Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Термопомпи, земно термични, климатици, хладилни и др.

Възможно ли е клима да загрява 100 литров бойлер

<< < (5/9) > >>

ivan74:

--- Цитат на: ivan74 в Октомври 06, 2016, 12:54:46 pm ---madsatbg
Поздравления за смелото решение

--- Край на цитат ---
и  Добрият резултат

Радико:
Не мога да се сетя ти във Пазарджик ли живееше или във Велинград. Ако си във Велинград там условията са малко по сурови за климатик особено от по старите. Абе не е съвсем като във Швеция ама почти.

dmitarp:
Да бе точно във Велинград условията са лоши. Там зимата е слънчева, няма мъгли и сравнително суха, бас държа че слънчевите дни през зимата са много повече от тези на 90% от другите градове на България. Ако говорим за лоши условия през зимата, това са градовете около река Дунав и в някои затворени котловини.

madsatbg:
Модела на топлообменника е SR-B3-23/40.
Закупих го от една пловдивска фирма, която има офис и в София.
За управление ползвам електрониката на вътрешното тяло.
Само съм променил малко датчика за въздуха, чрез един потенциометър "лъжа" контролера, че въздуха във помещението е в рамките на 17 - 30 градуса, а аз го умножавам по две защото датчика на въздуха се слага на толата вода.
Но във фирмите които продават климатици има и контролери за управление и ако си наясно какво ти трябва, срещу 150 лева ставаш независим.
Защото, за колегата Кузмов, при мен така наречения процес DEFROS  се изпълнява на всеки час.
Ял не ял, замръзнал не замръзнал той се обезскрежава.
Така е зададена програмата, което е тъпо, особено сега когато времето е топло и сухо.

dymelsoft:
Радико, условията във Велинград са идеални за климатик.  :) .
madsatbg, ще ти идвам на гости  ;D.
Намерих си Daikin 22-ка хиперинверторен, втора ръка за 650лв. имали няколко бройки. Мисля да взема два броя  ;D и да пробвам двата в паралел с два топлообменника, макар че никой не казва дали ще стане работата.  :(.
Така се надявам да си направя термо-помпа въздух-вода с инвестиция от порядъка на 2500лв.-3000лв. И около 18KW топлинна мощност.  :o
Все пак подобни термо-помпи са над 15к лева.  http://megaelectronics.bg/erlq016cw1-ehvh16s26cb9w.html
Естествено има и по евтини, но не са Daikin  ;D.
Допускам сметките да си малко хамалски, затова очаквам коментари за идеята.

П.П. към системата има и 100 литров бойлер, ще стигнат ли тези 18КW и за него ?  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия