Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Защо точно до Марс?
Михаил Кузмов:
Естествено е като фантазираме, да пренебрегваме простите неща, просто защото са прости а фантазията е възвишено нещо! Водата е простото нещо което пренебрегваме. Ние (човеците) сме вид който се състои от части от вода. Ние се нуждаем ежедневно от вода. Водата за нас означава ЖИВОТ. Във вселената има вода, но къде точно се намира в този вид от който се нуждаем? Някой от нас знае ли как да си направи вода ако има налични водород и кислород? А вселената знае!
Да речем че науката напредне до толкова, че да може да огъва пространството както си иска! Или други техники за придвижване из космоса. Човечеството трябва да търси условия подобни на земните, та дори същите на други планети! Само тогава е възможно разселване и оцеляване за продължителен период.
Сигурен съм че няма как ние да сме единствени във вселената. Но може би сме единствена такава форма? Така че със сигурност не можем да бъдем ALF на чужда планета с различни от земните условия. Не пренебрегвайте водата като решите да се местите ;D
Радико:
--- Цитат ---Трябва развитие горе в биологичния компютър на всеки в главата.
--- Край на цитат ---
Тук вече всеки сам е отговорен за своя компютър. Аз за моя знам че не прави изключение от всеобщата тенденция на бясно развитие. За тези в главите на други хора не мога да коментирам, всеки сам преценява какво точно се случва в главата му.
А пък за децата, за тези деца дето им викат "индиго" "кристални деца" за тчх не искам да пиша че е за съвсем друга тема.
А на въпроса от заглавието най простият и точен отговор е:
Ами защото другата възможност "Венера" е крайно негостоприемна.
red__bull:
--- Цитат на: Радико в Януари 30, 2017, 11:59:50 pm --- "Венера" е крайно негостоприемна.
--- Край на цитат ---
Негостоприемна за нас, това не означава че няма живот там под форма която нашия ограничен мозък не разбира.
Докато човешки крак не стъпи където и да е, това дето ни дават по телевизия и филми подлежи на съмнение.
PyroVeso:
Марс?!
Те да вземат земните пустини да "колонизират" първо - въздух, подходяща гравитация, поносими температури и почти безплатен (и безопасен) транспорт до там... Пък после с натрупаните знания ще им е по-лесно и на Марс...
Винаги съм се чудел защо, аджеба, арабите не превърнат пустините във фотоволтаични паркове?! Направо гребат от дюните песък (силиций), топят го (с енергия от Слънцето) и го правят на панели, които слагат отгоре! И така до безкрайност! Нито природа ще унищожават за целта, нито нищо. Дори напротив - под сянката на панелите може и някоя тревичка да се завъди, ако не и някакви по-сериозни насаждения.
Някои ще кажат - скъпо било. Кое му е скъпото? Пясък от дюните (безплатен) и енергия от Слънцето (също). Само ще трябват малко машинки (е, там ще замине някой и друг милиард - няма как), и някоя чалма, която да наблюдава процеса. После - далекопроводите (с минимално количество мед, алуминий и други метали) и... всичко това става аналог на неизчерпаем нефтен кладенец (жалко само че и нощем няма да им бачка...)
Сигурен съм, че ще предприемат някакви стъпки в тази насока, особено когато нефтецът започне да им посвършва.
Коев:
Знаете ли какви са стотици хиляди бежанци, идващи от северноафриканските държави? КЛИМАТИЧНИ бежанци, просто земята от която са се прехранвали допреди няколко години, се е превърнала в пустиня, вижте сателитни снимки на северна африка, централна азия, северноамериканските прерии, превърнати в пустини, заради алчните земеделски амбиции на фермерите, ще видите огромните жълти пространства на разширяващите се пустини.
Дошло е време да се направи нещо за спиране на това опустиняване и възвръщане на изгубената плодородна земя.
Ако не можем да осигурим прехрана на всичките седем милиарда хуманоиди тук на земята, чрез облагородяване на пустините, няма да имаме шанс с облагородяването на марсианската пустиня!...
Другия вариант е холокост||.. !
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия