Автор Тема: Компилация Барбоса - Тесла  (Прочетена 230444 пъти)

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Почетен член на Форума
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #225 -: Юни 08, 2014, 08:10:10 am »
На дадения от Миро линк се отваря един много "шибан" видео екран, и на него са наблъскали всичките снимки. Понеже някои от нас може да нямат нужния софтуер за да ги видят, преснимах по-важните и ги качвам тук. Само редът им е разбъркан.
Някои от схемите могат да ви дадат отпратка към други сайтове, където са оригиналите, ако кликнете върху тях. Можете да си ги местите с мишката, да ги увеличавате и намалявате.

Линк към Форума където са тези схеми
http://www.overunity.com/7679/selfrunning-free-energy-devices-up-to-5-kw-from-tariel-kapanadze/msg369941/#msg369941
« Последна редакция: Юни 08, 2014, 08:13:32 am от Maistora52 »

Неактивен sabaka808

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 67
 • Пол: Мъж
 • Живей за мига работи за кеф!
 • Скайп: sabaka 808
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #226 -: Юни 08, 2014, 02:53:45 pm »
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=9027.0;attach=37998 В тази има логика ,но защо земното е на ниската страна?
Немога да проумея.

Неактивен vsl

 • Активен
 • **
 • Публикации: 249
 • Пол: Мъж
 • Скайп: vslengineering
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #227 -: Юни 13, 2014, 10:08:37 pm »
  Преди време ми беше пратена тази схема от един Рус ;)
Пуснах я, но нещо не я намирам
От тук се започва братлета, само малко да се барне ;D

П.П. Специално за Веско :)
Поздрави и лек ден!
Онзи ден се бях замислил да си спретна едно такова електроженче. Ей така, колкото за спорта. Но ми изникна въпрос. Аз лично като заварявам понякога ми треперят ръцете и трябва да хвана електрода. Тогава какво правя с високото напрежение? Ще бъда първият които ще заварява с гумени ръкавици.  ;) :) ще трябва да се внимава да не пипам на две места едновременно.

Това за заваръчния ток дори аз го разбрах още като видях снимката. ВН за по-лесно палене на електрода ли е?

Ctah за какво да внимавам при "лекото пипване"? За фазовата разлика ли?

Поздрави
« Последна редакция: Юни 14, 2014, 10:08:01 am от Maistora52 »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #228 -: Юли 02, 2014, 09:55:18 am »
Здравейте колеги,
искам да ви кажа, че съжалявам за това изпускане на нервите.
X_name 41 моля да ме извиниш, аз уважавам и ценя твоето мнение.
Моля само да не се нахвърляте върху човека, изразил различно или необичайно мнение. Дори несъгласието с дадена теза може да бъде добронамерено и полезно. Културата на спора и взаимното уважение е пътят към намирането на решение.
Bat_Vanko, не можах да ти отговоря. От 10 години работя по различни неща и вече съм регистрирал 2 полезни модела. Единият е за прихващане на солитонни електромагнитни вълни и накъсването им до обикновенни електромагнитни вълни. Тази разработка ме доведе до необходимостта да разработя CNC машина за кроене на ленти от силициева ламарина. Сега мога да направя спирала от ленти всяка с дължина различна от съседната  и с точност до трети знак от милиметъра. Направих си декойлери и подаващо устройство към ексцентрик пресите. Направих си бойлер за затопляне на лак, Сушилня с програмируемо, автоматично следене на температурата и времето за изпичане. Направих чугунени матрици с конусна форма с диаметър 1 метър и се научих да огъвам алуминиева ламарина чрез взривяване на пропан бутан.

Сега разработвам генератор на електро-гравитационен принцип и се надявам скоро да мога да ви го покажа. Той ще работи на принципа на студен LENR процес. За него се наложи да разработя иновационна феростъклена сплав за направа на магнитопроводите. Разработих технолотия за трошене и активиране на входящите прахове. Направих преса и матрица за синтероване на тази сплав. Направих вакуумна пещ, в която да ги изпичам. Докато стигна до това съм направил стотици опити, усвоявал съм различни технологии за леене и синтероване, струговане и фрезоване. Купих си дори и машина за направа на бобинаж. Твърдя уверено, че без необходимата база и само с поялник трудно ще се постигне добър резултат. Принципите които съм описал в тази тема са верни и проверени от мен лично. Това което се опитвах да ви дам е основата, а вие да достигнете до собствена конструкция.
Аз не разбирам от електроника и затова не мога да бъда полезен в тази част. Независимо каква е схемата използвана за управление на процеса, той ще работи ако принципите са вярни.
Успех на всички
« Последна редакция: Юли 02, 2014, 10:54:14 am от врановски »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #229 -: Юли 07, 2014, 09:32:49 am »
Здравей mi 68,
имам чувството че се отказа. За кураж ще ти напомня твоя пост при темата "Квантово заплитане"
Цитат:
На шега написах спин, торсионно поле. Целта е заплитане с лоренцовата сила. Силата е векторно произведение на скоростта по магнитната индукция и е перпендикулярна на равнината определена от двата вектора. Но заплитането е по-дебело зарази жироскопичния момент.
Лоренцовата сила и жироскопичния момент съществуват едновременно + нютонова сила на постъпателно движение. За да стане, разделяй и владей, тази триада трябва са раздели и опише.
Най-изследван е жироскопичния момент, създава момент, който запазва оста на въртене.
Електромагнитните вълни са вследствие на възвратно-постъпателно движение на електроните, ...............
Униполярната индукция (лоренцова сила) се ползва в униполярно динамо, магнетронна диодна лампа или торсионин генератор.
Ако се измени инерчния момент на едно тяло, то се изменя ъгловата скорост, следователно трябва група електрони ( количество електричество) се движи по палачинкова намотка в магнитно поле, конструктивно магнитното поле може се направи променливо, така че силата да има една посока и с преход да се връща в центъра на намотката.
Изразявам са сложно, но нещата са прости, примерно жироскопичният момент може се разглежда като сила като при линейни движения.

Всичко това е вярно и работи в хобота на торнадото. Не се дави на края на Дунава :) :)
Успех

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #230 -: Юли 07, 2014, 12:33:29 pm »
Виж и това. Страница 257 раздел 3-79 от книгата на Patrick J. Kelly.
The Optical Generator of Pavel Imris.
Pavel was awarded a US patent in the 1970’s. The patent is most interesting in that it describes a device which
can have an output power which is more than nine times greater than the input power. He achieves this with a device which has two pointed electrodes enclosed in a quartz glass envelope which contains xenon gas under pressure (the higher the pressure, the greater the gain of the device) and a  dielectric material.
Here, the power supply to one or more standard fluorescent lamps is passed through the device. This produces a power gain which can be spectacular when the gas pressure in the area marked ‘24’ and ‘25’ in the above diagram is high.

Тук е доказано, че вълна в сгъстен газ може да генерира мощност, но генерацията задължително трябва да е в диелектрик.
В генераторната част налягането/сгъстяването/ води до повишаване на мощността, докато в частта на разсейване на енергията/товара/ увеличението на съпротивлението намалява консумацията.
Аз си обяснявам тези резултати с това, че колкото е по- сгъстен газа и по висока амплитудата, по еластична е реакцията на удара и вълната е по ефективна. Имплозионна ситуация.
При товара пък ниското налягане усвоява по добре вибрацията при ниско напрежение защото няма копиране и прехвърляне на вълни обратно към околната среда.
« Последна редакция: Юли 07, 2014, 01:07:26 pm от врановски »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #231 -: Юли 07, 2014, 10:54:56 pm »
Здравей колега Врановски,
Проведох доста опити, който доведоха да странни резултати.
Кратки бележки. Използвам червени светодиоди, защото са високочестотни до 2мХц, но ниско пробивно напрежение 25В.
Направих грешка в монтажа, от тази грешка съм доволен, показа, че имам генератор на ток, и трябва да увелича напрежението за увеличена мощност. Примерно да увелича броя на светодиодите. Този подход не ми харесва, за това разработвам "Разширител на напрежението".
Реших да ползвам тороидален феритен трансформатор, но ударих на камък, резултатите са лоши. Случайно го оставих на масата и се наелектризира, и от магнитопровода и намотките излизат искри. Променливото електрично поле директно поражда магнитно и ток.
Налага се да направя измерителна апаратура, два цифрови мултимери дефектираха, за това глася детекторни глави с магнито-електрични измерители. 
Сега съм на етап осмисляне как да работя и законите на тези некирфовски (отворени по ток на проводимост) вериги. Тези вериги по ток на разместване, от местване, сменяване (сменени токоносители) са затворени
« Последна редакция: Юли 07, 2014, 11:01:46 pm от mi68 »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #232 -: Юли 08, 2014, 01:28:43 pm »
Здравей mi 68,
Не мога да взема отношение, ако не покажеш при каква конкретна схема на работа се получава "генератор на ток", и къде има "променливо ел. поле" , при каква честота работи трансформатора и дали се насища сърцевината.
Моля за повече инфо.
« Последна редакция: Юли 08, 2014, 01:40:13 pm от врановски »

Неактивен miro13

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 87
 • Пол: Мъж
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #233 -: Юли 08, 2014, 09:27:17 pm »
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=9027.0;attach=37998 В тази има логика ,но защо земното е на ниската страна?
Не мога да проумея.
   Аде и на мене не ми става ясно---а като чета и на никой друг.Защо заобикалят готови схемни решения и се нищят теории,теории,таратории.....и без прочие. ;D
« Последна редакция: Юли 09, 2014, 08:06:29 am от Maistora52 »

Velektra

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #234 -: Юли 08, 2014, 10:08:36 pm »
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=9027.0;attach=37998 В тази има логика ,но защо земното е на ниската страна?
Не мога да проумея.

   Аде и на мене не ми става ясно---а като чета и на никой друг.Защо заобикалят готови схемни решения и се нищят теории,теории,таратории.....и без прочие. ;D

Защо да не е ясно?
По официалната теория на Барбоса и от видеоклипа се вижда, че земното (зеления проводник) е навит индуктивно в/у дебелия (ниското напрежение с големия ток). Това според тях е "капана" за електрони от Земята.
Не е ясно друго. Защо същия този зелен кабел след като е навит индуктивно (7-8 навивки май бяха) в/у дебелия, отива и директно се свързва към края на друг дебел кабел. Не успях да сваля клипа, за да покажа за какво става въпрос. Сега не мога да го намеря по нета.

Всъщност намерих снимка на която и други си задават същия въпрос.
« Последна редакция: Юли 09, 2014, 08:07:45 am от Maistora52 »

Неактивен miro13

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 87
 • Пол: Мъж
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #235 -: Юли 08, 2014, 11:00:17 pm »
 ;D Така де не е ясно.Според схемата си е 100% връзка,а брат сърбин /учителя/с кошчето--как ги е омотал???И ефекта се вижда--начина не.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #236 -: Юли 08, 2014, 11:59:27 pm »
;D Така де не е ясно.Според схемата си е 100% връзка,а брат сърбин /учителя/с кошчето--как ги е омотал???И ефекта се вижда--начина не.


източник: http://www.overunity.com/13721/energy-from-the-ground-self-powered-generator-by-barbosa-and-leal/msg405250/#msg405250
« Последна редакция: Юли 09, 2014, 12:10:28 am от x_name41 »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 048
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #237 -: Юли 09, 2014, 08:44:35 am »
   Аз въобще не знам защо трябва да коментираме такива калпави и непрофесионални схеми. То се вижда, че "фазата" на входа отива директно и на изхода. И защо е свързана към накъсо свързания околовръстен проводник? С тези максимум около 300V дори капацитивно не може да се изкара някакъв ток. И този "лов" на електрони от земята какъв е? Те електроните като влязат някъде, после трябва и да излязат. Не виждам кондензатор и въобще този Барбоса здраво ни Баламоса.

п.п. И на всичкото отгоре тези сайтове на сърбина вече не са налични.
http://www.youtube.com/channel/UCyQVo_2e0ThhhQIftL1MUhw/feed
http://www.youtube.com/watch?v=1I5o4FUAfmg
http://www.youtube.com/watch?v=ARkj5ee7NT8
« Последна редакция: Юли 09, 2014, 09:26:35 am от Иван Димов »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #238 -: Юли 09, 2014, 09:25:08 am »
   Защо заобикалят готови схемни решения и се нищят теории,теории,таратории.....и без прочие. ;D
Здравейте, точно затова служат теориите, за да си обясним схемното решение.
От познатата електро техника е абсурдно и Иван Димов е напълно прав.
От друга страна виждаме две работещи устройства с различна схема, но явно общ принцип. Искам да ви обърна внимание върху факта, че при сърбина магнитопровода не е кръгъл, а има участъци със стеснено сечение. При Барбоса средната част, където е навит бобинажа, вероятно също е с по- малко, или по- голямо сечение от другата част на магнитопровода. Това би трябвало да осигури обръщане на вълната при насищането, защото се променя магнитната проницаемост на различните участъци. Появява се гранична разлика в качеството на средата. Това е именно причината за поява на феромагнитния резонанс, стояща вълна. Както при Тесла трансформатора, поради рязкото ъглово ускоряване се получава електростатично насищане и стоящя вълна, така и тук при рязкото намаляване на сечението се получава насищане и стояща вълна.
Връзката с фазата на входа и на изхода, задава напрежението и на двете намотки, служи за скалар, определящ нивото на генерация по напрежение и честота. При Барбоса се работи с по- високи напрежения и честоти, с цел повече мощност, а сърбина просто демонстрира принципа. Във всички случаи първоначално тока от фазата е голям, докато стане насищането, а след това генерацията го ограничава.

Ако отново пиша глупости моля не ми се смейте :)
« Последна редакция: Юли 09, 2014, 09:52:27 am от врановски »

Неактивен miro13

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 87
 • Пол: Мъж
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #239 -: Юли 09, 2014, 09:06:45 pm »
БРАТ Врановски,това в кошчето е най тъп статор от мотор/явно това има човека за магнитопровод/.Няма ферорезонанс-понеже няма ферит.Няма стояща вълна-понеже има 50ХЦ и много малко навивки.Няма никакъв скалар,нито насищане.Просто траф на празен ход работещ,с токова/?/ навивка уж ускоряваща ел. които се добиват от земното. ;D Благодаря на x_name41 за ясната схема--като откъсам малко време ще я омотая ;)Поздрави на всички и успех в всичко.