Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе

<< < (3/10) > >>

tsurko:
plcsoft : Можеш ли да се сетиш на каква честота си получил ефекта от изгарянето?

mito_kupona:
   Добре де, някой може ли да каже тази комтънова честота на мюоните в херци и да се търси правилния хармоник, защото ефекта не се проявява, според мен на всяка кратна честота, в това съм убеден.
    Друго, на филмите на бразилеца се чува един специфичен шум от работата на високоволтовия генератор, какъвто шум при Капанадзе няма. Да възможно е за постигането на един и същ ефект Капанадзе и бразилеца да, са използвали различни технически решения, но се съмнявам. Бразилеца е повторил горе долу едно, към едно външния вид на генераторите на Капанадзе, но за вътрешните части, нито той, нито аз, нито някой друг освен Капанадзе и приближените му хора, знаем , какво има в кутиите.
    Друго, този бразилец получил ли е патент за това изобретение или просто е подал молба за патент, като Капанадзе, който чака вече 7-8 години да му излязат патентите, но все още не ги е получил.
    По отношение на патентите, всяка откачалка с пари може да подаде молба за патент за, какво ли не изобретение срещу 30 000 евро такса, някакви си художествена рисунка, наречена „блок схема на устройството“ и някаква непозната на науката теория, която никой не може да докаже или да обори по никакъв начин.
    Не знам бразилеца, къде ги е видял тези мюони, кварки, фотони, електрони и други подобни безумни измислици, освен в сънищата си, а съм убеден, че и никой жив човек, още не ги е виждал и няма да ги види скоро или по-точно никога. В общи линии съм скептично настроен, заради ред известни причини и цялата тази история с повторението на външния вид на генераторите на Капанадзе, според мен граничи със шизофрения. Какво значение има външния вид на генератора, важното е да работи на същия принцип, на това трябва да се наблегне и да се докаже, но бразилеца, както и ние все още не знаем, как работи генератора на Капанадзе.....
   Въпреки всичко, ако някой има някаква идея за тази комтънова честота на мюоните в херци да я сподели, а пък аз за два три дена ще спретна поредната експериментална установка и ще потърся тези „мюони“ и ще ви дам резултат. Капанадзе говори за някакви честоти от порядъка на 1 мегахерц и 250 килохерца в последното видео, други честоти в неговите филми и интервюта не е споменавал.

plcsoft:

--- Цитат на: tsurko в Ноември 04, 2016, 06:36:44 pm ---plcsoft : Можеш ли да се сетиш на каква честота си получил ефекта от изгарянето?

--- Край на цитат ---

Преди да се повреди генератора честотата беше някъде в границите на 200-400кHz. Понеже тогава настройките ги правих ръчно(нямах честотомер) и после променях продължителността на импулса като ориентирането ставаше по-осцилоскопа. То при определена честота и продължителност на импулса получих този ефект.
 mito_kupona - Патентите на Герсон Паива вече са излезли. Тоест вече има напълно озаконени права над патентите си. За това  пуска тези клипове за да покаже че, той е "законният" притежател на тези изобретения. Иначе защо ще си прави труда да влага толкова средства, труд и време за да ги повтаря едно към едно. Това е смисъла на цирка който разиграва в Ютуб. 

mzk:
plcsoft, Митко е прав, няма какво да се впускаме странични и излишни коментари. Почти всички от клиповете за СЕ доказват единствено безграничните комплекси на хората.

По същество - драсни схема на твоя експеримент. Не стана ясно. Написал си

--- Цитат ---Не можах да измеря нито напрежението нито тока но се получи такава дъга че, измервателната намотка включена към осцилоскопната сонда се запали отначало изгоря изолацията на проводника а после и самият проводник почервеня от загряване и изгоря.
--- Край на цитат ---

Ако може:
1. Драсни една схема - може на ръка и снимана с телефон.
2. Дай параметри на намотките - вид проводник, брой витки, диаметър, междувитково разстояние, сърцевини (ако има). Разположение на намотките (първична спрямо вторична).
3. Форма на сигнала (доколкото разбирам правоъгълник).
4. Параметри на захранващия блок - входно напрежение и ток.

plcsoft:

--- Цитат на: mzk в Ноември 05, 2016, 09:22:56 am ---
По същество - драсни схема на твоя експеримент. Не стана ясно. Написал си
Ако може:
1. Драсни една схема - може на ръка и снимана с телефон.
2. Дай параметри на намотките - вид проводник, брой витки, диаметър, междувитково разстояние, сърцевини (ако има). Разположение на намотките (първична спрямо вторична).
3. Форма на сигнала (доколкото разбирам правоъгълник).
4. Параметри на захранващия блок - входно напрежение и ток.

--- Край на цитат ---

В текста който си посочил, сега забелязвам има мисловна грешка. Исках да кажа че не успях да видя напрежението и продържителноста на импулса подавано към първичната намотка. А схемата ще я нарисувам и ще я пусна утре или вдругиден. Сега имам друга работа. Лека вечер.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия