Не мога да разбера селското и просто мислене на някои хора:Имал той сега много коли - начи бил богат. А през соца нямал, начи бил беден.
С коли ли измерваш стандарта на живот?
Аз се чудя как по-малко да се качвам на кола, за да изминавам дневно близо 10 км или да бягам 3 км, защото само така можеш да поддържаш 100% добро кръвообръщение. Това да се мислиш на модерен, щото не слизаш от кола означава само едно -
много си порС, който и да си. Ще се сетиш какво съм казал, га ти опре яйцето на гъза
. Тогава ще кажеш - прав е бил
EDM electronics. ще ме молиш да ти кажа, как да си решиш проблема, който сам си си съдзла от суета най-вече и мързел.
Чудя се, как дърти пръчове над 50 г. се впечатляват от коли и то стари дрънкалници, пък било то и Мерцедеси, като пубер. Не се ли накарахте на коли, що за инфантили сте?
Още по-показателен е примерът на
колегата ДимитърП по въпроса - кооооооолко скъпо било при Бай Тошо при лошите комунисти и кооооолко евтино било сега при "демокрацията".
той даде пример с един светодиод. тогава е струвал 1,80 лв. при средна заплата 180 лв., сега струва 20 ст. при средна заплата 1 500 лв. По прости сметки има приблизително 90 пъти поевтиняване.
Но на какво се дължи това поевтиняване, на демокрацията ли?
Дали преди 1989 г. този светодиод не е струвал поне 1$ и на запад, защото е бил върхова технология.
Когато китайците взеха в мазетата си да правят светодиоди с "шевни машини" естествено, че ще станат вече по 2 ст.
За да разбереш колко реално ти е стандарта, съпостави дохода си с цената на недвижимите имоти. Ако получаваш примерно 2 000 лв/м, а един апартамент в София струва примерно средно 350 000 лв., смятай кога ще го купиш, ако не си го получил от баща си - бивш комунист, който го купил с малката си комунистическа заплатка.
Будисте-капиталисте, де съ крийш, ела тук да чеуш тоя комунист какви ги разправя
, да вземеш отношение, не съ крий кът лалугер от язовирната стена?