Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Енергия от биомаса

Ток от картофи

(1/3) > >>

edin:
....http://novinite711.com/noa/26109#respond

dmitarp:
Това не е ток от картофи, а ток от метали. По принцимп не е изключено да се прави ток и от картофи, но според мен е по добре да се прави водка от картофи.

edin:
Токът е вълни, които въздействат на атомите в металите. Резултатът е известен, като движение на електрони. В металите има РЕЗУЛТАТ. Вълните се генерират, винаги между двата метала, т.е вълните на токът,  се раждат в неметалите!

Как една радиостнция си комуникира с приемника? С хвърчащи в пространството електрони или с вълни, СЪЗДАВАЩИ електрони в приемника?

А ако успееш да обясниш физичните процеси, показани в този клип, значи считай, че си ме оборил.

https://www.youtube.com/watch?v=KhmJG1ZMlk8

Аtos:
И двамата сте прави!
Само дето всеки е захапал половината и си държи на нея, а всъщност-няма нищо неизвестно и неоткрито до сега.

Два различни метала - електроди.
Картоф - електролит.
Подобен ефект ще е и ако вместо картоф се ползва солена вода.
Едното не може без другото. Това, че картофът в случая се оказва много добър електролит и доколко е само електролит - отделен въпрос.

edin:
Напротив! Той НЕ е прав! Като се каже "От", се има предвид източника на явлението наречено "Ток", а това явление е вълново. Металите са просто вълно-води, с определени качества и точно определена реакция, срямо точно определени вълни! Вълните на тока, вървят и по копринена нишка, но от нея, не можем да получим електрони, които да ни свършат полезна работа, защото нейните атоми, имат друга реакция, спрямо токовите вълни. Класическата физика, не дава отговори! Дава заблуди, защото в противен случай, трябва да се признае, че материята е вълни и илюзорна, а това няма да се допусне. Ако и вие искате да си седите в заблуди, стойте си. На мен не ми пречи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия