори (от UPS-и, алармени инсталации и подобни) и много добре знам какво се случва с тях, когато се опиташ да ги "натъпчеш" с енергия по-бързо отколкото могат да я усвоят.

Chobi

 • Гост
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #12 -: Декември 28, 2014, 06:48:50 pm »
ЗА ЦЕНАТА ЩЕ МОГА ДА ОТГОВАРЯМ ЕДВА ПРЕЗ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА АПРИЛ.Ще трябва първо да се усвоят производствата на планарни трансформатори за определените мощности, да се изпитат, да се атестират и т.н. Освен това ще трябва да се усвоят и други производства свързани с тях.
    А и очаквам особено силна индиректна атака от правителството - НЕК, ЕРП, ТЕЦ 'МАРИЦА' и БОГ знае още колко други, ако остана жив!

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #13 -: Декември 28, 2014, 07:34:00 pm »
Защо изобщо ще се зареждат акумулатори, щом може да се самозареждат, директно от колата, при тези и показатели? Два чифта акумулатори да се редуват например.

elektros

 • Гост
Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #14 -: Декември 28, 2014, 08:08:00 pm »
Дано потребитела Сhobi да е наясно какво точно прави и как го прави, защото ако това представяне е истина, не ми се мисли за последиците...И си мисля, че не е тук мястото да се разлайват кучетата, при положение че ще чакаме още няколко месеца...Нещо не се връзва, може би се очаква някой друг да скочи и да каже  ' И аз имам източник на СЕ!"....  Или май си играем на стражари и апаши.... ;)  Нещо не се връзва, какво мислите?