Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
kd_dinev:
Монти,нали беше обещал,че ще ги разбереш нещата и ще ги обясниш най дълбоко научно и голям смях ще падне..... СЕга имаш схемата на един най обикновен звънец!Обяснявай Монти а ние дружно ще се смеем...Хе хе и големият умник Димитър се появи,ама не да борави с формули а с лични нападки-жалка история!Оборете ме с анализ на работата на звънеца господа немалоумници!
dmitarp:
От това, което е написал krasias, аз друго не мога да добавя. И за слепите и за глухите е ясно, че звънеца без ток няма как да работи. По метода на дедукцията извода е че енергията идва от ел мрежата. По добро обяснение от това здраве му кажи, а сега е твой ред да покажеш, как един звънец работи без ток.
kd_dinev:
Не,не г-н дълбокоумни Димитре,метода на дедукцията няма нищо общо тук!Нали ти изпраска един пост,в който обясняваше,че стержена движейки се в магнитното поле създавал противоЕДН.Обясни сега когато няма магнитно поле а стержена работи срещу пружина и има енергия да удари камбанката,отде се взема тази енергия...И никъде не съм казвал,че звънеца работи без ток-питах как се разпределя енергията за да работи..
dmitarp:
Очевидно не си във състояние да направиш причинно следствена връзка. С хора като теб и Радико не се спори, все едно да спориш с някой равин наистина ли Моисей е говорел с бог.
kd_dinev:
Господин Димитре,не се измъквай по терлици моля-когато те устройва вадиш един куп формули и причинно следствени връзки за да докажеш,че си прав!А сега йок....Пак повтарям звънеца не може да работи без ток,но при включването му цялата електрическа енергия протекла през бобината се превръща в топлина!Пръта се задвижва от магнитното поле но не черпи енергия от него...Анадънмо г-н Димитре?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия