Автор Тема: Електрокултура  (Прочетена 27833 пъти)

Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 992
 • Пол: Мъж
 • Ужасно саркастичен
 • Скайп: ksurnev
Re: Електрокултура
« Отговор #15 -: Април 05, 2017, 11:20:25 pm »
june1900
И аз да кажа за моите наблюдения.
Има едно явление, което всички познаваме - Акселерацията.
Големите глави отдавна се блъскат да разберат що е то.
Според мен акселерацията следва пътя на електрификацията и колкото повече "малкото човече" е изложено на 50-60 Hz, толкова по- акселерирано се развива.
Някъде по нета сигурно има данни за разпространението на електрификацията, които могат да се сравнят с акселерацията.
Поздрави от Смолян.
« Последна редакция: Април 06, 2017, 12:40:31 am от atos »

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Електрокултура
« Отговор #16 -: Април 13, 2017, 12:56:45 pm »
Пробата с лещените кълнове е готова.
На тези двойки снимки се виждат разликите в надземното развитие. Първата снимка е на дневна светлина, а втората е със светкавица, за да проличи по-добре. Тези вдясно са забележимо с по-изразен растеж, освен това са по-подредени.
http://i.imgur.com/4oCMGYq.jpg
http://i.imgur.com/6iZE0Wi.jpg
Вижда се, че разликата в корените им е много по-забележима:
http://i.imgur.com/kdHjnsl.jpg
http://i.imgur.com/8ue9N4w.jpg
Лявата, по-неразвитата група, беше поставена върху скара от шишчета, за да се допуска въздух отдолу и да има проветряване. Дясната, по-развитата група, през цялото време от развитието си беше поставена върху лицето S на магнитна подложка.
Магнитната подложка представлява дебел фазерен картон, към 1.2см, направен е на решето с бургия, като магнитите са с такава близост помежду им, че да не възниква блох-стена между отделните магнити. Това е важно. Наличието на блох-стена между еднолицеви магнити със сигурност означава наличие на истински разнолицев полюс помежду им, или на виртуален такъв (по обосновката на Бедини за виртуалните полюси между еднолицеви магнити).
Магнитите са 0.5 см височина, 1 см диаметър, по два в дупка. Силата им е около 13 500 гауса на едно лице.
Отгоре и отдолу има изрязана ламаринка от ламаринена кутия за бутер-сладки. Зачернен е съвършения ми пръстов отпечатък, който съм оставил и който си личи на обектива на апарата, достатъчно че да послужи на МВР... просто ми се стори добра идея да го скрия  :P
http://i.imgur.com/en8qLvv.jpg
http://i.imgur.com/yq9HFx9.jpg
http://i.imgur.com/8HuBypi.jpg
http://i.imgur.com/Vlzpe2u.jpg
http://i.imgur.com/s2CsY1s.jpg
http://i.imgur.com/Keo7z23.jpg
Съдовете представляват купи за храна, разпробити, отрязани и изплетени по следния начин:
http://i.imgur.com/MagJXR5.jpg
http://i.imgur.com/fa6waZ5.jpg
http://i.imgur.com/yotUVIY.jpg
Марката леща е IZZI (подчертавам, че IZZI е отвратителна марка и не я препоръчвам, IZZI е единственото по-лошо нещо от Крина). Важно е да се отбележи, че магнитната група също така първоначално се киснеше също върху магнитната подложка.
http://i.imgur.com/Ni7tjIs.jpg
http://i.imgur.com/nyvrnHp.jpg
Забележки:
- Определено, при положение, че кисненето също беше върху магнитната подложка, експериментът не доказва дали постоянното присъствие на магнитно S облъчване е нужно, за да се постигне същия ефект, ако семената са първоначално накиснати и облъчени за известно време с магнитния полюс.
- Нямам средства да измеря на каква точно магнитна сила са били подложени семената. Те се развиваха на 2 см над магнитното лице, така че със сигурност не е 13 500 гауса... но и далеч не е 3 500 - 4 500 гауса, както се препоръчва в информацията от предните публикации по темата.
- Винаги пръскам кълновете си с фъскалка, в която има наличие на сребърна вода, от аптеката. И двете групи са получавали едно и също поливане.
- Факт е, че магнитната група имаше по-малък въздушен отвор отдолу, отколкото другата група. Това значи, че температурата евентуално е била по-висока. Но тя не е била кой знае колко по-висока. Според мен, за да има такава разлика в развитието, разликата трябва да е поне от един градус, но няма как температурната разлика да е била толкова голяма, защото проветрението, което тази архитектура осигурява, е доста активно и динамично.
Експериментът не е нито прецизен, нито изчерпателен. Просто исках да видя дали с възможно най лаишки подход е възможно, чрез магнити, да се постигне забележима разлика напълно извън каквито и да е лабораторни условия. За себе си съм много доволен  :) За мен това означава, че ще направя още няколко броя подложки, за да консумирам ефекта.
Освен това продължавам с други семена. Слънчогледа например е около два пъти по-бързо-развиващ се от лещата. А и магнетизма, както се твърди в информацията от предните постове, влияе различно спрямо различното ДНК на различните видове.
П.П.
Първоначалното киснене беше 12 часа.
Сниманият етап на развитие е по обяд на петия ден, след изваждането от кисненето.
« Последна редакция: Април 13, 2017, 08:12:40 pm от Maistora52 »

Неактивен ppipilica

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 380
 • говори на жаргон и пише на "старобългарски"
Re: Електрокултура
« Отговор #17 -: Април 13, 2017, 11:39:08 pm »
Браво Джун, заинтригува ме с този експеримент, ще го повторя само че със семена от кактуси, аз това сея и отглеждам.
Я малко да ме светнете как да определя кой е южния полюс на магнита с телефона, че нещо не мо'а се ориентирам, компаса показва север-юг ама северния бил южен та какво трябва да показва телефона на южния полюс.
« Последна редакция: Април 14, 2017, 08:32:27 am от Maistora52 »

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Електрокултура
« Отговор #18 -: Април 14, 2017, 07:24:08 am »
Южният полюс на магнита е този, който търси север.

На този компас: http://static.wixstatic.com/media/e68a9c_1bbb86fc603f4eefa7b4adb7ed481aed~mv2_d_2105_2101_s_2.jpg са означени ГЕОГРАФСКИТЕ посоки. Буквата N съответства на южното лице на магнита, а буквата S съответства на северното лице на магнита.

На този компас: http://www.compassbusinessfinance.co.uk/wp-content/uploads/2015/06/landing-compass-sml.png означенията са по-незаблуждаващи. Южното лице на магнита е традиционно боядисано в червено, и то търси географския север. Северното лице на магнита е традиционно боядисано в синьо, и то търси географския юг.


Онова лице, което ще гледа към кълновете, трябва да търси географския север.

П.П.
Когато направя втора подложка, първо ще експериментирам какви са ефектите, когато кълновете са гледани отдолу от S, а отгоре от N. Ще сложа магнитна плочка и отгоре. После - какво ще стане, когато и отгоре и отдолу са гледани от S.

Сега първо ще видя какво ще стане със слънчогледа. В глава 5 "Електрокултура" от книгата за отглеждане на коноп изрично се отбелязва, че някои семена са полярни. Това ще рече, че двете лица на плоското семе са различни, и има забележимо изразен ефект, когато лицата на семето са правилно ориентирани според земната посока на N-S. Тъй като слънчогледовите семена са от полярния вид, не е ясно какво ще стане, когато са насипно струпани върху S облъчване, без да са подредени.
« Последна редакция: Април 14, 2017, 08:32:01 am от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: Електрокултура
« Отговор #19 -: Април 15, 2017, 08:39:17 am »
Постовете с въпроси относно магнитите са преместени като отделна тема тук 
http://mazeto.net/index.php/topic,10061.msg87375.html#msg87375

Постовете относно недоразуменията за обозначения на магнитни полюси - тук
http://mazeto.net/index.php/topic,10065.msg87386.html#msg87386
« Последна редакция: Април 17, 2017, 11:28:01 am от Maistora52 »

Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 992
 • Пол: Мъж
 • Ужасно саркастичен
 • Скайп: ksurnev
Re: Електрокултура
« Отговор #20 -: Април 17, 2017, 02:19:25 pm »
Въпрос: Имам магнитно килимче 7х11 см., което смятам да разделя на две, да поставя двете парчета разнополюсно в еднаква среда и да засея нещо директно върху тях. Какво препоръчвате да засея?
Извинете за синтезирания въпрос.
Поздрави от Смолян - Коцето.

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Електрокултура
« Отговор #21 -: Април 17, 2017, 02:40:24 pm »
Интересно, че слънчогледовите кълнове НЕ реагираха, по никой начин, на облъчването. Двете снимки долу са на дневна светлина и после със светкавица. Групата отляво е необлъчена, групата отдясно е облъчена. Третата снимка е странично, ляво и дясно е същото.

http://i.imgur.com/bX7Rrel.jpg
http://i.imgur.com/RlDCHwb.jpg
http://i.imgur.com/RMPgaIC.jpg

Отдолу също няма разлика, първата снимка е лявата необлъчена група, втората снимка е дясната облъчена група:

http://i.imgur.com/BBOmvdW.jpg
http://i.imgur.com/UD4z2zw.jpg

Облъчването беше със същото лице на магнитната подложка, с което беше облъчена и лещата в горните коментари. Това е металическото лице. Обратнто й лице е с картинка. За да е съвсем ясно:

Аз съм в София. Металическото лице на подложката сочи Стара планина. Значи металическото лице на магнитната подложка сочи към географския север.Следва да проведа и двете покълвания отново, вече с цветната страна на магнитната подложка.

Изводът, който мога да си направя, е че тези думи от Глава 5 "Електрокултура" от книгата "Отглеждане на коноп", са верни:

Алберт Р. Дейвис (Albert R. Davis) получил на свое име патент в САЩ US #3,030,590 върху системата си за градинарство с магнетизъм. Дейвис казва:

"Открихме... третирането на надземните семена с Южен полюс на магнит [1,500-2,500 гауса] увеличава покълването и растежа, и листата на тези зеленчуци са по-големи."
"Ако се третират семена на... цвекло, картофи, моркови или репи, ще се получи по-добър резултат, като се използва Северен полюс на магнит."

Тоест магнитното насърчаване трябва да се установи за всеки отделен вид, както явно става ясно от различната реакция между лещата и слънчогледа.


"Магнетизмът на Земята може да афектира посоката на растеж на коренищата на някои растения, и също скоростта на растеж на някои семена... Корените на някои растения [зимна и пролетна пшеница, и див овес] по принцип се подравняват в равнината Север-Юг, приблизително успоредно на хоризонталното лице на магнитното поле на Земята... Зимна пшеница, засята на редове, които са под прав ъгъл към магнитния Север, често дават повече добив, отколкото пшеницата, засята в друга посока, и разликата е 60-80 галона за декар, защото коренищата растат в ориентация Север-Юг и по-лесно могат да смучат хранителни вещества от почвените междуредия."

"Беше установено, че семената на някои разновидности на пшеницата, ечемика, лена и ръжта покълват по-бързо и порастват повече по време на кълновия стадий, когато дългата им ос и ембрионалните им крайчета сочат към Северния пагнитен полюс, отколкото ако сочат в коя да е друга посока."

Може би слънчогледовите семена ще дадат по-забележима реакция, ако са двустранно облъчвани с разноименни полюси.


Питман открил, че сексуалното покълване на хермафродитните растения, като например царевицата и крастевиците, също се влияе от геомагнитното поле:

"Ако ембрионалният радикал на такива растения е ориентиран към Северен полюс, ще се оформи по-голям брой женски растения, отколкото при растенията, ориентирани на Юг. Тъй като крастевичните плодове произлизат от женските цветя, Северната ориентация на семенните радикали ще доведе, разбира се, до по-голям добив от растението."

По принцип, Северната ориентация на ембрионния радикал (особено на царевицата) насърчава мъжкото. Отговорът на семената, когато са ориентирани към геомагнитните полюси, зависи от това дали семената са левичари или десничари и от сексуалните характеристики на всеки тип растение. Когато семенното връхче на ембрионалния радикал е ориентиран към Южния геомагнитен полюс, L-ротационните семена (с L се обозначава оста на дължината, бел.прев) демонстрират завишена степен на растеж, дишане, и ензимна активност, и до 50% по-високи добиви. D-ротационните семена (D е за "диаметър", късата ос, бел.прев) демонстрират до 50% засилен растеж и добиви, когато ембрионалните им връхчета сочат Северния полюс.

Когато семената на иглолистните растения се култивират така, че ембрионалните им радикали да са ориентирани към Южния полюс, те покълват 4-5 ди по-рано, отколкото семената, ориентирани към Северния полюс. Лунните фази също оказват коренно важно влияние върху покълването на иглолистните. Те покълват много по-бързо, ако ембрионалните им радикали са ориентирани към Южния полюс по време на пълнолуние, отколкото ако покълват на новолуние.

Лунните фази явно са фактор, и аз, на този етап, по никой начин не го отчитам. Може би по-натам. Първо искам да си потвърдя основните положения спрямо преведените в началото текстове.

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Електрокултура
« Отговор #22 -: Април 17, 2017, 03:08:13 pm »
Въпрос: Имам магнитно килимче 7х11 см., което смятам да разделя на две, да поставя двете парчета разнополюсно в еднаква среда и да засея нещо директно върху тях. Какво препоръчвате да засея?
Извинете за синтезирания въпрос.
Поздрави от Смолян - Коцето.


Аз бих засял жито, защото пораства бързо и после резултатите ще са красноречиви, защото тревичките на житото са униформени и лесно показват нещата. Осван това съм виждал да засяват жито, и да поставят легенчето странично до соленоид, който постоянно излъчва, докато растат, и после мерят ъгъла на отклонение на порасналите тревички в посока към страничната бобина.


Но трябва да кажа, че сега като ги ям... и като ровя в тях... облъчените слънчогледови кълнове определено са по-люти от другите. Освен това, сега като ги ям и като ги гледам едно по едно забелязвам, че все пак са по-дебели от необлъчените. Коренчетата им като цяло са по-прави. Освен това, сякаш повече от тях са успели да се освободят от шлюпката, в сравнение с необлъчените.

Но не може със сигурност да се каже дали това е от облъчването. Все пак са били на 0.х градуса по-топло, и други фактори, които не могат да излязат от допустимото отклонение.