Радико, за Bat_Vanko ЗЗЕ е "свещена крава"! Той и Стефан Маринов много е спорил със закостенели учени, които повтарят "мантрата" - "ЗЗЕ винаги е верен!" Да ама не! Стефан Маринов го е доказал с формули за електромагнетизма на отворени електрически вериги. Аз пък твърдя, че ЗЗЕ не е верен и в механиката - направете опита с жироскоп-спирачката и ще видите. Даже оня ден коментирахме една въртележка с поплавъци във въртящ се цилиндър с вода. И при нея може би ще има нарушение на ЗЗЕ. Това е все едно да потапяш топка с въздух на метър под нивото на вода и като я пуснеш там тя изплува сама. После пак я потапяш като за това хабиш енергия, а после топката сама изплува и се получава нещо подобно на поплавъците на Михов, но с обратен знак. И ако тези поплавъци са малко съмнителни за невалидността на ЗЗЕ, то жироскопът-спирачка е напълно сигурен. Писах още и за Ram помпата като дадох елементарна формула - сбор и разлика, вдигнати на квадрат. Разпишете подробно формулите и ще видите колко са елементарни - и ученик от средния курс ще ги разбере. Писал съм dV, но това по-скоро е "делта" V, т. е. нарастването е достатъчно голямо и ако скоростта нараства примерно с 50%, ще имаме 25% прираст на енергия, което си е КПД=125%. Измислил съм електронна схема, аналог на хидромашината на Капанадзе и ако принципът е верен, ще имам отговор до дни. И ако множеството схеми ви затрудняват, то жироскоп-спирачката е елементарна и може да бъде направена от всеки за да докаже, че ЗЗЕ е невалиден. Мен само финанси ме ограничават за да го докажа сега, но като тръгне електрониката, финансите ще са ми най-малката грижа.
И накрая, ЗЗЕ е "красив" закон и може да е верен ако включим в сметките ефира, ако разбира се знаем каква е плътността на ефира (колко килограма ефир има в кубичен метър). Но явно ефирът все още е труден за откриване, а даже някои не го признават за съществуващ. При това положение ефирът не влиза в сметките и затова ЗЗЕ не винаги се спазва - интернет е пълен с устройства, произвеждащи енергия от "нищото".