Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Време, пространство, енергия.Теория за нови технологии.

<< < (6/18) > >>

ELPUNTO:

--- Цитат на: hyparh в Ноември 26, 2016, 02:27:17 pm ---. . . . . . .
Кадуцеус, няма да е зле да направим устройство за забавяне на собственото време, за да може да си откраднем по някой допълнителен час за работилницата, че нещо не стига :D

--- Край на цитат ---

В биосистемата човек има няколко потока време или няколко вида време.Всеки поток тече по свой контур.
Различните хронопотоци нямат нищо общо един с друг.
Ето трите вида време които аз различавам с днешна дата (вероятно те са повече) :

1. Физиологично време - това е времето което определя деленето на клетките в човешкия организъм.
Времето по което се развива физическото човешко тяло т.е. бебе, дете, младеж, зрял човек, старец.

2. Астрално време - времето на астралното/те тяло/тела на човека. Това е времето на мисловните процеси,
"произвеждане предаване и приемане" на мисли и чувства.

3. Социално време - тове са събитията които човек е преживял в социума т.е. обществото.

Всяко от трите времена тече по свой контур и може да се ускорява/забавя с технически средства или пси техники.

Физиологичното време сравнително лесно се управлява.Казвам го от личен опит.За забавянето му аз използвам
пирамида.Поставих пирамида (дървена рамка) в градината си.Когато вляза и легна в нея . . . времето просто
спира.Това наблюдавам от 6 - 7 години. Усещането за "спряло време" има всеки който е влязъл в пирамидата ми.
Това са десетки приятели и познати, всеки твърди едно и също "Нямам представа колко време съм престоял . . ."
Като правило човек прекарва от 30 мин. до 1,30 ч.

Механизмът за забавяне/ускоряване на физиологичното време много добре е описан в статията на инж. Кръстьо Минев "Ускоряване/забавяне на локалното време в биосистема"

Социалното време много добре се онагледява с народната мъдрост "Не питай старило, а патило."
За социалния опит няма значение колко години е живял даден човек,
а колко събития са минали през главата му . . . За добро или зло социалното време в БГ сега тече ускорено . . . 

Астралното време може да се ускорява или забавя, дори да се връща назад . . .
Ето един случай от личния ми опит.

Девойка на 19 г. попада в тежка автомобилна катастрофа.Изпада в кома 8 месеца, след което в будна кома 3 години.В това състояние я заварих . . . жив труп.
След дълга и упорита работа (около 6 месеца) тя можеше да отговаря с глава "ДА"  и "НЕ" на въпроси, да движи крайниците си по команда, дори се опитвахме трима души да я изправяме . . .

От контактите с нея с изненада разбрах че тя е забравила буквите, и проявява интерес само към детските книжки с  картинки т.е. нейното съзнание бе на 3 - 4 годишно дете. Астралното време и се бе върнало назад с . . . 20 години.

Maistora52:
Нищо лично! - просто съм длъжен да въведа в горните размишления и цитати "некои важни съображения":
Най-важното от които е факта, че ВРЕМЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА!
Ако всеки съответен автор, разискващ аспекти отнесени към Природа, Космос, Материя, Взаимодействия и евентуално научните инструменти изучаващи тези НАЛИЧНОСТИ, предварително не направи определение (дефиниция) какво разбира под понятието ВРЕМЕ - за мен и за някои много сериозни световни учени (Едуард Уитън - МТИ, Ед Фредкин - МТИ, Едгар Мичъл - Пало Алто и др.) - явно и категорично започва с псевдонаучни спекулации  и заблуждаване на съответната аудитория, защото единственото определение на/за "времето" е само и единствено - АБСТРАКЦИЯ.
Обосновавам се така:
1. Времето е мисловен обструкт на Разума.
В Природата Време НЕ СЪЩЕСТВУВА, съществуват ПРОЦЕСИ и последователности от променливи "състояния" - всичко останало е плод на мисловни абстракции!
2. "Времето" не е веществено, не е Вещество, не е Материя, не е Пространство, не е никаква форма на Взаимодействие.
3. Само и изключително като абстрактно ПОНЯТИЕ, "времето" има предназначението само да ориентира съответния Наблюдател към Наблюдаеми Материални форми и Взаимодействия между тях в някаква Единствена и Неповторима тяхна последователност = ПРОЦЕСУАЛНОСТ.
4. Няма две еднакви Процесуалности, няма две еднакви форми, няма две еднакви "състояния".
С цел разбиране на действителността, Разумът въвежда категориите "преди" ,"сега", "след това = после", и техни множество производни и комбинации наречени "глаголни времена", и - разбира се! - тези категории и "глаголни времена" също са само абстракции.
5. Смесването на тези абстракции с реално наблюдаемите форми, процесуалности и променливи състояния, води винаги до псевдонаучни разсъждения и все по-често напоследък - до пълни глупости! ... някои от които са например, че "времето тече!", или, че има "посока на движение", или че "се забързва или забавя" и пр.
Разсъждавайте, моля, адекватно на челните фронтове на науката. Намираме се в Третото Хилядолетие! И не се занимаваме с "история, хронология, летописи или граматика" - всяко от които (а има и огромен брой други) е отнасящо се до нашата ПАМЕТ.
Да, чрез нашата памет разбираме нещата, но това не означава винаги, че сме ги разбрали ПРАВИЛНО!
Поздрави!
п.п. Познавам Кръстьо Минев лично, и имам "некои съображения"...
Не се доверявайте на всеки сложно изразяващ се "описател"!

Аtos:
Искам да уточним нещо...
Това, че времето не е пространство не е напълно вярно!
Както съм го казвал и преди, времето е онази част от пространството, чрез която мисли човешкият мозък. Да, може да се приеме за абстракция, но това не значи, че не съществува!
Не съществува само под формата, под която е всеобщо прието да се възприема!
Времето е тази компонента на пространството, която бихме видели като едно от измеренията, ако можехме да възприемем 6D, например. Понеже не сме способни да преодолеем това измерение, го възприемаме (времето) за еднопосочно и равномерно.
Ако някой е разбрал напълно материала, публикуван в първия пост от темата -  Ноември 26, 2016, 11:37:43 am  от Майстора, може да добие представа за какво говоря:

Събития, процеси, нашето 3D и т.н. са като информация (2D) в голяма книга, които за нас "вървят" равномерно и по ред. Събитията в едно 4D са пак като книга на която всяка страница е едно 3D(малко е трудно за представа). На коя страница ще я отвориш, зависи от това, кое измерение си овладял. За нас страниците се разлистват една по една в "хронология", но ако се излезе от рамките на 4D, това би било  просто "поглед под различен ъгъл", така да се каже! За това, ако нещо "изчезне" в 3D, то не значи, че го няма, а просто е изчезнало за възприятията ни - зрение, осезание (за звука има противоречиви данни). Когато този обект се появи (ако се появи) на друго (но само за нас друго) място, казваме, че има телепортация. В същност...обектът си е на същото място , на което е бил в 4D (а това са поне 6 места в 3D едновременно). Затова в нашето 3D, понякога може да се локализира/види една и съща частица сякаш е на 2 различни места. То е, като да гледаш една и съща рибка в аквариума от някой негов ъгъл - виждаш 2 рибки, които се "държат" по еднакъв начин и са видимо на различни места.
Кашата за нас става пълна вече, когато се опитаме да интерпретираме всичко това в 6D. Тогава се получава "излизане" от времевото ограничение, чрез което мозъкът ни мисли. В 6D това време, което знаем е само едно от направленията (представете си 4D вектор - невъзможно за представа е), което може да се преодолява в различна "посока". Все едно сте взели тази книга с 4D страници и може да я отворите на която искате страница.

Прекалено "плоски" сме мозъчно, за да осмислим и разбираме подобна концепция! Имаме само проблясъци в елементарното схващане на нескопосни модели, което е примитивно!
Дори сега, когато пиша това се чувствам вече доста изморен психически и...след ден-два, ако го прочета ще се питам пак аз ли съм го писал (както често ми се случва)....

Радико:
По мое скромно мнение единствената причина да определяме, обясняваме времето със абстрактни определения е факта, че ние нямаме реални сетива за време. Понеже сме свикнали да определяме като реално само това което усещаме със сетивата си се получава това недоразумение със времето. За да го разбере човек трябва да излезе от клетката на собствените си сетива. Изключително трудна задача обаче. Аз лично не мога да заявя, че съм успял да го постигна. Е поне осъзнавах към какво да се стремя.

ELPUNTO:
Тези дни попаднах на статия в Yahoo за книгата  UNCOMMON KNOWLEDGE by Al McDowell
Авторът на книгата Al McDowell твърди, че има научни експерименти, които категорично и недвусмислено
опровергават Относителността на Айнщайн.

В статията се дават кратки извадки от книгата. Направих си труда и преведох извадката от глава 4
Experiments Disprove Relativity .
За моя изненада Al McDowell твърди, че светлината НЕ СЕ разпространява с еднаква скорост спрямо наблюдателя
и зависи от посоката на излъчване.Това влиза в противоречие с Относителността на Айнщайн.

Това много ме изненада и озадачи. Това което знам от студентската скамейка и което ми е набивано в главата е, че геният Айнщайн теоритично доказва постоянната скорост на светлината, а опитите на Албърт Майкелсон и Едуард Морли през 1881 - 1887 г., както и многобройните опити след това потвърждават теорията на Айнщайн.

От тези опити се правят два ФУНДАМЕНТАПНИ извода :
1. Етер НЕ съществува
2. Скоростта на разпространение на светлината е една и съща във всички посоки

След като повече от 100 години се доказва от световнопризнати учени верността на Относителността на Айнщайн,
изведнъж Al McDowell твърди че това е грешка . . . . .
Възможно ли е Al McDowell да е прав . . . . или просто се прави на интересен и иска да повиши интереса към
книгата му с комерсиална цел ?

Ако някой физик от форума има достъп до протоколите от опитите за измерване скоростта на светлината, моля да коментира твърдението на  Al McDowell .

Извадка от глава 4 Experiments Disprove Relativity на книгата  UNCOMMON KNOWLEDGE by Al McDowell.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия