Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Време, пространство, енергия.Теория за нови технологии.
Иван Димов:
hyparh, виж това
https://www.youtube.com/watch?v=lku5E3CBQZk
https://www.youtube.com/watch?v=rF_FeEEuC8A
Не знам дали така може да се получи голяма тяга, но е в твоята област на интереси. Аз съм се ориентирал във флуидните методи за задвижване, защото поне на теория получавам обещаващи резултати.
hyparh:
Хитроумен подход... Хубаво е, че все повече хора започват да се интересуват от полевото задвижване, като повечето прилагат свой собствен метод, и най-важното - с положителни резултати. Аз лично следя и работата на проф. Дейвид Парес, който разработва полеви двигатели с прилагане на високи честоти към фрактални антени под ъгъл от 90гр.
Днес изкарах на слънце да съхнат окиси на мед и бисмут, които получих преди време чрез електролиза. Първата субстанция е черна, а втората бяла като сняг. Получената прах смятам да вложа като частични включения в два малки епоксидни конуса да видим дали ще има разлика и в какво ще се изразява тя.
Иван Димов, ти пробва ли този двигател?: http://mazeto.net/index.php/topic,9169.0.html
Много ми се ще да видя на какво е способна качествено направена конструкция, защото там също има ефект. Моят малък набързо скалъпен модел от спринцовки, след няколко теста се разлетя на части, като преди това успях да засека отклонение в теглото на везната. И да - автоматично се образуват водовъртежи в цилиндричните съдове, точно както предполагахме. Но си трябва стабилна изработка.
Иван Димов:
Подготвил съм нужните материали и ми остава само заваръчна работа, но междувременно ми дойде още по-добра идея и ще пробвам първо нея, защото е по-проста и механично по-устойчива. Но това ще стане след като завърша един започнат от преди 2 години генератор.
А относно идеите - оказва се, че когато човек започне работа по изработването на някакво изобретение, винаги му хрумва нещо ново и по-добро. Даже правейки едно нещо може да ти дойде идея за друго. Изглежда творческата работа си е направо медитативно упражнение.
Maistora52:
--- Цитат на: Иван Димов в Април 12, 2017, 10:36:31 pm --- ...
Изглежда творческата работа си е направо медитативно упражнение.
--- Край на цитат ---
"В начало бе Словото, и Словото бе у Бог, и Бог бе Словото"
Не!
В начало бе Медитацията, и Медитацията бе у Бог, и Бог бе Медитацията!
Проблемът е, че над 95% от изобретателите НЕ ЗНАЯТ що е то Медитация и "има ли тя почва у нас"!
Затова ще дам тук най-кратката дефиниция за нея, произтекла от над 45 годишният ми опит и преподавателска дейност:
Медитацията е Мисловното усилие да се Свържеш СЪС - ЧРЕЗ!
Така, според способностите на "съответния" ДА МИСЛИ АСОЦИАТИВНО, ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И С УПОРСТВО - плодовете от това му Усилие могат да дойдат и на часа, но могат да НЕ дойдат и през целият му живот!
Основният Предмет (Цел и Резултати) на тази тема могат да дойдат единствено след Колосално такова наше общо Усилие!
Един вид - нещо като Гигантски Колективен БрейнСторм!
GreenHulk:
--- Цитат на: Радико в Декември 14, 2016, 03:28:38 pm ---По мое скромно мнение единствената причина да определяме, обясняваме времето със абстрактни определения е факта, че ние нямаме реални сетива за време. Понеже сме свикнали да определяме като реално само това което усещаме със сетивата си се получава това недоразумение със времето. За да го разбере човек трябва да излезе от клетката на собствените си сетива. Изключително трудна задача обаче. Аз лично не мога да заявя, че съм успял да го постигна. Е поне осъзнавах към какво да се стремя.
--- Край на цитат ---
В Раджа Йога медитацията/самяма върху атомите на времето (или най-малките частици време) и техния ход дава различаване - тоест способност да може след това йогът да различни(Вивека) едно нещо от друго колкото и да си приличат. Още един извод - от това Йога майсторите би трябвало да са наясно с квантуването на времето. Интересно е да се размишлява по тази тема това какво може да значи.
(Това е техника, на която Свами Вивекананда сякаш обръща специално внимание. Вероятно не случайно името на тази способност е и във името му. И при това имайки предвид, че в Раджа Йога са описани способности/ сидхи, пред които героите на Марвел дали не са като пионерчета:) - той акцентира именно на различаването!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия