Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Термопомпи, земно термични, климатици, хладилни и др.

Възможно ли е клима да загрява 100 литров бойлер

<< < (8/9) > >>

dymelsoft:
Здравейте,
интереса ми по тази тема, ме накара доста да се ровя в "нета" и да разговарям с хора имащи опит в областта на климатичните системи и в крайна сметка в някои отношения съм разочарован в други въодушевен.  ;)
Ето тук http://phoenix-em.com/Emil/personal-projects/home/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B01-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82/ в този блог, човека е описал своя опит доста подробно.

П.П. madsatbg фреон r22 е забранен от 2010 година и доколкото ми обясниха има сериозни глоби за хора ползващи системи с този фреон. http://www.klimatik.org/articles.php?article_id=130

ivan74:
Аз разговарях с двама климатични Майсторета и имам добри отговори на въпросите ми .....

lda_has:
ivan74 като си разговарял с тези "Майстори", поне пита ли ги как се казват ??? да им знаеш имената. Задавам ти този въпрос защото, аз знам оня виц за кебапчето, дето онова мангалче гледало един как яде кебапче и решило, че е много сладко. Та имам питане: С какво ти доказаха, че номера става? Дай подробно описание на тезата. Какъв е разхода на енергия, какъв е топло-обменника, вид, модел, какви са загубите, какъв е кяра при ползване на " клима да загрява 100 литров бойлер" и прочие. Да се хванем за сламката "идеята" да си направим сметката и да я пробваме "идеята". Идеи много колкото "майстори", но като не им знаем имената......

С най искрени чувства и уважение.

Атанасов_Хасково

madsatbg:

--- Цитат на: dymelsoft в Октомври 08, 2016, 07:54:04 pm ---

П.П. madsatbg фреон r22 е забранен от 2010 година ...

--- Край на цитат ---

Забраната се отнася до използването на "фреш" R22, няма и от къде да се закупи, но производителите веднага реагираха и създадоха R422D, който е заместител на забранения.

ivan74:
Атанасов_Хасково единия се казва Райко и фирма която се занимава с климатици втора ръка

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия