|Това вече го споделях подобна тема, но явно много хора са го пропуснали или се правят че са го пропуснали.Тук ще обясня по на широко, че иначе маи някои хора не ми вярват.
ПОСТИГНАХ 7 АМПЕРА ТОК СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ ОТ АТМОСФЕРАТА. измерено с обикновен китайски мултицет от 5лв.
Това се случи началото на юни месец при ремонта на металните конструкций на комина на АУРУБИС "комина е висок 320 метра" До площадка на кота 250 имаше опънат телфер с двойно стоманено въже Ф-8 обща дължина на въжето беше 520 м. В един момент дефектнотоковата защита на телфера започна да изключва Реших, че телфера е прегрял и вече изгаря, но неби не беше горещ възстанових защитата и тя мигновено изключи пак "при неработещ телфер странно" Изключих захранването на таблото и пак пробвах пак изключи разбрах, че става нещо странно откачих зануляващият проводник който искреше към маса и реших да жертвам мултицета "който теоретично е до 10 А." Отчете ми 7 ампера прав ток. В цялата история има някои съществени неизвестни примерно, площадката е заземена с 2 стоманени заземителни шини който никой не знае в какво точно състояние са "комина е строен преди 30тина години, но във всички случаи и през тях е протекъл съществен ток. Както и да е, въпросът е че ефекта го имаше само в моменти когато на площадката се извършваше песъкоструене с меден шлам. за тези които не знаят, това е пясък направен от шлаката отделяща се при добив на мед. Съдържа известно количество остатъчна мед има голямо относително тегло и е електропроводим. При песъкоструене с него от голямата скорост на удара над 200 м/с не само добре почиства но и се разбива на много фин прах който е електропроводим и се разнася надалеч около комина. С две думи имаме брутално опроводяване на големи обеми въздух на подходяща височина.
КАТО МЕТОД ЗА ДОБИВ НА СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ МИ ИЗГЛЕЖДА ДОСТА ЕКОЛОГИЧНО НАЛИ, ТО КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ДА ДОБИВАМЕ И ШИСТОВ ГАЗ В КРАЯ НА КРАИЩАТА.
Извинявам се, но ако някой смята че може с няколко миливата или дори вата радиовълни да направи електропроводимо някакво реално количество атмосфера, значи е редно да си смени дилъра продава му кофти дрога.