Автор Тема: Компилация Барбоса - Тесла  (Прочетена 218231 пъти)

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 045
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #15 -: Май 19, 2014, 02:34:14 pm »
 Velektra
Цитат
При ТТ няма магнитно поле, защото няма (почти) ток във вторичната.

   Velektra, мислех да не бързам да ти отговарям, но не се сдържам. Как така ТТ нямал магнитно поле? Даже е много силно. Тези килоампери, които вървят в първичната намотка не дават ли голямо магнитно поле? Именно то прави високото напрежение във вторичната. Наскоро правих едни сметки като гледах на вторичната като на кондензатор към първичната. Оказа се, че за размери като при Капанадзе и 100 kV напрежение, плюс 100 kHz честота - излиза, че токът във дългата вторична бобина е поне 0.5 А. А ако говорим за 1 MHz честота, вече токът е 5 А. Сложи ги тези 5 А при толкова много навивки дали няма да направят магнитно поле? За мен е важно, че токовете и в двете бобини са съпосочни (сфазирани) и така се усилва магнитната енергия. Сигурно има и електростатично усилване при правилно навити бобини. На мен все още не ми е ясно какво е това студено електричество. Малко съм чел по въпроса, защото се разпъват големи "локуми", а експерименталните доказателства са оскъдни. Доколкото знам магнитно поле в разрядника се използва за бързо гасене на искрата. Така при рязко спиране на тока се вдига напрежението.

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #16 -: Май 19, 2014, 03:12:02 pm »
Моля ви не се разсейвайте прекалено на широко. Няма да споделям свои виждания за планети, гравитация и антигравитация. Целта е в работен порядък и с дисциплиниран професионализъм да потърсим общите черти и принципи в трите конструкции. Според мен тук има отношение между вилката на Тесла вързана на късо и двата вързани последователно ТТ на Капанадзе. Да, наистина кулата на Тесла е създадена като излъчвател, но Капанадзе я връзва в контур с насрещна посока на вибрацията.
Преди време си играх с палачинкови намотки и забелязах, че се получава завихряне и натрупване на статика ако подобно на твоята схема се подредят малки палачинки с по 20 витки, но първата е централна, а другите се подреждат като листа на цвете. Всичките се застъпват на 2,3 см. Площта се увеличава като се слага втори ред. Всички са навити еднопосочно да духат нагоре и са свързани последователно една на друга и на изхода кондер за до 2 - 3 А около 50 мф. Работят на мрежа 50 Нz.
В зоните с насрещен спин се получават къси скаларни вълни.
Затова предполагам, че при работа на два Теслови еднопосочни вибратора между тях ще има противоположни по спин вълни,  които ще предизвикат завихряне и радиантно поле.
Никой не коментира феромагнитния резонанс. Дайте някакво инфо как се прави.

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #17 -: Май 19, 2014, 03:32:34 pm »
Допълнение, като казвам срещуположни, имам предвид фазовото изоставане на понижаващия Траф спрямо водещия поради дъгата помежду им.

Неактивен ndm

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 712
 • и има и ш извади ако трее - че даже ш и работи
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #18 -: Май 19, 2014, 09:04:07 pm »
[quote author=Иван Димов  На мен все още не ми е ясно какво е това студено електричество. Малко съм чел по въпроса, защото се разпъват големи "локуми", а експерименталните доказателства са оскъдни.
[/quote]
И на мен не ми беше ясно до скоро. Но ми се прати прозрение- студено е е електричеството зимата, когато мога но не искам да включа да речем "Елвата" щото има последствия- ще ми стане много топло. А топло е електричеството, когато лятото, и да искам не мога да включа климатика, просто защото го нямам.
Втълпили ни са всевъзможни термини и коефициенти, за да не можем да проумеем, че това е едно и също нещо. Един път го мерим в....ампери  :o, после минаваме на волтове  8) и между тях слагаме, е ми къде без Ом.
Интересно, ако се съберат тримата големи(Хосе Карерас, Пласго Доминго и Лучано Павароти), какво ли ще си кажат. В тубата има среща на първите трима.  :o

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #19 -: Май 19, 2014, 10:08:07 pm »
Здравей ndm,
нищо не разбрах от поста ти. Моля те обясни мисълта си, ако може по-технически.
Благодаря

Velektra

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #20 -: Май 19, 2014, 10:24:50 pm »
Здравей, колега Димов!
Предполагам, че знаеш руски език. Пускам един файл да прочетеш, но само когато имаш време, а не да му хвърлиш едно око. Разказва се как Тесла открил радиантната енергия и защо измислил ТТ. Пише има ли или няма магнитни полета в ТТ и други подобни неща. Извинявам се ако си го чел преди.
Предполагам, че всеки който се интересува от Тесла е чел това, което пращам, но може да има и колеги, които не са го чели.
Зная че в интернет се разтягат много лукуми и се дава дезинформация, но какво да се прави? Трябва много да се чете, анализира и отсява. Естествено най-добре е да се пробва.
Лошото е че природата все се стреми към равновесие и става така, че тия които имат знания и умения да направят устройство, обикновено нямат пари, а тия които имат пари нямат време да правят устройства, защото трябва да си харчат парите, а това изисква доста усилия и време  :)

П.П. Наистина, когато става въпрос за Тесла и радиантната енергия, трябва да се превключва на друг канал. Тука електротехническите знания наистина повече пречат, отколкото помагат. Ако знаех, че е така щях да завърша архитектура и сега да имам устройство за СЕ  :)
« Последна редакция: Май 19, 2014, 10:41:27 pm от Velektra »

Velektra

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #21 -: Май 19, 2014, 11:07:45 pm »
В този пост предлагам на практиците, които имат време и пари (и все още не са попаднали на този сайт и схема) да пробват и споделят дали това е истина или пак ни лъжат.

П.П. Извинявам се на врановски, ако смята, че много се отклоняваме от темата, но в заглавието има Тесла. Много е вероятно Капанадзе, Грей, Тестатика, защо не и Барбоса - всичко това да е по Тесла.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #22 -: Май 19, 2014, 11:32:36 pm »
Здравейте колеги,
Общи приказки, тук става въпрос за, радиална енергия, имплозивна енергия, отрицателна енергия, енергия на времето. Става въпрос за вихрово-диполния характер на СЕ. При два вихъра дипола е очевиден, но при един вихър да има дипол трябва спад на напрежението или съпротивление.
Студено електричество е термин за тока на разместване във вакуум. Той не отделя топлина при движение, т.е. движи се по свръхпроводник. В материален диелектрик той се загрява в целия си обем, на този принцип работи микровълнова печка.
Ако завъртим един балансиран диск се получава центробежна сила, но в центъра е компенсирана и е нула(0). Може да получим трансформация на 90 градуса. Тази трансформация е известна във физиката, но името съм забравил на кой руснак се води.  На този принцип работи центробежната помпа, в центъра всмуква в периферията изхвърля.
На патента имаме централен соленоид, това е входна тръба и палачинка за получаване на центробежна инерциална сила.
Ако имаме променлив ток то ще имаме центробежно и центростремително движение, свиване и разпускане, скаларно електромагнитно поле. Тук се намесват и кориолисови инерциални сили. Системата като влезе в резонанс очевидно е ще има допълнителна енергия от инерциалните сили, които не са от електростатичен характер.
Инерциалните сили създават нищожно ЕДН, но напрежението се повишава заради виртуалния магнит на стоящата вълна, подобно на униполярното динамо на М. Фарадей. Там задължително присъства постоянен магнит.
« Последна редакция: Май 20, 2014, 08:16:17 am от Maistora52 »

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #23 -: Май 20, 2014, 12:24:00 am »
не не Velektra, електротехническите знания в никакъв случай не пречат и не противоречат, тъй-като при Тесла се разглежда друг тип система, която сега не се използва (тъй-като в днешно време се смята за остаряла и ненадеждна), тя е заменена от електромагнитната система, на която се основава нашата съвременна технология. Вие пишете за "радиантната" енергия, но всъщност тя представлява електрическо полева енергия, при взаимодействие на два елементарни заряда заредени съответно положително и отрицателно, между тях има електрически силови линии, именно тези силови линии са радианта, или надлъжните лъчи (вълни не е подходящо определение, тъй-като както се вижда те са изобразени като прави, или като дъги). Ето че системата на Тесла (безжичната система на Тесла) е основана на използването на тези надлъжни лъчи, докато системата на Херц, която използваме във нашето съвремие борави с напречни електромагнитни вълни, при които има непрекъснато преобразуване и редуване от магнитно поле във електрическо поле и т.н., ето че виждате разликите. Тесла трансформаторът е устройство което е създал Тесла за да преобразува един вид енергия във друг вид, (електромагнитната във електростатическа), именно чрез този способ Тесла е съумял да направи своя безгоривен генератор на Тесла, разделяйки електромагнетизма чрез междинно преобразуване със статика. Мнозина основавайки се на електромагнетизма (който се изучава днес) погрешно го съотнасят към някои аспекти от принципа на функциониране на Тесловата система, като примерно намесват стоящите вълни при еднопроводното предаване на енергия, но това далеч не е съвсем така, стоящите вълни и четвъртвълновия резонанс се използват единственно при проектирането на самия тесла трансформатор (за да може той да функционира нормално и да преобразува електромагнитната енергия в потенциал или статика), докато останалите процеси се основават на електростатиката (електростатичната индукция). По подобие на принципа на природните мълнии, Тесла трансформаторът може да взаимодейства със земята, от която да се получи ток (както е направил Тариел всъщност). Самият тесла трансформатор е умален аналог на заредения облак, който може да се разрежда непрекъснато към земя, затова важно условие е източникът който захранва Тесла трансформатора да не е затворен по верига към земята а да представлява отделна (автономна самостоятелна) система, например захранвана от акумулатор, а енергията се предава еднопроводно чрез междинно преобразуване посредством статика, по този начин източникът работи почти на празен ход.... много дълго стана, затова просто ще дам линк, където съм ги отбелязал тези неща
« Последна редакция: Май 20, 2014, 01:04:29 am от x_name41 »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #24 -: Май 20, 2014, 01:31:36 am »
не не Velektra, електротехническите знания в никакъв случай не пречат и не противоречат, тъй-като при Тесла се разглежда друг тип система, която сега не се използва (тъй-като в днешно време се смята за остаряла и ненадеждна), тя е заменена от електромагнитната система, на която се основава нашата съвременна технология. Вие пишете за "радиантната" енергия, но всъщност тя представлява електрическо полева енергия, при взаимодействие на два елементарни заряда заредени съответно положително и отрицателно, между тях има електрически силови линии, именно тези линии са радианта, или надлъжните лъчи (вълни не е подходящо определение, тъй-като както се вижда те са изобразени като прави, или като дъги). Ето че системата на Тесла е основана на използването на тези надлъжни лъчи, докато системата на Херц, която използваме във нашето съвремие борави с напречни електромагнитни вълни, ето че виждате разликите. Тесла трансформаторът е устройство което е създал Тесла за да преобразува един вид енергия във друг вид, (електромагнитната във електростатическа), именно чрез този способ Тесла е съумял да направи своя безгоривен генератор на Тесла, разделяйки електромагнетизма чрез междинно преобразуване със статика. Мнозина основавайки се на електромагнетизма (който се изучава днес) погрешно го съотнасят към аспекти от принципа на функциониране на Тесловата система, като примерно намесват стоящите вълни при еднопроводното предаване на енергия, но това далеч не е съвсем така, стоящите вълни и четвъртвълновия резонанс се използват единствено при проектирането на самия тесла трансформатор, докато при останалите процеси намира основно приложение електростатиката (електростатичната индукция)
Поздрави x_name41,
Точно така е, това са две различни системи. При електростатиката на динамо-машините има кондензация на заряди и няма вълнов обмен. Но заслугата на Тесла е в това, че доказва възможността надлъжните вълни да причиняват времеви прецесии в потенциала. Тоест във времето в което потенциала е нула имаме имплозия, а когато е максимум имаме експлозия. Времето за изравнение на двете стойности представлява времевия лаг. Той от своя страна предизвиква усукване на пространството при пробива за изравнението. Когато се изравняват големи потенциали се получава ефекта на невидимост заради липсата на отражение на светлината. При още по големи стойности се получава чернота или черна дупка защото светлината се поглъща, както разбира се и всяка материя. Другото явление което се наблюдава е изместване на вектора на гравитацията и поява на антигравитация. Със системата на напречни вълни не може да се постигнат тези ефекти.
Що е то СЕ.
Според мен има два източника.
Единият е космически надлъжни вълни, причинени от ударите и завихрянията на слънчевия вятър при срещата му с магнитосферата. Тези вълни уловени с феромагнитен резонансен приемник от рода на разглежданите тук могат да предизвикат индукционно изтегляне на електрони от Земята. Това всъщност твърдят и момчетата. Механизмът на приемане трябва да включва връзка със земния магнетизъм.
Втория източник е чрез стоящи скаларни вълни да се манипулира материята, като се прекара през времевия лаг и от енергията на анихилацията да се поддържа постоянна йонизация и приток на освободени от молекулите свързващи електрони. Тоест електричество от Земен източник, което постоянно се рециклира. Възбудените електрони ще влизат във веригата да отдадат енергия и след това отново ще бъдат облъчени от гама кванти, за да се възбудят. Това е принципа на студената атомна реакция.
Само че, целта ни е да успеем да разберем как това се прави. По точно как е постигнато в разглежданите конструкции. Нужно ни е техническото решение на технологичния проблем. Нека се съсредоточим върху това.
« Последна редакция: Май 20, 2014, 08:25:51 am от Maistora52 »

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #25 -: Май 20, 2014, 02:41:09 am »
не не, Врановски разглеждайки системата на Тесла вие се разсейвате и отклонявате към други аспекти, които аз самия не разбирам и се обърквам като ги чета, нещо много неразбираемо, объркано и повърхностно ми се вижда това което пишете (като манджа с грозде), ако може да обясните по просто (така както аз съм се опитал), вие пишете за "изравняване на потенциали", "пробив за изравняване"?, хайде "лаг" разбираме какво е, а невидимостта как по-точно и конкретно се формира при изравняването на потенциалите, така че да може да се разбере по прост начин?, за черната дупка не бих искал да коментирам. Вектора на гравитацията също е малко объркващо?, както посочих в една публикация, г-н Кубрат Томов обяснява антигравитацията като в резултат на фазово отместване на самите гравитационни вълни, Боб Лазар потвърждава това, което посочва г-н Томов, той говори за абсолютно същото, ако има някаква връзка с това което пишете би било чудесно. По натам разглеждате "скаларните вълни", които би трябвало да представляват "електрически вълни", тай като под скаларно поле всъщност би трябвало да се има в предвид електрическо поле, съставено от онези силови линии (лъчи), а какви са тези стоящи скаларни вълни?, за останалото нататък е прекалено сложно и нелепо тъй-като се намесва гама радиация, ферорезонанс и студен ядрен синтез, с две думи безкрайно объркващо и непонятно, (все едно пиша каквото ми дойде на ум), така ми звучи всичко това. Извинявам се че пиша по този начин, но съм убеден че едва ли някой би разбрал нещо конкретно от този буламач, нека да е всичко едно по едно дето се вика
« Последна редакция: Май 20, 2014, 08:28:56 am от Maistora52 »

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 681
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #26 -: Май 20, 2014, 02:57:07 am »
Добре е, когато има дискусия, а тя в повечето случай води до положителни резултати. Но никъде не виждам да се споменава ефира или етера, а той е ключа, към свободната енергия. Какво е ЕМИ „електромагнитен импулс“? Коя сила кара бобината да отвръща на ЕМИ с обратен ЕМИ или, коя сила поражда обратната ЕДС? Коя сила кара кондензатора да се зареди, когато на единия полюс е подадено положително високо напрежение, а другия полюс е заземен или, коя сила поражда тока на разместване? Когато си отговорим на тези въпроси ще имаме СЕ. А между другото ЕМИ е открит от българин, не си спомням името му през 40 и някоя си година в Германия. Същия човек е бил асистент на Айнщайн, като студент.  След Втората Световна Война американските военни го взимат в САЩ и работи за тях до края на живота си. Получил е най-високи държавни отличия от САЩ. Гледах за него по тв СКАТ.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #27 -: Май 20, 2014, 03:19:19 am »
Според мен, "ефира" или "етера" не участват никак във процеса за получаване на СЕ (просто лично мнение), (сега чувам между другото, носят се слухове че така нареченият "ефир" бил всъщност първият елемент от менделеевата таблица, който нарочно бил премахнат от нея). Електромагнитният импулс е следствие а не причина за появата на СЕ, тъй-като неговата сила зависи от причината която го формира, отговорът или откликът е равен на вложената сила, каквото сме вложили това получаваме като отговор и нищо повече, то ако беше така досега да сме получили СЕ чрез прост обратен преобразовател, смятам че е грешка. За да имаме СЕ трябва да има голям електромагнитен импулс и съответния по големина отклик, затова източникът трябва да притежава голяма мощност и енергия, точно такава каквато искаме да получим на изхода. Или с други думи това което искаме на изхода трябва да съществува още на входа. Нека видим и мнението на колегата mi68, той също е доста запознат по въпроса
« Последна редакция: Май 20, 2014, 03:37:37 am от x_name41 »

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 238
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #28 -: Май 20, 2014, 08:14:55 am »
Здравей врановски, имам един въпрос, не разбирам устройство за СЕ ли искаш да правиш или тайно подготвяш унищожението на земята.

TOMOTO

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #29 -: Май 20, 2014, 10:10:56 am »