Автор Тема: Натрупване на енергия в Тесла Трансформатор или КАПАНАДЗЕ ефекта ?  (Прочетена 18660 пъти)

hristolocco

  • Гост
Ако отворим учебника по ТОЕ, TOE2 (Основи на Електротехниката). Ще видим, че в учебника по ТОЕ се използва остаряла физична концепция, че пространстото около нас е празно и не съдържа нищо.
 Така, ако приемем празното пространство и неговата пустота, можем лесно да изведем ЗЗЕ, който гласи, че вложената енергия винаги е повече от получената, независимо по-какъв начин.
 Време да разсеем това 200-300 годишно заблуждение, опростачване на нещата. Ние се намираме в океан от енергия (Н.Тесла) и е само въпрос на осъзнаване, да се протегнем с канчето си и да гребнем от океана енергия в който плуваме.
 Най-просто реално действащо такова устройство е класически SGTC, като в първичната създаваме рязка промяна на градиента, което води до малка добавка, на принципа на Фунията на Иван Димов виж.Литература, при всеки цикъл във вторичната на Тесла Трафа.
 Ако искаме например 5000 Вата прибавка на изхода, можем да разделим на 200 000 цикъла и получим желаните 0,025 Вата прибавка или 25 милиВата на всеки цикъл добавка, които трябва да улавяме от океана с енергия около нас. В който сме потопени или казано без заобиколки с прав текст: Земното Магнитно Поле. Ние използвайки просто устройство SGTC изобретено от Н.Тесла, преди повече от век. Ще можем да се включим към световния океан от енергия и да я консумираме, както си искаме, където и на Земята да се намираме.

Литература:
   Тази идея и друг път съм я показвал, но никой не й обърна внимание. Целият Космос е пълен с флуиди и само трябва да намерим начин да ги ускорим в наша полза. Едно време продаваха едни пулверизатори май за готварски или за бояджийски нужди. Бяха съвсем прости - една метална тръбичка завършва с дюза като перпендикулярно на нея има отвор към съд с течност. Като се духнеше през тръбичката, въздуха излизаше през дюзата с голяма скорост като така се получаваше понижено налягане на перпендикулярния отвор. През него излиза течността от съда, натисната от атмосферното налягане и размесвайки се с въздуха се разпрашаваше. В приложения файл съм предложил нещо подобно - тръбата е потопена под вода. В началото е разделена на две, а краят е общ. През едното начало с помпа се ускорява водата, а през другото начало водата постъпва поради пониженото налягане. Така общата струя става по-голяма и следователно може да ни свърши повече работа ако на края на тръбата поставим турбина.
   Може да намерим и електрическа аналогия. Предполагам ще ни трябва високо напрежение и надлъжни вълни в ефира.
« Последна редакция: Април 25, 2018, 08:55:56 pm от locco »

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
за съжаление ефекта на Бернули в електротехниката е много слаб.
Индукцията на земното магнитно поле е в микротесли в добавка е постоянно, зорлем може да се докара 1% добавка.
Ако имаш процес с КПД 100% като се прибави 1% става 101%. При усилване 1% генераторен режим е неустойчив и на практика си мечтаем за СЕ.
Метода го ползвам с конусни или палачинкови бобини, но трябва и още нещо допълнително.