Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Двигател работещ с Реактивен ток!

(1/2) > >>

hristolocco:

--- Цитат на: getca & Bat_Vanko --- getca: аз си мисля нечали да е по-добре да фанем т.н. реактивна енергия, генерирана от класическите мотори, щото тя или се прахосва или върши поразии по ел.мрежата...вкарваме 1-ца енергия, губим 0.3 примерно, връщаме 0.7, ква ни е ефективността...
 Bat_Vanko: е да де ама пак макс 1
 getca: тцъ, я помисли...кат върнем 0.7 пак вкарваме само 0.3 и ко става...
 Bat_Vanko: става 1 ама от нея пак вадим 0.3 загуби и пак 0.7
 getca: :D, тцъ...
 getca: реално само трябва да компенсираш загубите, правил съм го...
 getca: вържи един flyback конвертор изхода към входа и мери колко ше смуче от захранването...
 Bat_Vanko: в случая цялата енергия се върти вътре, няма да има за външни консуматори
 getca: е, именно туй ни трябва при ел.маторите, де...въпросът е как да стане...
 getca: чисто ел.магнитен е проблема и cosФ компенсаторите го решават само частично...

--- Край на цитат ---

https://www.youtube.com/watch?v=TZt2dvRV7iI Двигатель работающий на реактивной электроэнергии ну почти вечный двигатель

Използва се обикновен трифазен честотен инвертор захранващ AC мотора.

Радико:
locco, locco
Язък че под ника ти пише "подготвен" Ама то и другите дето пишат ентусиазирано по въпроса май са на същото дередже. Не знам има ли смисъл като Дон Кихот да се опитвам да разбивам стената на посредствеността и незнанието ама ще го направя за пореден последен път:
 И така
Що е то реактивна енергия и има ли тя почва в този форум. понеже 99% от хората които милеят за нея на практика хал хабер си нямат от електричество ще се на;ожи да обясня нещата със неелектрически пример. След известно мислене по въпроса ми се видя най подходящ за примера да разгледаме едно домашно отоплително котле. Имаме водогреен котел, тръби и радиатори. Това е много близко до една електрическа верига. котела е генератора, тръбите проводници радиаторите консуматори. За простота ще разглеждаме само един радиатор. Температурата в стаята е 20 оС. Котлето нагрява водата до 70 оС По точно с такава температура тя пристига до радиатора. във радиатора отдава топлината си и изстива до 50 оС и със тази температура се връща в котлето за награване. Значи приемаме преност на  вода 1 л/мин в случая разликата от 20 оС до 70 оС умножена по дебита може да се отчете като пълната енергия. Разликата от 70 до 50 оС "това е на входа и на изхода на радиатора" може да се отчете като активна енергия. Разликата от 50 до 20 оС която се връща в котлето е реактивната "върнатата" енергия. 30 оС разлика на реактивната енергия е много повече от 20 оС разлика на активната енергия. Какво би станало ако сложим още един радиатор последователно на първия в които водата влиза с темп. 50 оС и излиза със 30оС На пръв поглед УРААААА открихме СЕто в топлата вода "или във реактивната енергия" Да ама не изходната вода от котела има температура 70 оС защото той я доподгрява започвайки от 50 оС когат я доподграва започвайки от 30 оС изходната вода ще е вече със температура от само 50 оС много тъжно но факт. това е така защото след като при дебит от 1 л/сек които приех по горе котела има мощност от 20 градусолотросекунди
ако намалим дебита на водата до 0,5 л/сек котела ще смогва да достигне температура от 70 оС но до стаята ще достигат общо и през двата радиатора пак 20 градусолотросекунди. И какъв е келепира от цялата работа, а да ще можем да използваме  тръби с по малко сечение и нищо друго. В случая с електричеството по тънки проводници и нищо друго.
Останете си със здраве. Кой разбрал разбрал   

Аtos:

--- Цитат на: Радико в Ноември 25, 2016, 12:45:58 pm ---locco, locco
 Котлето нагрява водата до 70 оС По точно с такава температура тя пристига до радиатора. във радиатора отдава топлината си и изстива до 50 оС и със тази температура се връща в котлето за нагряване. Значи приемаме пренос на  вода 1 л/мин в случая разликата от 20 оС до 70 оС умножена по дебита може да се отчете като пълната енергия. Разликата от 70 до 50 оС "това е на входа и на изхода на радиатора" може да се отчете като активна енергия. Разликата от 50 до 20 оС която се връща в котлето е реактивната "върнатата" енергия.

--- Край на цитат ---
Ясно ми е защо ползваш подобен пример, но е малко неадекватен.
Температура и топлинна енергия са различни понятия. В посочения случай разлика от 20 градуса в температурата на радиатора не означава, че се нагрява стаята с (или до) 20 градуса. Зависи от обема на въздуха (консуматора в ел.веригата).
А и при този пример не се онагледява никак нито честотно изместване, нито фазов резонанс (ако го има). Токът не е вода да го складираш и пренесеш в "загрято състояние"...

Радико:
Атос за кой ли път вече плещиш фарисейски глупости нямащи нищо общо с написаното преди тях само и само да дискредитираш теза попарваща надеждите на глупаците осигуряващи активността "и съответно живота на форума"
От къде ти хрумна, че твърдя:

--- Цитат ---че се нагрява стаята с (или до) 20 градуса
--- Край на цитат ---
Не мога да разбера що за нихилизъм е това да се правиш на глупак в името на спасението на този форум. Не разбиташ ли, че жизненият му цикъл е изтекъл и ако не се направи радикална промяна е обречен да увехне постепенно и да умре, и то доста скоро.
Съветвам те това:

--- Цитат ---Стара върба не се превива...
--- Край на цитат ---
Да го замениш със:

--- Цитат ---Спасителят в ръжтта
--- Край на цитат ---
Защото истината е, че въпреки че има известни разлики в същността на примера ми двата принципа са БОЛЕЗНЕНО ИДЕНТИЧНИ и търсенето на несъответствия е търсене на телето под вола. Хайде остани си със здраве.

svetlio760:
Аа форума Нема да Умре! Има къде по зле от вас: http://www.fellowshipbg.org/ тези тука дето ползват един и същ интерфейс като вас, са хора дето са се събрали трима четирима модератори и се ръфат за глупости помежду си и ако някой се фреди измежду тях да се включи, веднага или го сиктирдосват, или го банват, или и двете. Напоследък са подкарали спор за това плоска ли е Земята! Така, че спокойно мога да кажа- вие сте китка! Мен два пъти вече ме баннаха! ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия