Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Ветро генератори

Руска Вятърна Турбина с 300% COP

(1/4) > >>

hristolocco:
https://www.youtube.com/watch?v=0U2Q-dr48Lg Ветряк ООО Брелок - презентация моб.+7(926)575.Ч7.2I Александр.wmv Публикуван на 10.07.2012 г.

--- Цитат ---ООО «Брелок» ведет работы в области альтернативной энергетики, материаловедении и электротехнике. Компания обладает передовыми технологиями по этим направлениям, ряд разработок защищен патентами.
Имеются и другие изобретения. Приглашаем к совместной работе инвесторов.
Конструкции и технологии ветроэнергетической установки ВЭУ защищены патентами и сочетаются с общепринятыми в серийном производстве, они дают следующие преимущества:
- ВЭУ рассчитана практически на любые характеристики ветрового потока. Она вырабатывает электрическую энергию уже при скорости ветра 0,5 метра в секунду, верхний предел управляем и ограничен только особенностями конструкции;
- ВЭУ проста, надёжна и безопасна (отсутствует инфразвук и вибрации), поэтому она может устанавливаться в месте потребления электроэнергии. При этом, необходимая площадь минимизирована и составляет 0,2 - 0,4 кв. метра на 1 кВт выдаваемой электроэнергии;
- ВЭУ не требует создания принципиально новых материалов, механизмов и узлов, технологична в производстве, проста в обслуживании, ремонте, и характеризуется низкими эксплуатационными расходами.
- ВЭУ конкурентноспособна, объём производимой ей энергии -- «годовой сбор» больше, чем у традиционных аналогов в 2 -- 3 раза, соответственно себестоимость 1 кВт/ часа у неё также ниже при прочих равных условиях.
моб.+7(926)575.Ч7.21 Александр.

--- Край на цитат ---
https://www.youtube.com/watch?v=6KGDNKwhKZU Ветряки запатентованы ООО Брелок - монтаж тел. +7(926)575.Ч7.2I Александр.wmv Публикуван на 10.07.2012 г.

--- Цитат ---ООО «Брелок» ведет работы в области альтернативной энергетики, материаловедении и электротехнике. Компания обладает передовыми технологиями по этим направлениям, ряд разработок защищен патентами. Она располагает специалистами, имеющими большой опыт работы в данной области.
Имеются и другие изобретения. Для совместной работы приглашается ИНВЕСТОР.
Тел. +7(926)575.Ч7.2I Александр.

--- Край на цитат ---
с 8 перки 200-300% COP спрямо обикновенните ветро-генератори с 3 перки класически китайско производство. Руснаците купуват готови без перката и монтират тяхната 8 лопаткова перка с 200-300 коп, а оня изобретател Mайк Уолтърс с "Тавата" (бялата) извадил КОП 122 или 12000%

Drag/Force increases by the square with velocity

Aircraft must reduce drag to increase efficiency

Wind Turbines can use drag to increase efficiency


--- Цитат на: mazeto chat --- nizo: тази бялата виж как прави
 nizo: водата стига до плоскостта и тя е голяма напречна преграда
 locco: бялата давала 122COP
 nizo: затова тръгва настрани водата
 nizo: и отива до периферията
 nizo: и точно там отдава енергията си
 nizo: на периферията, където лоста е най-голям
 nizo: това е известно за вятърните турбини, че енергията която дават принципно идва от най-тънката и отдалечена част на перката
 Bat_Vanko: да nizo, енергията идва от там защото тези най отдалечени части на перката имат най голяма относителна омитана площ
 juliang: както казах преди време, освен КПД има и приложимост
 juliang: тая паница като я духне някой вятър със скорост 120 км/ч ще я търсиш у Гръцко ...
 juliang: докато перката просто й се променя ъгъла на атака и усилието върху основата се намалява в пъти
 krasias: juliang става и тая паница ако и се сложи един конус в средата
 juliang: не става - силата е пропорционална на площта, независимо от формата й
 nizo: juliang ще се нарежат сегменти като торта
 nizo: те ще се въртят
 nizo: и така може да спреш турбината
 krasias: Конуса ще насочва вятъра в перките виждал съм такава работеща турбина
 Коев: при силни течения ще дава голям натиск назад
 Коев: По-добре витло с повече крила, отколкото тази,,паница''
--- Край на цитат ---

И Бат Ванко и juliang не го одобряват затова: ето ветряка на рашките само 200-300% КОП. Вземат готов китайски вятърен генератор и му сменят само перката с тяхната. Започвала да се върти още от 0,5 м./сек. и при 1 м./сек. вече почва да прави ток. Лопатите си ги правели сами от поликарбонат PET (дето от шишетата пластмасови) пластмаса на листи, чрез вакуумно формоване. https://www.youtube.com/watch?v=PIXnv6k4z_A Поиск изготовителя лопастей для ветряка от Бондарева- Орлова - Глобальная Волна
На картинките е показана и модулна система от 7 малки турбинки на една мачта, като на поляната може да има и повече мачти. По-изгодно било с 7 малки турбинки, вместо една голяма и не създавали инфразвук при работата си.

Радико:
 Баси мамата бе locco Каде ги научи тези бомбастични Американоидни форми на списване.
Да не си прекалил с гледането на рекламите на перилни препарти.
И да ти кажа голо вода е тая турбина аз направих моя много по добра има КОП 1569%
надлежно измерен при това Е този КОП е спрямо хартиена въртележка , но важното е че е точно толкова.
Пожелавам много успехи на руските колеги, мноооого има да ми дишат прахоляка. Когато става дума за измисляне на подвеждащи заглавия разбира се защото в тази тема нищо друго интересно няма. 

Радико:
Не въобще не трябва да я има в заглавието тази спекулация със термина КОП защото КОП 300 ще имаш ако духаш към турбината с вентилатор с мощност 1 киловат а тя ти генерира 3 киловата мощност.  Такова лъжливо заглавие подхожда на статия в жълтата преса Факта, че тези руснаци използват подобен прийом означава, че не са с нищо повече от лъжливите жълти журналисти. Просто няма как да не се сетя тук за вица за печалбата на Киркор от лотарията.
Попитали радио Ереван:
 -Вярно ли е, че Киркор спечелил Волга от държавната лотария.
 -Да вярно е!!!
 Само, че не е Киркор ами е Гарабед, и не е спечелил Волга а Зил, и не го е спечелил а го е блъснал.

Аналогичен случай със този КОП-300

Радико:

--- Цитат --- Ако ще правим Вятъра с вентилатори, никога няма да ни излезе СЕ сметката.
--- Край на цитат ---
В голяма грешка си даже две грешки първата е че си мислиш, че някой иска да прави вятър с вентилатор за да получи някаква енергия. Втората е, че правенето на вятър с вентилатор е "вятър работа" защото единственият начин да разбереш колко точно е ефективна една такава перка е да я вкараш в аеродинамичен тунел и да измериш ефективността и в най различни режими. Всякакъв друг сравнителен анализ е с много голям процент на грешка поради което вентилатора е от изключителна важност за случая. А използването на такива гръмки изрази в неподходящи места е приоритет или на некомпетентните и малограмотни изобретатели или на изпечените мошеници. Ти избираш в коя група да поставиш горните. На мен ми е все тая. излишно губене на време е да се коментират дори написани по такъв начин изявления. Реално това е огромна пречка за хората искащи да направят нещо работещо по въпроса. Едните с парите ще си ги дадат за поредната глупост другите ще пожертват години труд с надеждата да направят от една глупост нещо работещо вместо да направят нещо доказано и много по лесно за направа.

juliang:
Начи ... въздуха има плътност от 1.2 килограма на кубичен метър. Ако имаш перка чиито витла са с площ 10 кв. метра и вятъра се движи с 10 м/сек, то кинетичната енергия на тоя въздух е равна на тежест от 10 кила, движеща се с 10 метра в секунда. Това е ЦЯЛАТА енергия която я има във това количество въздух.
Другата сметка е да видите какво е налягането на предната част на лопатката на турбината, и какво е налягането в задната й част. Разликата в наляганията по площта на лопатката ще ви даде силата с която въздуха натиска лопатката.

Оттам нататък вече можете да си правите сметката какво количество от тая енергия хваща устройството си, и да изчислявате неговия КПД. Физически няма как то да е 100%, дори и 90%, защото в преминалия въздух ще остава някаква енергия за да може той все пак да се движи и да отстъпва място на нова порция такъв.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия