Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +

<< < (5/8) > >>

h2motor:
juliang - нормите които реално биха покрили съвременните автомобили по време на РЕАЛНИЯ си експлоатацианен период в действителност са много по високи от към стойности на изброените от теб емисии. В действителност са много зле, ниските емисии много бързо стават високи по време на експлоатация. Съвсем малко натрупани нагари променят драстично картинката, защото всички имат антидетонационни датчици - те именно осигуряват ниско ниво на азотните окиси. НО какво се случва в реалността, много малко нагар вече е причина за много по ранно самозапалване на сместта, от там предварението с което работи двигателя е много малко - резултата е спад на мощността, неефективно изгаряне на горивото и т.н.т.

june1900:
Аз не ти казвам, че технологията я няма.

Аз ти казвам ето тези неща  :):

1. Това е практически невъзможно да се постигне само с подмяна на свещите.

Явно бъркаш.

2. В патента са написани откровени глупости.

Явно бъркаш и в това.

3. Това как ще гори сместа зависи ИЗКЛЮЧИТЕЛНО от смесването на въздуха и горивото.

Изглежда и това не е вярно.

4. Това как горивото ще бъде запалено ... няма голямо значение.

Очевидно това не е вярно.

И ти изговори всичките тези глупости с една цел. Това е точка пет:

5. Не ми казвай за патентите и данните в тях само... такива неща има в някои патенти че можем да умрем от смях докат ги четем.

Сиреч, ти изговори всичките тези глупости, защото НЕ ЖЕЛАЕШ да се занимаваш с тази информация. Така че ти имаше нужда от едно политическо алиби, от една изфабрикувана причина, заради която да НЕ обръщаш внимание на изложената информация.

Защото ти не желаеш да участваш във форума за Свободна Енергия, ти просто търсиш фейсбук с техничари, в който можеш да киснеш, за да си хортувате простотийки по цял ден.

Виж кво, мой човек. За разлика от техниката, в човешката психика са останали малко тайни за мен. Когато решиш да поемеш отговорност за живота си, ще ти съдействам. Дотогава ще се държа с теб като с гном, какъвто искаш да бъдеш.

Аз пък, ако исках да наблягам на тази технология, щях, както казва Радико, да я пусна в темата за плазменото запалване.

Но аз я пускам при алтернативните източници на гориво. Така че читателят трябва да съобрази този контекст, и да се запознае с нещата от първите ми три публикации, за да може по-късно да разгледаме какво е това нещо "водна експлозия". Радико вече зададе чудесния въпрос относно случването на верижна реакция, или нещо от сорта - момент, който е добре обяснен в горните материали.

juliang:
June1980: откакто съм тук моля и се тръшкам само за едно нещо - за ДЕМОНСТРАЦИЯ. Ако си готов да демонстрираш двигател, работещ само с вода, дори и да е модел с размера на кутия за обувки - готов съм да се извиня публично на теб тук, във форума. Дори съм готов след това да спра да пиша във форума.
Не говоря за клип в ютуб. Говоря за демонстрация на живо. Досега съм предлагал на всички спорещи с мен да ми "затворят най-накрая устата", обаче досега успеха е нулев. Е, на Йоро отказах да отида да гледам демонстрацията поради крещящи разминавания между твърденията и показаното на клипове и снимки и поради липса на адекватни обяснения. Но друг ... друг не се сещам да ме е канил. Предлагах тялото и душата си за експерименти - отново нямаше наплив от мераклии.
Та това "явно  бъркаш" няма тежест, докато не си готов да ме обориш. Аз просто не съм в състояние да демонстрирам че такова нещо няма - няма физически как да покажа всичките варианти. А и да се опитам, ще бъда обвинен в пристрастност. Или ще се окаже, че трябва и вяра за да станат нещата ...

За точки от 1 до 4 ти казвам че са верни. Пак казвам че имам над 20 години опит с горенето на горива и знам от личен опит колко е важно начина на смесване на горивото с въздуха, обема и формата на камерата където се случва горенето. Там има намесена много аеродинамика, има и неща които трябва да се проверят на практика, независимо от сметките на бюро. И едни хорица на 150 км от Мюнхен, които се занимават изключително с уреди които горят всякакви горива имат повече хора в изследователската лаборатория, отколкото в завода за производство. Та тия хора почти всяка година ме канят да квалификационни курсове, където ме запознават с всички новости, които навлизат на пазара - все пак трябва да знам какво ще видя като отида да монтирам и сервизирам тяхната апаратура закупена в България. Там прекарвам 1 седмица, като от нея само 1-2 дена са на лекциите - останалото време е в лабораторията, където имам на разположение първокласни уреди, камери с прозрачни стени където да гледам с очите си как точно става горенето и какво се случва при промяна на параметрите. Не на картинки, не на клипчета в Ютуб, а на живо.

Така че не ми обяснявай че бъркам.

По точка 5 - ето ти един патент: https://www.google.com/patents/EP2757668A2?cl=en . Аз до преди време си мислех, че патентните ведомства изобщо не приемат заявки за перпртуум мобиле, но явно са променили критериите... :)
Казах ти че ще падне голям смях, ти не вярваш... не ме пращай повече да чета патенти - има такива измислици в тях че просто ти е бедна фантазията.

А ако искаш да си говорим за двигателя дето работи с "атомизирана" вода ... ще трябва да се запознаеш с раните му там адиабатни, изотропни, изобарни, изохорни и изо-всякакви процеси, за цикъл на Карно, за топлотдаване и топлопоглъщане при преминаване от едно в друго агрегатно състояние ... едни такива подробности... една наука дет й се вика термодинамика. Не е много интересно четиво, но е доста информативно.

А и по ТЕЦ-ове съм изкарал няколко години, та не е като да не съм виждал и такива устройства. Отново на живо, не на картинка или клипче.

--- Цитат на: june1900 в Февруари 09, 2017, 08:48:24 pm ---Сиреч, ти изговори всичките тези глупости, защото НЕ ЖЕЛАЕШ да се занимаваш с тази информация. Така че ти имаше нужда от едно политическо алиби, от една изфабрикувана причина, заради която да НЕ обръщаш внимание на изложената информация.
Защото ти не желаеш да участваш във форума за Свободна Енергия, ти просто търсиш фейсбук с техничари, в който можеш да киснеш, за да си хортувате простотийки по цял ден.
Виж кво, мой човек. За разлика от техниката, в човешката психика са останали малко тайни за мен. Когато решиш да поемеш отговорност за живота си, ще ти съдействам. Дотогава ще се държа с теб като с гном, какъвто искаш да бъдеш.

--- Край на цитат ---
горещо ти препоръчвам тази статия: http://www.cross.bg/konspiratziyata-svyat-smisul-1478881.html

h2motor - нормално е когато един двигател е повреден, да почне да замърсява. Това също е предизвикателство на конструкторите на един двигател. Формата и размера на горивната камера, на челата на буталата, на всмукателните и изпускателните колектори се проектират така, че да минимизират отлагането на каквото и да било по местата, където то може да попречи на правилното горене. Това също е голяма наука, много проби, хиляди потрошени двигателя... но се вижда че година след година двигателите стават все по-добре работещи, все по-малко замърсяващи. Да, всяка стъпка е все по-сложна, все повече средства се влагат а резултатите са все по-незабележими... просто се достига границата на възможното за оптимизиране. Но вече никой не изкарва на пазара 70 к.с мотор който гори 10/100 бензин извънградско, каквото беше нормалното поведение на една Лада от преди само 30-тина години. Сега излизат мотори със 120 коня, харчещи реално 6/100 извън града. Това е почти 2 пъти по-добре.

june1900:
Юлиане... ако ползвам по-груби думи от тези, които вече ползвам, ще ме баннат без да ме бавят. Затова престани да ме изкушаваш, моля ти се!

Аз ако можех ей така от завода в килера си да ти изплюя един двигател по мой дизайн, нямаше да се опитвам да вдъхновявам който и да е. Най-малкото дървета като тебе, които не правят разлика между Заявка за патент и Издаден патент. Спри бе човек... спри да четеш заявките... За твое добро е.

Не ме обременявай с някви пенсионерски истории, разбери, че нямам никаква полза да ми разказваш живота си на излишен човек. Извинявам ти се, ако без да искам съм ти поискал мнението за каквото и да е. Най-искрено те моля да ме пощадиш.

Радико:
Юлияне Юлиянне
защо се хабиш бе човек.
Наскоро бях на едни лекции на тема как се представят най успешно нови продукти или идей, сиреч как да правим успешни презентации. Там обърнаха особенно внимание на последната част от презентацията когато публиката "евентуалните клиенти или жертви" на презентатора задават въпроси а той отговаря.
пициалното внимание беше за това,че в никакъв случай не трявба да се получава диалог. това трябва да е продълвение на презентацията а не диалог. Тоест на въпрос отговаряш с няколко думи и веднага продължаваш към друго или друг въпрос. Това се прави така защото всеки диалог много лесно преминава във спор а в такива случай въпросите са свързани обикновенно със забелязани недостатъци на това което презентираш. и всеки диалог върху недостатъците на продукта би отклонил хората от него.
Забелязвам, че нашият презентатор на ретро устройства за добив на свободна енергия явно също е посещавал подобни лекции и добре е усвоил тези похвати На всеки неудобен въпрос се отговаря с две три думи целящи да ти обяснят колко не разбираш от материята с която си се занимавал цял живот и се продължава нататък с водопад от цитати и снимки и широко използване на функциите копи и пейст. безсмислена е дискусията в такава ситуация. във същност безсмислена е за тебе за него е средство да продължи облъчването на публиката а ти се явяваш използван за целите му. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия