Автор Тема: генераторът на Руслан Кулабухов  (Прочетена 594487 пъти)

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 972
 • Life is a DIY project!
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #15 -: Октомври 06, 2014, 11:17:27 pm »
vsl, чакаме TOMOTO да запали водата, като ни покаже как се трансмутира до въглеводороди, ама пусто - патентните му уговорки му пречат...

TOMOTO

 • Гост
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #16 -: Октомври 07, 2014, 12:06:48 am »
патентните му уговорки му пречат...
Няма такива колега Весо! Тези, които искаха да видят, видяха...  и разбраха, че няма нужда от малтретиране 8)

TOMOTO, вие какъв го играете?   Взехте да си приличате със Ctah. Все още уважавам този човек.

Ами същия съм си Веско, за разлика от други идиоти  ;)

Просто чаках да минат изборите, да вдигнат тока и да им се изсмея на "всичкото олигофрен", което залива тази педя земя!

Мога и още да поуртувам, но смисъла е в друго... що толкоз ченгета се навъдиха, та почнаха и да мислят и дават мнение, което не е специфично за тях...  Отърването от тях ще е революционно откритие...
« Последна редакция: Октомври 07, 2014, 12:44:24 am от TOMOTO »

TOMOTO

 • Гост
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #17 -: Октомври 07, 2014, 01:24:15 am »
Все пак темата е за оня с нежните ръчички "калабухов" или каламбуров, трябва да се знае, че е от ранга на някои наши админи... т.е. продажен и духнал някому на младини... Не си говоря ей-така празни приказки, имам доказателства!

А схемата ''оригинала'' е на ДАЛИ от руския форум, ние просто я модифицирахме... и в същото време подобрихме и унифицирахме за настолни компютри... Сега се прави вече "нямам право да казвам" къде... А който иска да види фенерчето в действие, трябва да си плати!

Съжалявам, това е реалността за сега! :(
« Последна редакция: Октомври 07, 2014, 01:28:37 am от TOMOTO »

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 671
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #18 -: Октомври 07, 2014, 03:53:15 am »
Ако се направи както трябва и качествено, няма нужда от качер!
Защо... защото качерът генерира произволно много честоти, които съвпадат с нужната... и по този начин се получава (U.I) =W

Най-накрая разглобихме фенерчето, въпреки гаранцията и установихме именно това 8)   Малка намотка, индуктивно свързана и микросекундно-действаща при това само с един транзистор, който обаче работи освен в лавинен режим,
също и  управляван от...    (мито си знае)   Успех! ;)

Качера работи на една честота, която се определя от индуктивността на бобината и капацитета между навивките на тази бобина и капацитета между нея и земята.

Неактивен lz2sdc

 • Неактивен
 • Публикации: 5
 • Пол: Мъж
 • "И Светлината в мрака свети, и мракът я не обзе"
  • Stel Page's
 • Скайп: stelian_
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #19 -: Октомври 07, 2014, 04:08:26 am »
Здравейте колеги!

mito_kupona, благодаря ти за инфото! : )

Моето мнение е, че той е получил СЕ и самозахранване и знае, как да го постигне, но още не е наясно с истинския принцип на работа на устройството и затова не може да получи по-голяма мощност на изхода.

Да, подкрепям мнението ти, че той е наясно до някъде с принципа, но не и с цялостната картина, по извличане на енергията от ефира. Повтаря устройствата на Акула, експериментира с тях и е успял да вникне в процеса, но някак си му липсва творчески поглед, за да развие и подобри схематичното решение. Виждаме, че работи над това и самия той казва, че от известно време не се интересува от схеми в Интернет, по темата СЕ, по-скоро се е концентрирал в изучаване на постигнатото до момента, което наистина е хубаво! А най-хубавото е, че споделя знанията си, но някак все още не успява да ги предаде напълно разбираемо, може би поради факта, че все още не е съвсем наясно с процеса?! Дано успее!

Виждам, че е пуснал нов клип, а генератора е почти копие на този от Акула или има общо и с Дайли.
Твърди, че е постигнато 3 KW, ще сподели схеми и принципа до колкото е наясно с него! : )
Генератор преобразования свободной энергии (почти копия Акулы)

Говори за някакви квантови процеси и не знам, какви си щуротии. Според мен принципа е един и аз много пъти съм го обяснявал, две бобини в подходяща среда, през едната пропускаме голям ток с ниско напрежение и по другата протича същия ток, но не от източника, а от средата, ефира, етера и минава през товара към земя, за да се изравни равновесието в двете бобини, като потенциала на изхода вече е киловолти, толкова, колкото сме създали с третата бобина или антена, както я нарича Руслан. Киловолти по ампери и на изхода имаме киловати.

Може би ще е добре, ако можеш да го визуализираш с някаква схемичака на ръка, но до колкото разбирам, имаш предвид, нещо подобно на 'мостова установка' - класически Тесла Траф, но от към горещия край на ТТ - (високоволтовата част), да е разположена още една намотка (индуктор с ниско напрежение и висок ток протичащ - намотка -> товар -> земя), която на практика се явява 'приемна',  и в нея протичащия ток, да е сумарен от нашия източник на първичната + добавката от етерната среда, като за да имаме добавка, то към приемната намотка е свързан товар, който източва енергията от намотката, а ефира да влива в 'енергийната дупка', за да компенсира... Предполагам идеята ти е нещо подобно или в индукционна връзка да са свързани два ТТ, но това е правено при дистанционно предаване на енергията, но тук прибавка също не мисля, че би могло да се наблюдава?! Освен при определени условия, свързани с геометрическите пропорции на ТТ. Сещам се сега за това, което казва Caduceus, че не всичко е електротехника и трябва също да се съобразяваме с някой закони касаещи посоки на навиване, форми на бобините, както и правила за канализиране и отнемане на енергията постъпваща в обикновените или бифилярни намотки.


TOMOTO

 • Гост
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #20 -: Октомври 07, 2014, 04:45:57 am »
Качера работи на една честота, която се определя от индуктивността на бобината и капацитета между навивките на тази бобина и капацитета между нея и земята.
По принцип е така, но ако го манипулираш малко, ситуацията коренно се променя!
Засветва всичко, даже някои лампи сдават багажа  :)  Но както вече писах, основата не е в качера! По-интелигентно става с модулация на  основната честота, т.е. стряскащ импулс във времето малко преди синуса ;)  Сега някои ще се посмеят, но аз така го виждам на осцилото 8)  Получава се около 30 градуса дефазиране.
Колко и на кой? Конспирацията е голяма работа.
Да, може и да е някаква работа, затова си платих :D платих от неверие и глупост! И мой дълг е да предпазя другите...
Един ват самоподдържащо се фенерче струва 4,2 хилки в евро, луд ли си като мен, за да го купиш ;D« Последна редакция: Октомври 07, 2014, 05:13:02 am от TOMOTO »

Неактивен lz2sdc

 • Неактивен
 • Публикации: 5
 • Пол: Мъж
 • "И Светлината в мрака свети, и мракът я не обзе"
  • Stel Page's
 • Скайп: stelian_
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #21 -: Октомври 07, 2014, 05:04:50 am »
Относно конструкцията на бобината Кулабухов ала Карнухов, от снимката която е публикувал x_name41 (от 2KW на Капанадзе) -  благодарим за което, ясно се вижда стъпаловидната намотка!

Първите и два най-долни слоя (да кажем - първа секция), са стандартно навити (напред и връщаш - посока на часовниковата стрелка), изтегляш проводник до средната част на получената първа секция и отгоре намотаваш още два слоя,  навити обратно на часовниковата стрелка, така получаваме втората секция. Отново изтегляме проводника, сега до средата на втората секция, и там отново два слоя - пак обратно на часовниковата стрелка (третата секция в една посока със втората).

Връщаме се към схемата на Кулабухов

(Тази очевидно е с погрешно нарисувани N-MOSFET-и, с дрейнове към маса).

Върху открития втори слой от първа секция на бобината - 'граната' (по цялата му открита дължина), навиваме бобината на индуктора (~ 20 метра проводник, на два слоя - бифилярно - обратно на часовниковата), която чрез резонансния кондензатор 0,47uF 2000V- /~700V е свързана с трите навивки на феритния траф. Върху този индуктор, е навита на растояние от него, бобината - антена на качера (5-те навивки - бялата намотка).

От снимката и тази на Карнухов (от ляво на  разстояние от конусната) е бобината на качера (жълтя изолирбанд). По думите на Кулабухов, качера работи на около 1,53 MHz и неговата трета хармонична, съвпада  с резонансната честота на бобината - 'граната', която е 4.6 МHz (принципно, дължината на проводника за тази бобина той дава ~40 метра, което си е 7.5 MHz, така навита с междувитковия капацитет, честотата й пада до около 4.6 MHz. Приблизителния и резонанс, най-бързо би бил отчетен с дип метър.

За да може качера да работи на сравнително високата за него 1.5 MHz, вторичната му намотка е навита на секции (примерно 20 нав. плътни - 3 мм разстояние -  20 нав. плътни - 3 мм и т.н.)

Кулабухов е премахнал дросела (феритната пръчка от установката на Акула), който стои между антената на качера (5-те намотки с белия проводник на разстояние от индукторната намотка) и вторичната на качера. За него той казва: 'етот фигня у меня не стоит', но идеята на Акула е да ореже с него висшите хармонични, генерирани от качера, както и да намали честотния дрейф на същия, когато натоварва установката с различни товари или при други настройки свързани с увличане на честота и температурен дрейф! Един вид, този дросел се явява съгласуваща импедансна линия, между високоволтовата намотка и антената на качера. (Има и друг начин да се орежат висшите хармонични, но няма да го разглеждам.)

Сега остава взаимно да изясним, как работи цялата щуротия, Карнухов ала Акула?!  ;D Поне според обясненията на Руслан.
Тук е редно да добавя, мои виждания относно и недостатъците на този генератор.

Цялата идея според тези обяснения се заключава в това, да се създаде стояща вълна в стъпаловидната бобина. Резонансната честота на тази намотка е 4.6MHz. Тази честота, трябва да е кратна на честотата от инвертора (за която Руслан казва, че е от 15 до 18 KHz)
Изходът от резонансния феритен трансформатор на инвертора (3-те нав.) към 0.47uF /2000V и индуктора (~20-те метра жица), би следвало да бъде 17.97KHz * 256 (кратни стойности 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512 и т.н.) = 4.6MHz. Така подбирайки честотата на TL494 - в инвертора, създаваме стояща вълна в стъпаловидната намотка.

(Едно може би ненужно отклонение.... Като радиолюбител, в моята практика винаги съм борил стоящите вълни (често предизвикващи отразена или обратна вълна). Това е енергия, която крайното стъпало на радиопредавателя, не успява да отдаде в антената поради несъгласуване на фидерната (коаксиална) линия, между стъпалото и антената. Това несъгласуване на импеданса, било между стъпалото и фидера или между фидера и антената, води до появата на стояща - съответно - отразена вълна, чиято енергия се 'връща' към крайното стъпало. Тази енергия в радиолюбителски среди отчитаме с прост уред за Коефициента на Стоящи Вълни - КСВ метър. КСВ - никога не е идеална 1-ца т.е. там винаги присъства в малки стойности, отразената вълна. Колеги радиолюбители, знаят какви поразии може да настъпят при високи нива между падащата и отразената вълна - стъпалото неистово загрява, хвърчат искри, високоволтови кондензатори цвърчат, контакти на релета горят... нещо необуздано, което често води до изгаряне на крайните транзисторни стъпала. Та не се съмнявам, че именно тази енергия в Тесла технологията, води по пътя към канализиране на СЕ :-) )

След като сме получили стояща вълна в конусната намотка (която в случая на тази установка се явява антена 'загребваща' етерна енергия именно чрез формата си на конус). Като цяло, тя не е идеален конус, което до някъде и пречи относно ефективността, но все пак изпълнява ролята на завихряща намотка - създавайки обратен вихър - торнадо засмукващо етерната среда. Това е един вид енергийна дупка, за която Тесла казва, че трябва да се поддържа винаги с енергия по-ниска от тази на околната среда. Според Тесла, тази енергийна дупка, трябва да направим пулсираща, един вид, тя да помпи енергията в едната посока. Това мисля е принципа за да засмучем енергията в етера, която после да насочим към товара. Източвайки непрекъснато енергията от дупката, се създава условие за постоянен поток от средата към нашата вълшебна дупчица, а формата на бобината - конус, създава нещо като воронка (Шаубергер) засмукваща енергия в 'мръсната ни канализация' :) Лично считам, че енергията постъпва в посока от тясната част на бобината към широката, получавайки се нещо като вакум за тази среда.

За да направим дупката пулсираща (помпеща енергията в една посока), сега е нужно да ударим стоящата вълна с допълнително енергия, която е кратковременна и еднополярна (но може и да е двуполюсна, ако качера е пуш пул) - импулсна спрямо първата, но също така в резонанс с тази конусна намотка. И ето тук идва качера с неговата 3 хармонична (1.53 * 3 = 4.6МHz). Как да разберем, дали качера е съгласуван с конусната намотка? Съвсем просто! Когато вторичната на качера е в резонанс с конусната - конусната поглъща енергията от качера, така че ако приближим енергоспестяваща крушка, тя трябва да свети едва когато е почти долепена до намотката на качера. В противен случай, лампата светва на разстояние от качера. Казано кратко - качера не трябва да излъчва енергията си в пространството. Тесла си е казал, че всяко излъчване на електромагнитна вълна в пространството, всяко температурно загряване, си е естествена загуба на енергия. Именно поради това, реално съгласуваната установка, не трябва да генерира широко електромагнитно поле. Там няма излъчване, а всичко отива към товара. Ако товара е малък, енергията се канализира за загряване на бобините, разхищава се като електромагнитно поле, от което няма полза. За да има най-висок КПД, нашия СЕ генератор трябва да се настрои за конкретна стойност на активен товар. Ако е по-малък -  КПД пада, ако е по-голям - бързо ще заглъхне.

Това което считам, че Кулабухов не е разкрил до сега е принципа за синхронизиране на импулса от качера към фазата от синусуидата на инвертора. Все пак не е сложно да се направи.

Защо Кулабухов, подава 9V от кроната и после включва товара? Защото, ако товара е включен в момента на подаването, то 9V крона, няма как да се справи с товара. Енергията потича, натрупва се и генератора се самозахранва и чак тогава идва ред на товара.

За да работи тази и други от този род установки, заземителния проводник, също трябва да е кратно число по дължина на 4.6MHz. Кулабухов казва, че е пробвал с 1.5 м заземяване при което нещата просто не се случват. Прекалено дългия кабел също не е подходящ. Той недвусмислено подчертава, че от първостепенно значение тук е доброто заземяване

Недостатъците на този генератор:

1. При несъгласуване на количеството товар с мощността, която може да даде установката, то тя със сигурност ще загрява, (малкото товар, ще доведе до загряване, тъй като отразената вълна няма къде да се дене освен да загрява всичко наоколо, създавайки електромагнитни полета.

2. При дълга работа, температурния дрейф на намотките, ще разсъгласува резонансниите контури, което неминуемо ще повлияе на стабилността на схемата. Качера и инвертора, ще трябва да следят резонанса на конусната намотка, при което да се донагласят към нейните стойности на резонанс. Тук, вероятно в схематичното решение ще е нужно някаква автоматична фазова донастрйка.

3. При честота 15-18KHz, не е възможно поставяне на дълги проводници до активния товар, тъй като те вече, ще са част от общата индуктивност на конусната намотка, което би я извадило от резонанс. Дължината на проводниците към товара, също ще влиза в сметката за донастрйка. Вероятно решение на проблема ще е изправянето на тези 18KHz с високоволтови бързо-действащи шотки диоди. Активните товари, както и импулсните захранвания, ще си работят без проблем, но за климатици, хладилници т.н., ще са необходими преобразуватели.

4. Ако честотата е твърде ниска (да кажем сме на 50Hz), това ще е негатив за заземяващия прът, при който ще протичат електролитни - химически реакции, при което пръта би се разлагал в почвата. А и ще ни е необходимо повече проводник за да създадем резонанс в конусната и индукторна намотка. Решение тук може би има, чрез честотно или амплитудно смесване на две високи честоти за да получим трета, с ниска честота?!

5. Както споменахме, заземяващия проводник, също трябва да е сметнат в работата на установката, в зависимост от това на кой етаж или разстояние, отстоява машинарията от твърдото заземяване.

Всички тези неща са преодолими, и макар да имам своите резерви към обясненията на Руслан Кулабухов, наистина се надявам повече хора да дублират тази схема и принципа по добиването на СЕ, да се превърне в нещо широко достъпно. Дай Боже! Амин!

П.с. Стана дълго и скучно, за което се извинявам, но дано има малко яснота за тези, които искат да повторят, имат желание, но някак нещо липсва в цялата картина. Лично ще продължа да проследявам какво се случва, но за сега времето ме притиска :(, а силно искам да помогна и сам да тествам тези неща, има някой нови идеи, които ще опитам да споделя!

Нека темата се превърне наистина в нещо ползотворно, изпълнено с идеи и предложения, нали за това сме тук, за да си помагаме, напътстваме, кой с каквото може и както може, важно е всички да вървим в желаната посока! : )
« Последна редакция: Октомври 09, 2014, 01:16:46 am от atos »

TOMOTO

 • Гост
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #22 -: Октомври 07, 2014, 05:25:29 am »
Няма стоящи вълни колега, също така и дроселът е фиктивен, просто за момента параметрите му  са били такива ;)
« Последна редакция: Октомври 09, 2014, 01:17:09 am от atos »

Неактивен valex

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 465
 • Пол: Мъж
 • изчислителна техника
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #23 -: Октомври 07, 2014, 10:41:41 am »
lz2sdc
Много добър анализ. Съгласен съм с почти всичко което си написал. Според мен е добре преди да се мисли по схемата, тя да се 'изчисти' и доуточни и после да се анализира.
Имам няколко корекции по нея:
1. наистина транзисторите са обърнати и има обратни диоди
2. С5 на видеото са 2 х 0.47 WIMA и има още един донастройващ кондензатор
3. С6 са два х10.0 630V
4. дебелите намотки са с 2.5мм2 едножилен меден проводник, а тънките май са 1мм2 многожилен (подобно на литцендрат )
5. първичните на TR1 някъде са 2х9 намотки и са навити най-отгоре на горшока. 0.5 нам/волт
6. най-отгоре на горшока са и 4 навивки на резонансната намотка, а отдолу са 28 навивки, Всички с 2.5мм2
7. самия горшок е от руски цветен телевизор, но не мога да си спомня какъв е
8. на едно от видеата му стои дросела dr3
9. антената е 4 или 6 навивки 2.5мм2
10. според мен това не е ТТ, а просто въздушен трансформатор с много навивки. И май вдига не по-вече от 2-3kV
11. минуса на изхода на PSU трябва да е заземен (и на маса,) а плюса  (както Руслан казва с компенсация заради диода? ->настроен на 12.5V) през диод да отива на общото захранване и на батерията.
12. индуктора е от две последователно навити намотки, а не са бифилярно навити
« Последна редакция: Октомври 07, 2014, 04:08:16 pm от Maistora52 »

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 671
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #24 -: Октомври 07, 2014, 03:50:43 pm »
Здравейте колеги!

mito_kupona, благодаря ти за инфото! : )

Да, подкрепям мнението ти, че той е наясно до някъде с принципа, но не и с цялостната картина, по извличане на енергията от ефира. Повтаря устройствата на Акула, експериментира с тях и е успял да вникне в процеса, но някак си му липсва творчески поглед, за да развие и подобри схематичното решение. Виждаме, че работи над това и самия той казва, че от известно време не се интересува от схеми в Интернет, по темата СЕ, по-скоро се е концентрирал в изучаване на постигнатото до момента, което наистина е хубаво! А най-хубавото е, че споделя знанията си, но някак все още не успява да ги предаде напълно разбираемо, може би поради факта, че все още не е съвсем наясно с процеса?! Дано успее!

Виждам, че е пуснал нов клип, а генератора е почти копие на този от Акула или има общо и с Дайли.
Твърди, че е постигнато 3 KW, ще сподели схеми и принципа до колкото е наясно с него! : )
Генератор преобразования свободной энергии (почти копия Акулы)

Може би ще е добре, ако можеш да го визуализираш с някаква схемичка на ръка, но до колкото разбирам, имаш предвид, нещо подобно на 'мостова установка' - класически Тесла Траф, но от към горещия край на ТТ - (високоволтовата част), да е разположена още една намотка (индуктор с ниско напрежение и висок ток протичащ - намотка -> товар -> земя), която на практика се явява 'приемна',  и в нея протичащия ток, да е сумарен от нашия източник на първичната + добавката от етерната среда, като за да имаме добавка, то към приемната намотка е свързан товар, който източва енергията от намотката, а ефира да влива в 'енергийната дупка', за да компенсира... Предполагам идеята ти е нещо подобно или в индукционна връзка да са свързани два ТТ, но това е правено при дистанционно предаване на енергията, но тук прибавка също не мисля, че би могло да се наблюдава?! Освен при определени условия, свързани с геометрическите пропорции на ТТ. Сещам се сега за това, което казва Caduceus, че не всичко е електротехника и трябва също да се съобразяваме с някой закони касаещи посоки на навиване, форми на бобините, както и правила за канализиране и отнемане на енергията постъпваща в обикновените или бифилярни намотки.Kолега lz2sdc, много добре се ориентираш в цялата ситуация, на 99 процента и моето мнение е такова, но не го изразявам, защото не съм фен на писането. Дип метер или ГИР, както го наричат руснаците имам, което много ме улеснява в случая.
Руслан е напипал ефекта и знае, как да го постигне, но не е напълно наясно с принципа на устройството. Средата, ефира или етера се възбужда  най-добре с резки еднополярни импулси. При резонанса на качера се получава идеална синусоида, а не резки импулси и затова той не може да постигне големи мощности. Има възможност резонатора или „антената“ да се изчисли на една четвърт от вълната на качера и да се използва първата половина на положителната синусоида и ще се получат еднополярни положителни импулси, честотата на които обаче трябва да съвпада с честотата на бифилярната конусна бобина или третия хармоник от честотата на тези еднополярни импулси трябва да съвпада с резонансната честота на бифилярната конусна бобина. Това за третия хармоник го казва Руслан, а защо трябва да е точно третия хармоник , защото в противен случай основната честота на качера трябва да е 4,6 МГц, което е почти невъзможно или много трудно постижимо.
   Преди време случайно попаднах на един руски форум, където можеш да си поръчаш да ти направят, каквато искаш електроника, естествено срещу заплащане, и там, по думите на участниците във форума, Капанадзе е поръчал преобразувател на напрежение от 12в на 3000в 300вата с бързодействащ ключ на изхода с честота 1МХц, най-вероятно за получаване на тези резки мощни еднополярни импулси. Това е било 2008 година. Впоследствие се наложи да преинсталирам компютъра си и загубих този адрес, а и не си спомням името му. Сега, това дали е вярно или не, не мога да потвърдя, но такива бяха коментарите в този форум.
   Аз съм подготвил всички необходими електронни блокове и в скоро време ще сглобя устройството, за да  експериментирам с него. Сега навивам няколко бобини за качера, които ще работят на различни честоти, за да мога да варирам с честотата на качера, защото честотата на бифилярната бобина е постоянна. На снимката е една от тези бобини, с която качера работи на честота около 720МХц.  Бифилярната бобина навих с проводник 4мм2 и дип метъра ми показва резонанс на две честоти едната е около 5,8МХц, а другата 3,4 МХц, където резонанса е доста по-силно изразен. Дължината на проводника е 34 метра. Другото странно нещо е, че при търсене на резонанса на бобината с генератор и осцилоскоп честотата се получава 800 КХц има резонанс и на тези честоти, които ми показва дип метера, но амплитудата на честотата 3,4 МХц е доста по-ниска от тази на 800КХц, а тази на 5,8МХц е още по-ниска. Поздрави!
« Последна редакция: Октомври 07, 2014, 04:13:31 pm от Maistora52 »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 774
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #25 -: Октомври 07, 2014, 11:25:12 pm »
Здравейте колеги,
Дадена е принципна схема и ние гадаем и се мъчим да направим блокова схема и да схванем принципа за евентуално усъвършенстване.
Да имаме генератор трябва да имаме две условия
-баланс на амплитудите
-баланс на фазите
При електромагнeтизма баланс на фазите лесно се постига, но баланс на амплитудите трудно.
При гравитацията баланс на амплитудите лесно се постига, но баланс на фазите трудно.
Разглеждам електромагнитния генератор на СЕ. Трудно се изпълнява условието баланс на амплитудите. Това се постига чрез скаларна стояща вълна, не трябва да се бърка с електромагнитна и устройството да стане радиопредавател, енергията да бяга безвъзвратно в ефира.
За скаларна електромагнитна вълна трябва да се ползват униполярни (собствени) капацитети. Ако не се ползва заземление или сферични капацитети, то бобините трябва да са с големи размери, голям собствен капацитет.
За измерване на скаларна електромагнитна вълна, ползвам пак любителски дип-метър но датчика ми е феритна (магнитна) антена. Антената реагира на традиционни напречни електромагнитни вълни, но и на надлъжни скаларни електромагнитни вълни.
За 4-5 мХц феритната антена работи трудно, съм виждал радиоприемници на къси вълни да работят на феритна антена. Значи с дебел проводник и стъпка може да се направи и дип-метъра да работи на 4-5 мегахерца и наблюдават надлъжни вълни. Този уред според мен много помага за настройка на бобини за скаларна електромагнитна вълна.
Сега коментари, трети хармоник, резонансна бифилярка са забавления, настрои ли се на скаларна електромагнитна вълна СЕ има, най-малко се взривява установката от инплозивното нахлуване на енергия, укротяването в импулсен режим изглежда най-просто, не е пробвано от мен.     
« Последна редакция: Октомври 07, 2014, 11:42:34 pm от atos »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 030
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #26 -: Октомври 08, 2014, 11:31:47 am »
   Ето още едно вечно фенерче.
http://www.youtube.com/watch?v=OAjRxPaZTrs
Прилагам схема от сайта.

   Ето и едно обяснение за ферорезонанса от "Акулата".
http://www.youtube.com/watch?v=DnuXqnTlJNM
FREE ENERGY DEVICE - Akula Lantern Circuit number 4

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 583
 • Пол: Мъж
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #27 -: Октомври 08, 2014, 12:00:23 pm »
Ами тази батерия защо е наобратно?

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 030
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #28 -: Октомври 08, 2014, 08:12:25 pm »
   Вижте какъв резонанс получих днес. С ТУ-ТУ съм означил моя генератор, който превключва автоматично постоянно напрежение в посоката на резонанса. Стрелката с надпис ЕЛО (електронно-лъчев осцилоскоп) е сондата, която мери напрежението върху кондензатора в средата. Бобините са тип "салам" със сърцевина от множество феритни пръстени. На схемата съм нарисувал лампа, но на практика е парче реотан. На пръв поглед изходната мощност е малко по-малка от входната, но смятам тази схема за доста интересна. Прилагам файл.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 774
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #29 -: Октомври 09, 2014, 10:17:00 pm »
Здравей колега Димов,
Твоята схема е интересна, но на много ниско ниво. Да се получи енергия от вакуума трябва изкривявана на вакуума. Може се постигне по три основни начина:
- чрез три и повече честоти
- чрез униполярни /сферични/ кондензатори
- чрез фазово /времево/ взаимодействие.
Твоята схема основно е честотна, слабо фазова. Фазовият принцип го пренебрегвам, защото е слабо застъпен. Честотният принцип е лошо използван. При две честоти алгебричното и геометрично събиране е едно и също число, математически описвам явлението 2+2=4 и 2.2=4. При три честоти вече имаме разлика 3+3+3=9 и 3.3.3=27. При четири честоти и и нагоре ефекта е по-силен, получава се импулсен ток. 
Принципът на Руслан Калабухов включва:
-униполярен кондензатор, качера на схемата
-фазово взаимодействие, резонансна бифилярна намотка със съответната електрическа схема.
 Като недостатък качера  работи на кратна понижена честота, може да се направи по-голяма бобина, даже палачинка и да се намали резонансната честота. Замесен е слабо честотния принцип, но той не е определящ, само спомагателен. При еднаква честота на качера и резонансната бифилярка отпада принципа.
 Гениалното в тази схема е комбиниране на два принципа, несиметричното действие-противодействие и излизане от зоната на закон за запазване на енергията. 
Харесва ми схемата на Руслан.

« Последна редакция: Октомври 10, 2014, 09:05:16 am от Maistora52 »