Автор Тема: Технологични старости  (Прочетена 28232 пъти)

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 4 680
  • Чему быть, того не миновать.
Re: Технологични старости
« Отговор #120 -: Вчера в 04:42:28 pm »
Ми направи го де?
Що чакате на Русия?!
АЕЦ няма пари?

Не можете?
Не искате, мързи ви?!

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 319
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #121 -: Вчера в 04:53:18 pm »
Ми направи го де?
Що чакате на Русия?!
АЕЦ няма пари?

Не можете?
Не искате, мързи ви?!
Вече написах, че става дума за  политика и корупция.  Да не си мислиш, че в руските фирми в управата им има само честни и безкористни комунисти  ;D ;D
Та въпросните честни и безкористни комуняги имат определени финансови и политически отношения с хората от които зависи да се намери алтернативно решение на въпроса. А намери ли се такова тези хора губят едни пари идващи от въпросните честни комунисти.

Неактивен h2motor

• Стабилен
  • Публикации: 963
« Отговор #122 -: Вчера в 05:26:36 pm »
 Радико, има много неща направени от някой и после никой не може да ги повтори вече. Повечето неща са такива, в първоначалния им вариант работят много по добре и после се почва с някакви които например се повреждат много. И това не е само програмирано остаряване, просто ги правят други хора които нямат късмета да уцелят някакви същественни детайли в направата, а тях първите са ги нацелвали без да знаят че го правят и това нещо не може да се предаде. Загубват се тези неща, появяват се нови, но се и губят стари.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #123 -: Вчера в 05:34:11 pm »
материалите от които се правят топлообменниците не са сред тях. Пак да повторя и във други атомни централи има топлообменници които си работят на воля. Както и помпите.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #124 -: Вчера в 07:28:07 pm »
Радико, ами намери им тогава, виж колко пъти я правят тази мемрана, по стара технология очевидно материала издържа, сега го нямат. Трябва да направят нов топлообменник, с метална мембрана сигурно. Не знам, но тези неща са стари, а сега и гумите на колите се шприцват, ако си гледал как ги правят, не е като преди със стария каучук, който трябва да се пресова и му се оформя преформа за да запълни формата...То наприказки и морето е до колене.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #125 -: Вчера в 07:49:25 pm »
Какво да им намеря бе. Ти наистина ли вярваш, че не знаят от къде да намерят.
Пари няма да вземат  ръководните другари за това е цялата работа.
Не ме занимавай повече с тези глупости. Всичко живо дет се занимава с държавни дела си продава гъза на един или друг дето има пари.
кОРУПЦИЯ.
Ако японците им предложат достатъчно пари за нула време ще се окаже, че японските мембрани стават, че са и по добри. Ако шведи им дадат повече пари от девет кладенеца вода ще ги донесат за да ти докажат, че няма по добри от шведските.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #126 -: Вчера в 07:59:19 pm »
Радико, той проблема е във втори контур, но когато той не работи първия няма къде да си предаде топлината, с постоянно дефектиращ втори контур ще изтеглят късата клечка и ще го гръмнат реактора. В Украйна гледах като говореха техните от ядрените им централи точно това казваха, че не може да се експериментира с неустановени части с реактори пуснати в експлоатация, те не са изпробвани и въобще не са за такива реактори които вече са работили. Ти мислиш че те не го знаят, и си правят луди експерименти защото от тях ще изкарат пари, едва ли при взрив на реактор точно те ще отлетят към небето със сигурност и първи. Другите ще умирате от рак в продължение на десетилетия.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #127 -: Вчера в 08:12:27 pm »
Добре ако в козлодуй сложат чарк какъвто се използва във Фукушима това експеримент ли е???
Все едно да кажеш че на Москвич ако му сложиш гуми Пирели или Мишлен това е неразумен и опасен експеримент.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #128 -: Вчера в 10:14:22 pm »
Не знам във Фукушима този съд който е с променлив обем с гумена мембрана ли е ? Идея нямам за какво става въпрос, но тези неща чисто технически могат в други области да са изпълнени по различни начини, ако става въпрос за такъв съд и мембраната в него. Знам че при други машини има с метални мембрани. Напълно е възможно да са направени по различен начин като изпълнение. Сигурен съм едно - не става въпрос за корупция, а тези българи се борят да я поправят за да работи и да си изкарват хляба. Разбира се че искат да не аварира и в това съм убеден. От дребен опит знам че ако е от каучук, който е каучук от този истинския който се пресова и се опитват да я направят от пластмаса която се шприцва - съвременните каучуци са такива масово, това е невъзможно.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #129 -: Днес в 01:05:31 am »
Не знам във Фукушима този съд който е с променлив обем с гумена мембрана ли е ? Идея нямам за какво става въпрос, но тези неща чисто технически могат в други области да са изпълнени по различни начини, ако става въпрос за такъв съд и мембраната в него. Знам че при други машини има с метални мембрани. Напълно е възможно да са направени по различен начин като изпълнение. Сигурен съм едно - не става въпрос за корупция, а тези българи се борят да я поправят за да работи и да си изкарват хляба. Разбира се че искат да не аварира и в това съм убеден. От дребен опит знам че ако е от каучук, който е каучук от този истинския който се пресова и се опитват да я направят от пластмаса която се шприцва - съвременните каучуци са такива масово, това е невъзможно.
Какъв каучук бе брат.
От тази мембрана трябва да излезе  "остра пара" която да се охлади малко за да се превърне в работна пара. А работната пара трябва да е с температура 420 градуса по целзии. Още ли си мислиш че това може да се изработи от каучук.